چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
انرژی خورشیدی؛ فرصتی برایهاییتی
شاید سنگدلانه به نظر برسد که پس از مرگ ۲۳۰۰۰۰ نفر در زلزله ماه ژانویه بخواهیم در مورد فرصتی که به خاطر بازسازیهاییتی ایجاد میشود صحبت کنیم، اما در عین حال احمقانه است که دست روی دست بگذاریم و مفلوکترین کشور قاره آمریکا را تنها بگذاریم تا دوباره مسیر قبلی را بپیماید.
بین فرصتهایی که برای بهبودهاییتی وجود دارد باید زیربنای انرژی این کشور را نیز در نظر گرفت.
نبود ذخیره سوخت فسیلی داخلی باعث شده بود کههاییتی سالانه۵۰۰ میلیون دلار را صرف وارد کردن انرژی کند. حتی قبل از زلزله نیز زیربنای انرژی این کشور بسیار ناکافی بود. متاسفانه بیشتر مردم این کشور به الکتریسیته دسترسی ندارند. نیمی از کسانی که به برق دسترسی دارند هم احتمالا انشعاب غیرقانونی دارند. جیگار شاه مدیر اجرایی جسور شرکت Carbon War Room، یک گروه کارشناس که در واشنگتن دی سی واقع است معتقد است که برای هاییتی بهتر است تا از قدرت خورشیدی استفاده کند. پیشنهاد جیگار شاه که سابقا موسسه SunEdison را اداره میکرد این است که به جای ژنراتورهای دیزلی از سیستم خورشیدی استفاده شود. به عقیده او این کار باید با استفاده از میلیونها ابزار خورشیدیای صورت گیرد که در طول روز شارژ شده و شبها مورد استفاده قرار میگیرد. پس از آن باید خانههایی که ساخته میشوند را با پنلهای ارزان خورشیدی تجهیز کرد و روستاها را به دستگاههایی مجهز کرد که اجازه میدهند مردم از انرژیای استفاده کنند که از خورشید، باد و ... گرفته میشود.
آقای شاه میگوید هزینه این سیستمهای تولید انرژی در دهه گذشته به نصف کاهش یافته و میتوان آنها را با همان سرعتی که ژنراتورهای دیزلی کار میکنند به راه انداخت. کسبوکارهای این کشور میتوانند روش نصب و استفاده از این سلولهای خورشیدی را فرا بگیرند. برخی از واحدهای خورشیدی در تلاشهایی که برای کمک به زلزلهزدگان صورت گرفته مورد استفاده قرار گرفتهاند. آقای شاه امیدوار است که در اجلاسی که قرار است در سال جاری در سازمان ملل برگزار شود تصمیماتی برای سرمایه گذاری بیشتر در انرژی خورشیدی در هاییتی اتخاذ شود. شایان ذکر است که اخیرا در اجلاس محیطزیستی سازمان ملل که در اندونزی برگزار شد تصمیم گرفته شد که هاییتی طوری بازسازی شود که با اهداف محیطزیست هماهنگی داشته باشد. همانطور که همه میدانیم انرژی خورشیدی نمی تواند مشکلاتی مانند بیکاری، فقر و فساد را در هاییتی ریشهکن کند، اما میتواند باعث شود که انگیزه قطع درختان باقی مانده این کشور برای سوزاندن کاهش یابد و به جای آن از یکی منابع طبیعی فراوان استفاده شود.
منبع: اکونومیست
مترجم: فیاض خاک
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست