شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
داریوش مصطفوی
داریوش مصطفوی بیست و یكمین رئیس تاریخ فوتبال كشورمان بود كه بعد از ناكامی و بركناری فدراسیون فوتبال عابدینی در روز ۵ آبان سال ۱۳۷۳ رسماً رئیس فدراسیون فوتبال كشورمان شد و ۳۸ ماه بعد فعالیت خود در فوتبال ایران را به پایان رساند. مصطفوی كه صاحب تحصیلات مهندسی در رشته مكانیك بود. از فوتبالیستهای سابق و ملی فوتبال ایران به حساب می آمد. قبل از مصطفوی در سال های گذشته تنها مردانی چون حسین مبشر، ناصر نوآموز و حسین سروری از جمع روسای فدراسیون فوتبال، سابقه بازی در تیم ملی فوتبال كشورمان را داشته اند.
● سابقه فوتبالی
داریوش مصطفوی از جمله مردانی بود كه با تیم فوتبال تهران جوان و مكتب این باشگاه به فوتبال ایران معرفی شد. او كه متولد سال ۱۳۲۲ بود در ۲۱ سالگی توسط مرحوم حسین فكری به تیم ملی فوتبال كشورمان دعوت شد و به عنوان یكی از اولین مدیران رسمی فوتبال ملی در مسابقات المپیك ۱۹۶۴ توكیو شركت كرد. گوش چپ تكنیكی فوتبال ایران، حضورش در تیم ملی را تا سال ۱۳۵۰ تداوم بخشید و در این سال در حالی كه ۲۸ ساله بود همزمان از تیم ملی و باشگاهش خداحافظی كرد. مصطفوی بعد از تیم فوتبال تهران جوان در تیم های استقلال و پرسپولیس به فوتبال پرداخت و با پیراهن تیم فوتبال پرسپولیس بود كه برای آخرین بار در میادین فوتبال ظاهر شد. در تابستان سال ۱۳۵۰ زمانی كه تیم ملی برای انجام ۲ بازی دوستانه به كشور كره جنوبی اعزام می شد، مصطفوی توسط مرحوم پرویز دهداری به تیم ملی دعوت شد و آخرین بازی هایش را برای تیم ملی انجام داد. مصطفوی سپس برای ادامه تحصیل به آمریكا رفت و در اواسط دهه پنجاه به كشورمان بازگشت.
● مدیریت فوتبال
داریوش مصطفوی مدیریت در فوتبال را اولین بار در سال ۱۳۵۸ و در حالی كه ۳۸ ساله بود تجربه كرد. او در این سال بعد از ناصر نوآموز در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال به مقام دوم رسید و به عنوان دبیر فدراسیون فوتبال منصوب شد. در دوران دبیری او در فدراسیون فوتبال تیم ملی در مسابقات فوتبال المپیك ۱۹۸۰ مسكو و جام ملتهای ۱۹۸۰ آسیا شركت كرد. ۱۰ سال بعد در سال ۱۳۶۸ مصطفوی برای دومین بار، دبیر ناصر نوآموز در فدراسیون فوتبال كشورمان شد. این بار او مسئولیت مورد نظر را ۳ سال در اختیار داشت و در این مدت مدیریت تیم های ملی فوتبال را نیز عهده دار شد.
● افتخارات دوران مدیریت
مهمترین اتفاق فوتبال ایران در دوران داریوش مصطفوی، صعود به جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه بود. تیم ملی ایران در دوران مدیریت داریوش مصطفوی موفق شد برای دومین بار به مسابقات جام جهانی صعود كند. این صعود روز ۸ آذر ماه سال ۱۳۷۶، بعد از مساوی ۲-۲ مقابل تیم استرالیا به دست آمد.
● اقدامات مدیریتی
برگزاری مسابقات فوتبال لیگ پنجم، ششم و هفتم آزادگان در ایران طی دوران مدیریت داریوش مصطفوی اتفاق افتاد. حضور تیم ملی در مسابقات فوتبال مقدماتی المپیك ۱۹۹۶ آتلانتا هم در دوران داریوش مصطفوی رخ داد ، هر چند كه ایران در این مسابقات حذف شد.
● مربیان تیم ملی
در سال ۱۳۷۴ داریوش مصطفوی، محمد مایلی كهن را به سمت سرمربی تیم ملی فوتبال كشورمان منصوب كرد و تا آبان ۱۳۷۶ مایلی كهن را در این سمت حفظ كرد، اما به دنبال شكست و ناكامی تیم ملی در مسابقات مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه مقابل تیمهای ملی عربستان و قطر، مایلی كهن از مربیگری تیم ملی بركنار شد و والدیرویرای جای او را گرفت. والدیرویرای برزیلی در زمان صعود تیم ملی فوتبال به مسابقات فوتبال جام جهانی سرمربی تیم ملی فوتبال كشورمان بود.
● بركناری عجیب
داریوش مصطفوی در آبان سال ۱۳۷۳ با حكم هاشمی طباء رئیس وقت سازمان تربیت بدنی به سمت رئیس فدراسیون فوتبال كشورمان منصوب شد. اما او بعد از صعود تیم ملی به جام جهانی از مسئولیت خود كنار گذاشته شد. در خبر كنارگذاشتن او اعلام شد كه به علت بیماری از كار كنار گذاشته شده است در حالی كه اینگونه نبود و داریوش مصطفوی خودش خبر مورد نظر را تكذیب كرد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست