پنجشنبه, ۲۳ اسفند, ۱۴۰۳ / 13 March, 2025
میوه درشت نخرید

این روزها وقتی برای خرید به بازار میوهفروشان مراجعه میکنیم، میوههایی با ظاهر بسیار درشت که طعم، خاصیت و ماندگاری چندانی نیز ندارند توجهمان را جلب میکند. در واقع اغلب این میوهها حاصل استفاده بیرویه از کودها و سموم شیمیایی و باقی ماندن ترکیبات نامطلوب آنها در اینگونه محصولات است که به این صورت ظاهر میشوند.
امروزه اغلب محصولات کشاورزی در تمام مراحل رشد از طریق کودها و سموم شیمیایی تغذیه میشوند. این محصولات طعم خوب و کیفیت بالا ندارند و نیترات موجود در آنها میتواند موجب بروز انواع سرطانهای گوارشی در مصرفکنندگان گردد.
نیترات موجود در کودها میتواند در همه انواع میوه و سبزی رسوخ کند. اما محصولاتی که در دل خاک جای میگیرند، مثل: پیاز، سیبزمینی، هویج و ... قابلیت جذب بیشتری دارند. معمولا نفوذ ترکیبات نامطلوب کودها در محصولاتی که در دل خاک رشد میکنند، میتواند موجب بزرگ و سنگین شدن سبزیهای غدهای گشته و سود بیشتری را برای باغدار به دنبال داشته باشد.
این سموم میتوانند در انواع میوه و سبزی که به صورت بوتهای در سطح زمین رشد میکنند و ارتفاع کمتری دارند نیز نفوذ کند. اما در مقابل میوههای درختی که ارتفاع بیشتری از زمین دارند، کمتر در معرض اثرات نامطلوب کودها قرار دارند. متاسفانه ذرات کودهای شیمیایی وقتی به داخل میوه و سبزی راهپیدا میکنند با هیچ روشی از بین نمیروند. البته توصیه میشود برای کاهش سموم سطحی، میوهها را قبل از مصرف با مواد ضدعفونیکننده بشویید.
چه باید کرد؟
درشتی میوهها در بیشتر مواقع به دلیل نیترات بالای موجود در آنهاست. لذا هنگام خرید از میوههای درشت صرفنظر کنید و میوههای متوسط یا کوچک با رنگ روشن را انتخاب کنید. چرا که تیره بودن میوه خود نشان نیترات بالای آن است.
از خرید سیبزمینیهای کدر و تیرهرنگ اجتناب کنید و پیازهایی را که بخش خروج جوانه آنها باریکتر است، انتخاب کنید. کودهای شیمیایی و سموم دفع آفات باعث کاهش ویتامینC و بیطعم شدن محصول میشوند بنابراین وقتی میبینید خیار یا گوجه فرنگی طعم واقعی خود را ندارند میتوانید مطمئن شوید که مقداری از سموم جذب آنها شده است، بنابراین میوه و سبزیجات بیمزه را نخورید.
از خرید سبزیجات غدهای درشت مثل پیاز، سیبزمینی و هویج پرهیز کنید و بدانید که در هر کیلو سیبزمینی یا پیاز ۷ تا ۸ عدد از این محصول جای گیرد.
میوههای تکثیر یافته با کودهای شیمیایی بلافاصله پس از بریده شدن تغییر رنگ داده و تیره میشوند لذا وقتی سیبی را گاز زدید و به سرعت کدر شد از مصرف آن بپرهیزید.
سبزیهای برگ درشت و سفت را انتخاب نکنید و قبل از مصرف میوه و سبزی به دقت آنها را ضدعفونی کنید. بهترین توصیه به هموطنان عزیز آن است که از مصرف میوههای گلخانهای، انباری و وارداتی اجتناب کنید و نوع فصلی آنها را که معمولا در فصل معین خود رشد میکنند و تازهتر و پرخاصیتتر هستند و طعم و ماندگاری بیشتری دارند و در مقایسه با میوههای غیرفصلی (گلخانهای) کود و سموم کمتری برای پرورش آنها به کار رفته، استفاده کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست