سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

اسـتـفـاده از چـنـیـن دسـتـگاهـی را تـوصـیـه نـمـی‌کـنـم


اسـتـفـاده از چـنـیـن دسـتـگاهـی را تـوصـیـه نـمـی‌کـنـم

نحوه کار این دستگاه با توجه به گفته مشاور پزشکی آن، همانند دستگاه دیالیز است. در دستگاه دیالیز یک غشای نیمه‌تراوا داریم که یک طرف آن خون قرار دارد و طرف دیگر آن محلولی است که …

نحوه کار این دستگاه با توجه به گفته مشاور پزشکی آن، همانند دستگاه دیالیز است. در دستگاه دیالیز یک غشای نیمه‌تراوا داریم که یک طرف آن خون قرار دارد و طرف دیگر آن محلولی است که غلظتش مشابه خون است...

در بیماران کلیوی به دلیل عدم عملکرد مناسب کلیه، مواد سمی در بدن جمع می‌شوند و دستگاه دیالیز مواد سمی را با عبور از غشای نیمه‌تراوا از خون خارج و وارد دستگاه می‌کند. با این اوصاف،‌ از نظر علمی نمی‌توان پوست کف پا را به عنوان غشای نیمه‌تراوا در نظر گرفت و سموم بدن را از این طریق دفع کرد. در واقع، پوست چنین خاصیتی ندارد و چنین روش درمانی در هیچ منبع علمی به اثبات نرسیده است. بسیار دیده شده گیاه‌درمانی در کنار سایر درمان‌های پزشکی به عنوان درمان کمکی مورد توجه است ولی در مورد عملکرد این دستگاه در هیچ کتب سم‌شناسی حتی برای درمان کمکی مسمومیت با فلزات سنگین، گزارشی بیان نشده است بنابراین استفاده از آن توصیه نمی‌شود. درست است زمانی که اسیدلاکتیک در بدن جمع می‌شود، فرد دچار خستگی و درد عضلانی می‌شود ولی این دستگاه نمی‌تواند سموم یا اسیدهای مضر را از طریق کف پا دفع کند و دردهای عضلانی را بهبود ببخشد. در مجموع می‌توان گفت این روش برای درمان مسمومیت با سموم و برای خارج کردن سموم و حتی کمک به درمان تایید شده نیست.

دکتر شاهین شادنیا

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دبیر انجمن سم‌شناسی و مسمومیت ایران