چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
خانه باکلاس
چگونه خانه را برای درس خواندن بچهها آماده کنیم؟
این روزها در خانههایی که دانشآموز دارند حال و هوای خاصی برپاست. خرید لوازم التحریر و کیف و کفش مدرسه و آمادهکردن لباس دانشآموزی از کارهایی است که در این روزها انجام میشود اما آماده شدن برای مدرسه فقط به این موارد خلاصه نمیشود. آماده بودن شرایط خانه در پیشرفت تحصیلی دانشآموزان نقش بسیار مهمیدارد. با نزدیک شدن به فصل مدرسه بهتر است در خانه تغییراتی انجام دهید تا شرایط برای بهتر درس خواندن و رشد تحصیلی فرزندتان آماده شود...
یکی از مهمترین کارهایی که قبل از شروع سال تحصیلی باید انجام دهید، تنظیم نور خانه است. لامپهای کم نور را تعویض کنید یا چند لامپ اضافه در محل مخصوص مطالعه نصب کنید. گاهی تمیز کردن لامپها و گرفتن گرد و خاک روی آن نور خانه را به مقدار قابلتوجهی بیشتر میکند.
مناسبترین نور برای مطالعه نور خورشید و نور طبیعی روز است. بنابراین بهتر است فرزندتان را تشویق کنید قبل از تاریک شدن هوا و در ساعات روشن روز مطالعه و تکالیف درسیاش را انجام دهد اما از آنجایی که این کار همیشه امکان پذیر نیست، باید نور مصنوعی را هم برای مطالعه فراهم کنید. طبق استاندارد حداقل روشنایی مورد نیاز برای مطالعه ۴۰۰ لوکس است که برای تامین آن بهتر است از ترکیب نور زرد و سفید استفاده شود.
وقتی از چراغ مطالعه استفاده میکنید...
اگر برای تامین روشنایی بیشتر از چراغ مطالعه استفاده میکنید، به چند نکته توجه کنید. چراغهای مطالعه پایه بلند به دلیل اینکه نور را از فاصله دورتری میتابانند و موجب چشمزدگی نمیشوند، مناسبترند. هنگام استفاده از چراغ مطالعه دقت داشته باشید نور از سمت چپ بتابد تا سایه دست به سمت راست بیفتد و مزاحم نوشتن و مطالعه نشود. قاعدتا برای افرادی که با دست چپ مینویسند، نور باید از سمت راست بتابد.
جایی برای درس خواندن
جای مشخص و ثابتی برای درس خواندن بچهها در خانه در نظر بگیرید. اگر فضا و متراژ خانه و تعداد افراد خانواده این امکان را به شما میدهد که اتاق جداگانهای برای مطالعه و درس خواندن داشته باشید حتما این کار را انجام دهید، در غیر این صورت گوشهای از خانه که از نظر نور، تهویه و آرامش فضای مناسبتری دارد برای این منظور در نظر بگیرید. جایی دور از تلویزیون، تلفن و هر چیزی که آرامش و تمرکز را به هم بزند. اتاق مطالعه بهتر است چند پنجره داشته باشد تا علاوه بر تهویه طبیعی و جریان هوا، امکان استفاده از نور طبیعی روز هم وجود داشته باشد. بهتر است اسباب بازیها، عروسکها، قاب عکسها و وسایلی که موجب کاهش تمرکز هنگام مطالعه میشود از اطراف بردارید.
میز تحریر مهم است؟
فرزندتان را تشویق کنید هنگام مطالعه و انجام تکالیف مدرسه از میز و صندلی استفاده کند. عادتهای غلطی مانند لم دادن و دراز کشیدن هنگام مطالعه فشار زیادی به شانهها، گردن و کمر وارد میکند و در طولانی مدت ممکن است سبب ایجاد مشکلات اسکلتی عضلانی شود.
سطح میز تحریر بهتر است ۱۰ تا ۱۵ درجه شیب داشته باشد تا دانش آموز مجبور نباشد هنگام مطالعه سر و گردنش را به سمت میز خم کند. میز تحریر باید ارتفاع مناسب و فضای کافی برای پاها داشته باشد. جنس سطح میزهم بهتر است مات باشد تا سبب انعکاس نور لامپ و خستگی و آزردگی چشمها نشود.
معیارهای انتخاب صندلی مناسب
انتخاب یک صندلی مناسب آن هم در ابعاد و اندازه دانشآموزانی که در حال رشدند و هر ماه اندازههایشان تغییر میکند، کار آسانی نیست. بهتر است از صندلیهای با قابلیت تنظیم ارتفاع استفاده کنید. اگر پای فرزندتان هنگام نشستن روی صندلی به زمین نمیرسد، حتما از یک زیر پایی استفاده کنید. صندلی باید تعادل داشته باشد. صندلیهایی که دارای پنج چرخ یا پایه هستند تعادل بیشتری دارند. وجود دو دسته در کنارههای صندلی برای تعادل بیشتر و همچنین استراحت دستها لازم است. قسمت پایین پشتی صندلی باید گودی کمر را پر کند.
مژگان کریمی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست