پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
این دمی دومی ندارد
هر روز وقتی از سر کار به خانه میرسم، دیگر فرصت کافی برای غذا پختن نیست بنابراین همیشه دنبال غذاهایی هستم که زود آماده شوند...
چند وقت پیش با یکی از همکاران در مورد اینکه امروز چه غذایی بپزیم، گفتگو و با هم گزینههای مختلف را مرور میکردیم که یاد «دمی گوجهفرنگی» افتادم؛ غذایی ساده و خوشمزه که رنگ قرمزش بسیار اشتهاآور است. آن روز هر دو تصمیم گرفتیم این غذا را بپزیم و برای ناهار فردا بیاوریم. حتما حدس زدهاید که «دستور آشپزی» این هفته به این غذا اختصاص دارد.
● مقدار کالری
مواد غذایی یادشده در مجموع تقریبا دارای ۱۲۰۰ کیلوکالری انرژی هستند که در صورت تقسیم کردن آن میان ۴ نفر، مقدار کالری که به هر نفر میرسد ۳۰۰ کیلوکالری خواهد بود. البته همراه کردن این غذا با یک لیوان ماست یا یک عدد تخممرغ به ترتیب مقدار کالری دریافتی را ۵۵ تا ۱۰۰ کیلوکالری دیگر اضافه خواهد کرد.
● همراه غذا
شما میتوانید همراه این دمی، یک کاسه ماست مزهدار شده با گشنیز تازه و چند قطره آبلیمو میل کنید. البته سبزی خوردن نیز همراه غذای مناسبی برای دمی گوجهفرنگی است. نوشیدنی را که با این غذا به شما پیشنهاد میکنیم، میتواند یک لیوان دوغ کم نمک و بدون گاز یا حتی یک لیوان آب گوارا باشد.
● طـرز تـهـیـه
ابتدا در قابلمهای، یک قاشق غذاخوری روغن مخصوص سرخ کردن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید، سپس ادویهها را اضافه کنید و پس از کمی تفت دادن، برنجی را که از قبل خیس کردهاید، به آن بیافزایید و گوجهفرنگی رنده شده را نیز اضافه کنید. اگر مقدار آبی که روی برنج است به اندازه یک بند انگشت نیست مقداری هم آب اضافه کنید تا مقدار آبی که روی برنج را میپوشاند به یک بند انگشت برسد. سپس سیبزمینیهایتان را نیز به صورت نگینی خرد کنید و آن را به برنج در حال جوش اضافه کنید. کره آخرین ماده غذایی است که به این مخلوط اضافه میشود. پس از تمام شدن آب برنج، حرارت را کم کنید و بگذارید تا برنج دم بکشد.
● مـواد لازم (برای ۴ نفر)
برنج/ ۴ لیوان/ ۶۴۰ کیلوکالری
سیبزمینی استانبولی خرد شده/ ۲ لیوان/ ۱۶۰ کیلوکالری
گوجهفرنگی رنده شده/ ۳ لیوان/ ۷۵ کیلوکالری
پیاز خردشده/ ۱ لیوان/ ۲۵ کیلوکالری
روغن مخصوص سرخکرده/ ۱ قاشق غذاخوری/ ۹۰ کیلوکالری
کره/ ۲ قاشق غذاخوری/ ۱۸۰ کیلوکالری
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه/ به میزان دلخواه/ ۰ کیلوکالری
● پیشنهاد سرآشپز
سامان گلریز
مدرس آشپزی
در دمی گوجه فلفل دلمهای بریزید
قدمت دمی بهعنوان یک غذای برنجی به زمانی برمیگردد که برنج وارد کشورمان شده است. البته طرز تهیه برنج در ایران به شکل خاص خود است یعنی گاهی به شکل آبکش و گاهی بهصورت کته. در گروه نسبتا بزرگ دمیها، صدها روش پخت در گوشه و کنار کشور دیده میشود به صورتی که شمالیها، کتهای از برنج را با ماهی دودی مزهدار میکنند در حالی که جنوبیها دمی باقلازرد را با میگو یا تکههای ماهی میخورند. در غرب کشور، مردم دمی شبیه به استانبولی خودمان دارند و در شرق برنج را با بلغور و ماش دمی میکنند اما دمی گوجهفرنگی از جمله غذاهایی است که بچهها به دلیل طعم و رنگ قرمزی که دارد به آن علاقه فراوانی نشان میدهند. اما نکتههایی برای هرچه خوشطعمتر شدن این غذا وجود دارد که به ترتیب عبارتند از:
۱. مهمترین نکته در طبخ این غذا آن است که برنج شل نشود و بافت خود را از دست ندهد. برای پیشگیری از این موضوع باید به میزان آبی که به برنج افزوده میشود دقت کرد زیرا گوجهفرنگی نیز رنده میشود و آب میاندازد، بنابراین باید مخلوط گوجهفرنگی رنده شده و آب افزوده به اندازه یک بند انگشت باشد زیرا بیش از این مقدار آب، برنج را به شدت شل خواهد کرد.
۲. وقتی برنجتان در حال جوشیدن است به این غذا یک تکه فلفل دلمهای یا فلفل سبز شیرین اضافه کنید، خواهید دید که دمیتان چه عطر و طعمی پیدا خواهد کرد.
۳. بهترین وسیله برای طبخ این غذا، پلوپز یا قابلمه تفلون است تا غذایتان به صورت قالبی قابل سرو کردن باشد.
۴. بهترین و خوشمزهترین تهدیگ برای این غذا، ته دیگ برنج است بنابراین لزومی ندارد ته این غذا از نان یا سیبزمینی استفاده کنید، فقط کافی است قابلمهتان نچسب باشد.
۵. بهترین روغن برای تهیه این غذا کره است به این ترتیب دمیتان عطر و طعم بهتری پیدا خواهد کرد.
۶. لزومی ندارد به این غذا ادویهای مانند زعفران و حتی زردچوبه اضافه کنید فقط فلفل سیاه و نمک کافی است اما در صورت تمایل میتوانید در این غذا کمی آب گوشت یا آب مرغ نیز بریزید البته این مرحله اجباری نیست.
۷. مناسبترین نوشیدنی کنار این غذا یک لیوان آب معمولی است زیرا هر نوشیدنی دیگری طعم دمیتان را میپوشاند.
۸. آنچه میتوانید همراه این غذا سرو کنید نیمرو، سالاد شیرازی یا ترشی بندری است که در کنار آن طعم منحصر به فردی را به وعده غذاییتان خواهد داد.
● اگر کمخون هستید
بهتر است به این غذا کمی گوشت قرمز چرخشده (بهعنوان یکی از منابع غذایی عالی آهن) نیز اضافه کنید. البته همراه این غذا، خوردن آب مرکبات و البته سبزیهایی مانند فلفل دلمهای رنگی و هویج نیز به جذب آهن دریافتی کمک میکند.
● اگر چربی خون دارید
بهتر است به جای کره به این غذا روغن زیتون یا کانولا اضافه کنید و آن را همراه سبزیهای بخارپزشدهای مانند لوبیاسبز، کدو سبز و حتی هویج میل کنید. یادتان باشد مصرف سبزیهای یاد شده به تنظیم چربی خون شما کمک خواهد کرد.
● اگر لاغر هستید
این غذا به دلیل رنگ قرمزی که دارد بسیار اشتهابرانگیز است البته افزودن سبزیهای معطری مانند گشنیز تازه، باعث افزایش اشتهای شما خواهد شد. در ضمن، افزودن یک قاشق مرباخوری کره به غذایی که در بشقاب کشیدهاید مقدار کالری دریافتیتان را افزایش میدهد و خوردن آن با یک لیوان شربت آبلیموی تازه اشتهاآور است.
ساقی اخوان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست