پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
مردی از مردان خدا
سید عبدالحسین واحدی در سال ۱۳۰۸ در کرمانشاه در خانواده ای روحانی متولد شد. پدرش آیت الله سید محمد رضا واحدی بدلا معروف به سید محمد رضا مجتهد قمی از علمای تراز اول کرمانشاه بود. محیط خانوادگی که عبدالحسین در آن متولد شده بود از او فردی معتقد، مومن، آگاه و شجاع ساخت تا در آینده از غیور مردان و بلند همتان فداییان اسلام باشد.
سابقه واحدی در همکاری با شهید نواب صفوی و تشکیل جمعیت فداییان اسلام به سال ۱۳۲۵ هـ.ش باز می گردد آشناییای که در نجف اشرف و زمانی صورت گرفت گرفت که احمد کسروی اعدام انقلابی شده بود. عبدالحسین واحدی از همان آغاز آشنایی با شهید نواب صفوی شیفته وی شد و همیشه همراه و همدم او بود، "هیچ گاه نواب را به نام نخواند، و با لفظ "آقا" احترام خویش را به ایشان نشان میداد."
شهید عبدالحسین واحدی مردی خوش سیما بود که به زیبایی و با بلاغت تمام سخن می گفته و به قدری اثر گذار صحبت می کرد که در اغلب گردهمایی های فداییان اسلام، سخنرانی می کرد. گذشته از این اکثر فعالیت های فداییان اسلام با شرکت او انجام می گرفت و به درستی می توان سید عبدالحسین واحدی را نفر شماره دوم فداییان اسلام دانست که البته زمانی که رهبر گروه یعنی شهید نواب صفوی در زندان به سر می برد مسئولیتی به مراتب سنگین تر بر عهده او قرار می گرفت. هنگامی که شهید نواب در زندان بود، راه اندازی تظاهرات ها و میتینگ ها و تهییج و تشویق مردم برای تحت فشار گذاردن رژیم جهت آزادی رهبر فداییان اسلام از جمله اقداماتی بود که عبد الحسین واحدی انجام داد.
از جمله برنامه هایی که فداییان اسلام در نهضت ملی شده صنعت نفت اجرا نمودند و سید عبدالحسین واحدی در آن نقشی اساسی داشت میتینگی بود که در تاریخ یازدهم اسفند ۱۳۲۹ برگزار نمود و طی آن جمعیت انبوهی از اقشار مختلف مردم تهران در مسجد شاه گرد هم آمدند. در این گردهمایی سید عبدالحسین واحدی طی دو ساعت سخنرانی، دولتهای شوروی، انگلیس و آمریکا را به دلیل مداخله در امور ایران به شدت محکوم نموده اظهار داشت: "اکثریت نمایندگان مجلس، نماینده واقعی این ملت نیستند؛ و شاه حق اعمال نفوذ در مجلس را ندارد و دولت رزم آرا دولت فرمایشی شاه، و غاصب است؛ و مردم ایران دولتی می خواهند که احکام اسلام را اجرا کند." شهید واحدی در پایان سخنرانی سراسر شور و هیجان خود گفت: "اگر رزم آرا تا سه روز دیگر از دولت کنار نرود، او را کنار خواهند زد."
در جریان اعدام انقلابی ناکام حسین علاء ذوالقدر، مأمور انجام این اقدام دستگیر شد و در اثر اعترافات او اکثر اعضای فداییان اسلام لو رفتند. در این واقعه شهید عبدالحسین واحدی که به دنبال تکمیل مأموریت ذوالقدر به اهواز رفته بود، در آنجا شناسایی، دستگیر و به تهران اعزام شد.
عبدالحسین واحدی پس از دستگیری بزودی به شهادت رسید علت شهادت وی از سوی محافل رسمی این گونه اعلام شد که وی در حالی که قصد فرار داشته از پشت سر هدف اصابت گلوله قرار گرفته و جان باخته است اما واقعیت چیز دیگری بود. واقعیت چگونگی شهادت سید عبدالحسین واحدی از سوی حسین مکی نقل شده است، مکی در مورد شهادت سید عبدالحسین واحدی اظهار داشته: " این شایعه که سید عبدالحسین واحدی فرد دوم فداییان ، هنگام آورده شدن از اهواز به تهران به دلیل فرار مورد تیراندازی سربازان محافظ قرار گرفته و کشته شده دروغ است ، بلکه تا آنجا که من شنیدم و بر من به ثبوت رسیده است ، هنگامی که سید عبدالحسین واحدی را به دفتر فرماندار نظامی بردند و با بختیار رو به رو کردند ، بختیار به او فحش رکیکی داد و او آن فحش را عینا به بختیار بازگرداند . بختیار بلافاصله دست به کلت کمری خود برد و کلت را از جا کلتی در آورد با شلیک یک گلوله به مغز سید عبدالحسین واحدی او را به قتل رساند."
مصطفی محققی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست