پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
وقتی در یک مسیر شغلی مبهم پا میگذاریم چه اتفاقی میافتد؟
انسانها موجودات عجیبی هستند. ما همیشه دوست داریم کارهایی را انجام دهیم که در انجام آنها مهارت داریم و کارهای جدید – چه در محل کار و چه در زندگی اجتماعی – همیشه برایمان سخت و طاقتفرسا هستند. تجربهی کارهای جدید و روبرو شدن با ناشناختهها، همیشه ترسناک است و بسیاری از ما آمادگی لازم برای روبرو شدن با این شرایط را نداریم.
با این وجود، مواجه شدن با ناشناختهها اغلب تجربههای ارزشمندی را برای ما به ارمغان میآورد. مثلاً در تجربهای جدید با کمک اپلیکیشنهای هوشمند موجود تاکسی رزور میکنیم یا غذا سفارش میدهیم. وقتی تصمیم میگیریم مرزهای دانستههایمان را گسترش بدهیم و تجربیات جدیدی در زندگیمان کسب کنیم، شناخت بهتری از خودمان پیدا میکنیم: هم در زندگی عادی و هم در زندگی حرفهای.
اگر تصمیم بگیرید کار فعلیتان را رها کنید و ایدهای را دنبال کنید که مدت زیادی است فکر شما را به خود مشغول کرده، باید از نظر فکری و اقتصادی برای این کار آماده باشید. وقتی کار جدیدی را شروع میکنید، باید منتظر رفتارها و اتفاقات زیر از طرف دوستان، خانواده و خودتان باشید:
خانواده و دوستانتان تصمیمهای شما را به چالش میکشند
فرض کنید در رشتهی اقتصاد تحصیل کردهاید و حالا تصمیم دارید شغل خود به عنوان مشاور اقتصادی را رها کرده و یک استارتاپ (startup) در حوزهی تکنولوژی راه بیندازید. در این شرایط احتمالا با مقاومت دوستان و خانوادهتان مواجه خواهید شد. وقتی وارد حوزهی جدیدی از صنعت میشوید، باید خودتان را برای چیزهای زیادی آماده کنید و افرادی که به شما نزدیکاند خودشان را موظف میدانند که توصیههای لازم را به شما ابراز کنند. این مقاومتها اصلا دور از انتظار نیست؛ به ویژه از طرف خانواده که همیشه خواستار بهترینها برایتان هستند.
به جای نادیده گرفتن دوستان و خانوادهتان، برای شنیدن دغدغههایشان زمان بگذارید. حتی اگر برای تمام مراحلِ تغییرِ مسیرِ موردِ نظرتان برنامهیِ مشخص و کاملی دارید، شنیدن دغدغههای آنها ضرری نخواهد داشت. ممکن است در مورد درستی تصمیمتان شک کنید، اما توجه کنید که در نهایت «شما» تنها کسی هستید که میدانید چه کاری برایتان درست است.
احساس نشاط و خوشحالی خواهید کرد
شما از اینکه کنترل زندگی خودتان را در دست دارید احساس خوشحالی میکنید و در میان تمام دلهرهها و نگرانیها، احساس خوشآیندی خواهید داشت. اگر کار فعلی شما ناخوشایند و طاقتفرسا باشد، ترک آن احساس آزادی عجیبی را در شما ایجاد میکند. شروع به کار در زمینهای کاملا جدید و متفاوت – مطابق انتظار! – جذاب و هیجان انگیز است.
آدام فریدمن (Adam Fridman) میگوید: «مدتها زمان خواهد برد تا بتوانید بفهمید از چه کاری واقعا لذت میبرید و برای چه کاری ساخته شدهاید. باید ریسک کنید و کارهای جدید و متفاوتی را تجربه کنید. هیچ وقت نباید افسوس انجام کارهایی را بخورید، که از آنها متنفر بودهاید.»
اما مراقب باشید این خوشحالی شما را گول نزند! شروع یک کار جدید، مثل شروع یک سفر طولانی و مشکل است. اگر این مسیر واقعا برای شما مناسب نیست، خودتان را فریب ندهید.
ممکن است بخواهید به شغل قدیمیتان بازگردید
یکی از دلایلی که باعث میشود افراد از تغییر شغل خود هراس داشته باشند، این است که شغل فعلی آنها شرایط با ثبات و مطمئنی را برای آنها فراهم میکند. به عبارت دیگر، تا زمانی که در محل کار به وظایفتان عمل کنید، امنیت شغلی شما تضمین شده خواهد بود، در حالی که در استارتاپها و تجربههای کاری جدید، به هیچ وجه این امنیت شغلی را نخواهید داشت. درست بعد از این که هیجانِ اولیهیِ شروعِ یک کار جدید را پشت سرگذاشتید، ممکن است افسوس بخورید که چرا شغل قبلی خود را رها کردهاید و این احساس کاملا منطقی است. ما علاقه داریم کارهایی را انجام بدهیم که در انجام آنها تخصص داریم و بلاتکلیفی و تجربههای جدید میتواند ما را کلافه کند.
اگر شک و تردید کل وجود شما را فراگرفته، به این فکر کنید که چرا شغل قبلی خود را رها کردهاید؟ زمانی که تصمیم گرفتید شغلتان را رها کنید به چه چیزهایی فکر میکردید و چرا این تصمیم را گرفتید؟ احساس امنیت شغلی بسیار مهم است، اما توجه کنید که اگر شغل شما، موجب نارضایتی و کلافگی شما میشود و هر روزی که به این کار مشغول هستید، انتظار تعطیلات آخر هفته را میکشید، بهتر است آن را رها کرده و کار جدیدی برای خود دست و پا کنید.
به وضوح خواهید دید که موفقیت تنها در صورتی به دست میآید که با تمام وجود به کار خود متعهد باشید
فرقی نمیکند که کسب و کار خودتان را راه بیندازید یا یک فرصت شغلی جدید را تجربه کنید؛ در هر صورت خواهید دید که موفقیت شما تا اندازهی بسیار زیادی به میزان تعهد و انگیزهی شما برای انجام آن کار بستگی دارد.
گالی روزن (Gali Rosen) برنامهنویس شرکت Appnext میگوید: «انگیزه یکی از چیزهایی است که هویت افراد را شکل میدهد: از سوپراستارهای راک گرفته تا توسعهدهندگان بزرگ نرمافزار. وقتی کار خود در شرکت را رها کردم و به دنیای تکنولوژی وارد شدم، احساس کردم آزادم تا مسیر شغلی جدیدی را تجربه کنم و رویاهایم را دنبال کنم.»
باید به رئیستان ثابت کنید که خیلی زود میتوانید همهی چیزهایی را که برای موفقیت در کار جدیدتان به آنها احتیاج دارید، به دست بیاورید: کمی بیشتر در دفتر کارتان بمانید، چند ایمیل اضافی بفرستید.
وقتی در شرکت جدیدی کار خود را شروع میکنید که تجربهی چندانی در آن حوزه ندارید، برای اثبات خودتان باید کمی بیشتر از معمول تلاش کنید. اگر میتوانید در شغل جدید به موفقیتهای دلخواهتان برسید، باید ۱۱۰٪ به آن پایبند باشید.
متوجه خواهید شد که شرایط همیشه آنطور که برنامهریزی کردهاید پیش نمیرود
ما میتوانیم برای باقی عمرمان برنامهریزی کنیم، اما هیچ تضمینی وجود ندارد که زندگی مطابق با برنامههای ما پیش برود. وقتی شغل جدیدی را آغاز میکنید، منتظر اتفاقات غیرمنتظره باشید. در طول مسیر با موانع و مشکلاتی مواجه خواهید شد که نمیتوانید از قبل خودتان را برای مواجهه با آنها آماده کنید، پس باید یاد بگیرید خودتان را با مشکلات و شرایط جدید تطبیق دهید؛ این یک محک جدی خواهد بود. چیزی که اهمیت دارد، واکنش شما به مشکلاتی است که در طول مسیر با آنها مواجه میشوید. اجازه ندهید موانع کوچک شما را از رسیدن به هدفتان باز دارند.
برگرفته از: lifehack
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست