یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا

چطور پول کم نیاورید


چطور پول کم نیاورید

فرقی نمی کند که پولدار باشید و یا موقعیت مالی ضعیفی داشته باشید شما ممکن است روش درست مدیریت مالی را ندانید و یا روشی رابرای دخل و خرج زندگی به کار ببرید که همسرتان آن را قبول نداشته باشد

فرقی نمی کند که پولدار باشید و یا موقعیت مالی ضعیفی داشته باشید شما ممکن است روش درست مدیریت مالی را ندانید و یا روشی رابرای دخل و خرج زندگی به کار ببرید که همسرتان آن را قبول نداشته باشد. متاسفانه در سال های اول زندگی مشترک اختلاف درباره ی مسائل مالی بسیار زیاد است. اگر یکی از شما درباره ی میزان درآمدتان صداقت نداشته باشید و یا همه ی درآمدتان را وارد زندگی مشترک نکنید، اگر بیش ازاندازه ولخرجی کنید و یا اگرنیازهای ضروری زندگی را تامین نکنید ممکن است با همسرتان دچار اختلاف شوید. از خودتان بپرسید چطور می توانید به عنوان یک زوج جوان جلوی این اختلافات را بگیرید؟

اگر متوجه چنین اختلافاتی در همان روزهای نامزدی یا ازدواجتان شده باشید می توانید آن را خیلی زود حل وفصل کنید بدون اینکه زندگی تان بخاطر مسائل مالی متزلزل شود. آنچه می خوانید نکات مهمی درباره ی مدیریت مالی است. نکاتی که به شما اطمینان می دهند که درراه درستی گام برمی دارید.

● به توافق برسید.

بهتر است پیش از شروع زندگی درباره ی مسائل مالی گفتگو کنید اما اگر این کار را نکرده اید بازهم فرصت هست. هرچه زودتر دراین باره صحبت کنید به نفع هردوی شماست. هردوی شما باید میزان درآمدتان را صادقانه بگویید. شما باید توقعاتتان را درباره ی مسائل مالی روشن کنید. اینکه چقدر پس انداز کنید، چقدر خرج کنید، چه چیزهایی به نظرتان ضروری هستند و چه چیزهایی نیازهای جانبی هستند.

مثلا اگر دوست دارید زمانی که همسرتان می خواهد پول زیادی خرج کند، شماراهم درجریان بگذارد این مسئله را از او بخواهید. به او بگویید؛ بهتر است برای هزینه های بالاتر از ۱۰۰هزارتومان باهم مشورت کنیم. اگر چنین توقعی از او دارید خودتان نیز باید همینطور رفتار کنید.

● اهداف مالی را مشخص کنید.

بعد از اینکه با همسرتان درباره ی خرج های اساسی و ضروری به توافق رسیدید درباره ی اهداف بلندمدت باهم برنامه ریزی کنید. آیا می خواهید در سن خاصی بازنشسته شوید؟آیا می خواهید میلیاردر شوید؟خانه ی بزرگ می خواهید؟آیا برای رسیدن اهدافتان کافی است که یک نفر کارکند؟آیا برای خریدن یک ماشین خاص به کمک مالی همسرتان نیاز دارید؟ اگر مشخص کنید در زندگی مشترک چه چیزی می خواهید زودتر موفق می شوید.

● حساب بانکی مشترک

یکی از مواردی که بهتر است درباره اش به توافق برسید داشتن حساب بانکی مشترک است. علاوه بر حساب بانکی ای که خودتان دارید می توانید یک حساب بانکی مشترک برای پول هایی که می خواهید در زندگی مشترک استفاده کنید باز کنید. لزومی ندارد که شما همه ی درآمدتان را هزینه ی روزمره زندگی کنید. این حق شماست که بخشی از درآمدتان را برای خودتان پس انداز کنید. اما حساب بانکی مشترک این مزیت را دارد که هر دوی شما از میزان پس انداز و هزینه های جاری زندگی مطلع باشید. این روش برای زن خانه دار نیز نوعی ارزش و اعتبار قایل شدن است زیرا مجبور نیست برای هزینه های جزیی مدام از همسرش درخواست کند.

● پیشامدها را در نظر بگیرید.

شاید در اوایل زندگی پیشامدها و اتفاقات غیرمنتظره ای رخ ندهند اما شما باید آماده ی این مسائل باشید و از قبل برای آن برنامه ریزی کنید. بی کاری، بیماری، تعمیرات خانه، خرابی ماشین و انواع حوادث پیش بینی نشده وجود دارند که باید در نظر بگیرید. همیشه پولی را برای این موارد پس انداز کنید و به یکدیگر قول بدهید که این پول را نادیده می گیرید مگراینکه بخواهید پولی را به آن اضافه کنید. اگر چنین پس اندازی داشته باشید زمانی که حادثه ای برایتان پیش بیاید نگران هزینه ها نیستید و با یکدیگر جروبحثی نخواهید داشت.

● حساب دخل و خرج را داشته باشید.

درآمد ماهیانه تان چقدر است؟شما می توانید براساس درآمد ماهیانه تان برای خرج ها برنامه ریزی کنید. یادتان باشد ؛زندگی مشترک، خانه ی پدری نیست که بدون دغدغه ی اینکه پدرومادرتان چه درآمدی دارند هرچه خواستید مهیا کنید. شروع یک زندگی متوسط معمولا نیاز به احتیاط بیشتری در زمینه ی مالی دارد. لازم است که در ماههای اول زندگی کمی محتاط تر باشید. جلوی هوس ها و خواسته هایتان را بگیرید تا متوجه شوید هزینه های یک زندگی متوسط به طور معمول چقدراست. در ماههای اول هزینه ی خوردوخوراک، شارژ ساختمان، پول قبض ها و اجاره خانه را یادداشت کنید. سپس با همسرتان درباره ی هزینه ی پوشاک، تفریح و سایر هزینه های جانبی برنامه ریزی کنید.

● حساب و کتاب هفتگی

یکی از کارهایی که می توانید برای کنترل هزینه های زندگی انجام بدهید حساب وکتاب هفتگی است. این کار به شما کمک می کند تا برای روزهای باقی مانده برنامه ریزی کنید. هرهفته بررسی کنید که چقدر از هزینه های جاری زندگی را پرداخت کرده اید و چه هزینه های دیگری در راه است. آیا توانسته اید از آنچه پیش بینی کرده اید جلوبیفتید وپول بیشتری پس انداز کنید؟اینکه هر هفته بتوانید با همسرتان در این زمینه بحث وگفتگو کنید برای زندگی زناشویی تان مهم است. از طریق همین گفتگوهاست که می توانید به شناخت های تازه ای از یکدیگر برسید. شاید این کار را ضروری به نظر نرسد زیرا دربیشتر مواقع شما می توانید با یک نگاه کلی به وضعیت مالی تان، موقعیتی که در آن هستید را بشناسید اما این گفتگوها به شما کمک می کنند تا نگرانی های مالی، ترس از آینده و برنامه های زندگی از بین بروند.

● چند قدم بالاتر را ببینید.

وقتی زندگی زناشویی را شروع می کنید که جوان هستید اما آیا همیشه جوان می مانید؟

اگر از همان آغاز زندگی عادت کنید برای روزهای بازنشستگی تان پس اندازی داشته باشید مسیر زیادی را بدون نگرانی طی خواهید کرد. با همسرتان دراین زمینه به توافق برسید می توانید ماهانه و یا سالانه درصدی از درآمدتان را پس انداز کنید. می توانید سرمایه گذاری کنید، در درازمدت خانه ای بخرید، یا یک زمین و یا اینکه پولی را در سپرده های سرمایه گذاری شراکت بدهید. هر کدام از این ایده ها بنای زندگی شما را محکم تر می کنند و بخشی از نگرانی هایتان را درباره ی آینده کم می کنند.

شاید فکر کنید درآمدتان کمتر ازآن است که نوبت به این نوع پس اندازها برسد. شما باید این مقدار پس انداز بازنشستگی را براساس میزان درآمدتان تعیین کنید. فرقی نمی کند زیاد باشد یا کم. به طور طبیعی و خوشبینانه زندگی مالی شما می تواند ارتقا پیداکند. اگربه پس انداز کردن عادت کنید و این دغدغه را جدی بگیرید به مرور زمان می توانید باافزایش درامد پس اندازهای بیشتری داشته باشید.

