جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
کلیساهای قزوین
کلیسای آسوریان
این کلیسا برای مراسم مذهبی آسوری کلده ای های مهاجری که در قزوین سکونت داشتند به سال ۱۹۱۵ میلادی توسط ماریو حنا پایه گذاری شده و تا اکنون بر جا مانده است. آسوریان قزوین علاوه بر این کلیسا مدرسه مستقلی نیز داشته اند.
کلیسای رفیع
این کلیسا در حیاط مدرسه ای به همین نام در شهر قزوین قرار دارد.کلیسای مزبور در دوره پهلوی اول در این محوطه که از دیر باز مجموعه آموزشی و عبادتی ارمنیان این شهر بوده، ساخته شده است. این کلیسا دارای بنایی آجری با طرحی مبتنی بر محورهای چلیپایی است و فضای اصلی آن به شکل مستطیل و دارای چهار ستون است. محور این فضا، شرقی،غربی است و در ضلع شرقی آن، محراب کلیسا قرار دارد که با چند پله از هال عبادتگاه جدا می شود. در دو طرف محراب دو اتاق کوچک قرار دارد. در ضلع غربی کلیسا،دزی دیده می شودکه به فضای زیر برج ناقوس راه مییابد، این فضا طرحی هشت گوش دارد. ورودی کلیسا به شکل نیم دایره و در ضلع جنوبی است و به صورت قرینه در ضلع شمالی، فضایی شبیه به آن ساخته اند.
کلیسای کانتور- برج ناقوس
کلیسای کانتور معروف به برج ناقوس در جنگ جهانی دوم در زمان اشغال ایران به دست روسها در شهرستان قزوین ساخته شده، این کلیسای کوچک مانند سایر کلیساها دارای طرحی چلیپایی است و محراب آن رو به شرق است. در ورودی کلیسا در ضلع غربی آن قرار دارد و شامل فضای ورودی با سقف شیب دار و در ورودی است. پس از ورودی، پیش فضای هال قرار دارد که بالای آن برج ناقوس کلیسا با ارتفاع حدود ۱۱ متر به چشم می خورد. هال، شامل محل عبادت است و در دو طرف آن، دو فضای مستطیل شکل قرار دارد. فضای محراب به شکل نیم دایره و بر فراز آن گنبدی قرار گرفته است.فضای نمازخانه دارای گنبد و فضاهای جانبی آن دارای پوشش تخت است. در نمای خارجی این کلیسا ستون های تزئینی دیده میشود.
کلیسای ارامنـــــــه
ساختمان کلیسای فعلی ارامنه که هرپسمیه مقدس خوانده می شود در پی گسترش حضور آنان در قزوین و کوچک بودن کلیسای قبلی در سال ۱۳۱۵ شمسی با همت هارویتون در مسیر وبیان در زمین موقوفه ای توسط هوانس بارسقیان ساخته شده و دارای عبادتگاه ، سالن اجتماعات و یک مدرسه است. این کلیسا در خیابان طالقانی و در دیگری نیز از خیابان خیام به آن باز می شود. ساختمان کلیسا بنایی آجری است که طرحی مبتنی بر محورهای چلیپایی دارد و فضای اصلی آن مستطیلی است که چهار ستون رفیع در داخل آن بر آورده اند و با ناقوس های نیزه وار به هم پیوسته اند. محل استقرارکشیش کلیسا در ضلع شرقی آن قرار گرفته و برج ناقوس در جانب غربی واقع شده است. علاوه بر مراسم عمومی ارامنه، این کلیسا همه ساله میزبان آئین مخصوص ارتحال و معراج حضرت مریم است که همزمان با عید تبرک انگور در ماه آگوست برگزار می شود و انجمن های فرهنگی ارمنی به زیارت این کلیسا می آیند. در این روز ابتدا مراسم <باد اراک> با آئین رسمی کلیسایی به مناسبت میلاد حضرت مریم انجام می پذیرد، سپس آیاتی از انجیل تلاوت می گردد و سرودهای خاص درباره اعطای مواهب الهی به بشر خوانده و پس از آن انگور تبرک شده در میان مردم توزیع میشود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست