شنبه, ۱۱ اسفند, ۱۴۰۳ / 1 March, 2025
مجله ویستا

بیماران دیابتی، چاودار مصرف کنند


بیماران دیابتی، چاودار مصرف کنند

چاودار نوعی گیاه غله ای بومی آسیای مرکزی است و در کشورهای سوریه، ارمنستان و ایران وجود دارد. دانه های چاودار شبیه دانه های گندم است.
این گیاه که اغلب از آن به صورت آرد استفاده …

چاودار نوعی گیاه غله ای بومی آسیای مرکزی است و در کشورهای سوریه، ارمنستان و ایران وجود دارد. دانه های چاودار شبیه دانه های گندم است.

این گیاه که اغلب از آن به صورت آرد استفاده می شود، انواع متفاوتی دارد. آردهایی که از این غله به دست می آید عبارت است از آرد کم رنگ که اغلب سبوس آن گرفته می شود و آرد تیره که اغلب سبوس و جوانه را در خود حفظ می کند و منبع منیزیم ، مواد معدنی، اسید فولیک، تیامین و نیاسین است. آرد چاودار نسبت به آرد گندم ماده مغذی بیشتری را در خود حفظ می کند زیرا به سختی می توان سبوس و جوانه ها را از آن جدا کرد.

خواص:

- میزان بالای آب موجود در نان چاودار باعث می شود زودتر احساس سیری کنید.

- این گیاه عملکرد سلول های بتاراکه انسولین ترشح می کند بهبود می بخشد و باعث واکنش بهتری می شود.هم چنین با ایجاد سیری به بیماران دیابتی کمک می کند تا غذای کمتری بخورند.

- منبع فیبر قابل حل است و در کاهش کلسترول مفید است.*منیزیم موجود در آن فشار خون را کنترل می کند و برای سلامت قلب مفید است.

- مصرف حداقل ۶ وعده چاودار در هفته به زنان یائسه توصیه شده است . چاودار روند تصلب شرایین را کند می کند و مانع از تشکیل رسوب در رگ های خونی می شود.

- از ایجاد سرطان سینه پس از یائسگی پیشگیری می کند.

- فیبر موجود در آن با چسبیدن به سموم به دفع آن ها کمک می کند.

- از بروز کیسه صفرا پیشگیری می کند.