● زیربار قرض نروید.

روشی را برای هزینه های زندگی پیاده کنید که مجبور نباشید برای جبران کمبودهای مالی زیر بار قرض بروید. پس از ازدواج هردوی شما مسئول قرض ها و بدهی هایی هستید که پذیرفته اید. سال های اول زندگی زناشویی را با نگرانی پرداخت بدهی خراب نکنید. اگر برنامه ریزی درستی برای هزینه های زندگی داشته باشید و توقعات تان را مطابق با درامدتان پیش ببرید لازم نیست که از کسی قرضی بگیرید. اگر به این کارعادت کنید بعدازمدتی متوجه می شوید که در همه ی زندگی تان به جای اینکه تلاشی برای بهتر کردن اوضاع زندگی تان کرده باشید درحال پس دادن بدهی ها هستید.

● مسئولیت ها را تقسیم کنید.

ریاست طلبی را کنار بگذارید. برای اینکه اقتصاد خانواده را بهتر مدیریت کنید هردوی شما باید دراین باره صاحب نظر باشید و مسئولیت ها را بپذیرید. بسیاری از مردان باورکرده اند که حساب دخل و خرج زندگی باآنهاست و همسرشان حقوق بگیراست. بعضی از آنها حتی درآمد همسرشان را نیز کنترل و مدیریت می کنند. چنین رفتارهایی چه از سوی مردباشد و چه از سوی زن نتیجه ی خوبی ندارد و باعث به وجودآمدن سوتفاهم های بسیاری می شود. درباره ی میزان درآمد و اینکه چه نیازهایی برای زندگی ضروری است، چه راههای پس اندازی وجود دارد و چگونه می توان سرمایه گذاری کرد با همسرتان گفتگو کنید و سهمی برای او قایل شوید تا اظهارنظرکند.

● گفتگو درباره ی موضوعات حساس با چاشنی محبت

زمانی که موقعیت مالی تان برهم می ریزد، شغلتان را ازدست می دهید، هزینه های سنگینی را متحمل می شوید ممکن است فشارروحی زیادی را تحمل کنید. در چنین وضعیت های مشابهی نباید به تنهایی بار این مسئولیت ها را به دوش بگیرید.

اگر همسرتان باعث این موقعیت ها شده است او را سرزنش نکنید. توجه و حمایتتان را ازاو دریغ نکنید و به این فکر کنید که چه راهی برای برون رفت از این بحران به نظرتان می رسد. مثلا اگر همسرتان بدهی زیادی بالاآورده است چه پیشنهادی برایش دارید؟و یا چگونه می توانید کمکش کنید تا عادت قرض کردن از دیگران را کنار بگذارد؟

● به موقع و باهم ریسک کنید.

اگر دوست دارید سرمایه گذاری های بیشتری کنید تا زندگی تان زودتر متحول شود، باید به موقعیتی که درآن هستید توجه کنید. آیا به یک ثبات نسبی رسیده اید؟آیا درآمدتان از خرج های ضروری بیشتر است؟آیا توانایی گذشتن از پول را دارید؟برای اینکه زودتر به رفاه برسید نباید نگرانی تان متوجه هزینه های جاری زندگی باشد اگر هنوز به این حداقل آرامش نرسیده اید فکر ریسک و سرمایه گذاری را سرتان بیرون کنید.

علاوه براین همسرتان باید درباره ی این سرمایه گذاری با شما موافق باشد. اگر او نخواهد که چنین ریسکی بکند نمی توانید با آرامش خاطر به سراغ این کارها بروید. فرض کنید که می خواهید با یک سرمایه ی کوچک یک مغازه ی کوچک بازکنید اگر همسرتان با این کار موافق نباشد، درهر مرحله ای از این سرمایه گذاری نگران این خواهید بود که از دست رفتن سرمایه، زندگی را به کامتان تلخ خواهد کرد. هیچ چیز مثل رضایت و حمایت همسر باعث پیشرفت کارتان نمی شود.

● با هم باشید.

اهداف مشترک داشته باشید. برای اینکه درباره ی این اهداف به توافق برسید راهی ندارید جز اینکه بایکدیگر گفتگو کنید. از یکدیگر حمایت کنید. هیچ چیز بدترازاین نیست که همسرتان جلوی پایتان سنگ بیندازد. ضعف ها و نکات مثبت توانایی شریک زندگی تان را به او یادآوری کنید و از او بخواهید تا باشما اینگونه برخورد کند. همراهی و همدلی، بسیاری از سختی های زندگی را قابل تحمل می کند.

● راستگو باشید.

راستگویی نشانه ی هوش و ذکاوت شماست مخصوصا درباره ی مسائل مالی خانواده. درآمد واقعی تان را به همسرتان بگویید. اگر پولی را ازدست داده اید و یا قرض کرده اید همسرتان را به عنوان شریک زندگی تان باخبر کنید. شاید او ناراحت شود و یا کمی غرولند کند اما او بخاطر احترام و اعتمادی که به او کرده اید و حقایق را گفته اید از شما سپاسگزار هم خواهد بود. پنهان کاری و دروغگویی راهکار خوبی نیست زیرا اگر به کمک همسرتان احتیاج داشته باشید از آن محروم خواهید شد. چه بسا او هم به شما دروغ بگوید و چیزهایی را از شما پنهان بکند، آیا این را می خواهید؟

● اعتماد کنید.

اگر فکر نمی کنید همسرتان اهل پنهان کاری است، به او اطمینان کنید و اجازه بدهید تا اگر برایش راحت است مدیریت مالی خانواده را به عهده بگیرد. اگر این مسئولیت را به او سپرده اید نباید مدام کنترلش کنید و برای هر حرکتی که می کند بازخواستش کنید. این رفتار نه درشان شماست و نه مفید است جز اینکه ثابت می کنید که آتقدرها هم که ادعا می کنید به همسرتان اعتماد ندارید. از همسرتان نپرسید که «چقدر خرج کردی»یا «چرا خریدی؟». اگر خیلی کنجکاو هستید از حساب بانکی مشترک استفاده کنید.

● از یکدیگر بیاموزید.

به دانش اقتصادی خودتان تکیه نکنید. این حالت نتیجه ی همه چیز دانی ای است که بعضی از افراد نسبت به خودشان دارند. همیشه این نکته را در نظر بگیرید که حتی سهامداران بزرگ، گاهی حدس های غلطی درباره ی بازار کارشان می زنند چه برسد به شما!شاید همسر شما خوش فکر تر، باهوش تر و باتجربه تر باشد. این برای شما یک شانس بزرگ است که از نظرات او در زندگی بهره ببرید. حتما زمینه هایی وجود دارند که شما بهتر آن را می دانید و بهتر تصمیم گیری می کنید. هردوی شما باید از یکدیگر بیاموزید و ضعف هایتان را اصلاح کنید. یکی از شما ممکن است هزینه های جاری را بهتر مدیرت کند و دیگری ایده هایی برای سرمایه گذاری های دراز مدت را تشخیص بدهد.

● کامل باشید.

تمام تلاشتان را برای حل مشکلات مالی بکنید. اگرمدام اشتباه کنید و دربرابر فقط بگویید معذرت می خواهم یعنی کامل نیستید. سعی کنید از اشتباهاتتان درس بگیرید و هربار یک اشتباه را انجام ندهید. همسرتان را ناامید نکنید. انگیزه ی شما برای بهتر و درست عمل کردن به همسرتان شوق و شور بیشتری برای محافظت از زندگی مشترکتان می دهد.

● تعهداتتان را فراموش نکنید.

روز اول ازدواجتان به هم چه قولی دادید؟متعهد شدید که یکدیگر را دوست داشته باشید، شریک غم ها و شادی ها باشید، حامی هم باشید و زندگی خوبی فراهم کنید. آیا این ها پیمان های عرفی بودند و یا شما واقعا به آنها اعتقاد دارید؟اگر انسان متعهدی باشید باید تابع پیمان هایتان باشید. برای رفاه مالی زندگی مشترکتان تلاش کنید، اختلافات مالی را حل کنید و حافظ دارایی ها و اموالتان باشید.

ریحانه دوستدار