چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
مجله ویستا

«دکتر هاوس» و دنیای نوین علم پزشکی


«دکتر هاوس» و دنیای نوین علم پزشکی

(به مدد کمبود تنوع فیلم های سینمایی در شهر، ما همه جوانب تلویزیون را بررسی کرده ایم و به قول معروف جعبه جادویی را چلانده ایم) در این شماره نیز قصد داریم سریال های جدید خارجی را …

(به مدد کمبود تنوع فیلم های سینمایی در شهر، ما همه جوانب تلویزیون را بررسی کرده ایم و به قول معروف جعبه جادویی را چلانده ایم) در این شماره نیز قصد داریم سریال های جدید خارجی را معرفی کنیم:

سریال آمریکایی «دکتر هاوس» از مجموعه های جدیدی می باشد که قرار است از شبکه دوم سیما پخش شود.

ساخت «دکتر هاوس» از سال ۲۰۰۴ آغاز شده و تاکنون بیش از ۱۰۰ قسمت از آن به تصویر درآمده است.

این سریال یکی از تولیدات تصویری پرطرفدار در آمریکا می باشد، هم اکنون فصل چهارم سریال «دکتر هاوس» از شبکه فاکس آمریکا در حال پخش است.

نکته جالبی که باید در مورد این سریال به شما بگوییم و قبل از هرگونه وابستگی مطلعتان سازیم، طولانی بودن این سریال است، اگر سریال هایی چون «پرستاران » یا «افسران پلیس» به علت طولانی بودن مورد توجهتان نبوده و حوصله تان سر می رود، خواهش می کنیم سراغ «دکتر هاوس» هم نروید، زیرا تاکنون سه سری ۲۴ قسمتی (هر سری ۲۴ قسمت) از این سریال دوبله شده و کمر به همت پخش مصرانه از شبکه دو بسته است.

(از ما گفتن بود) در هر صورت چه بخواهید و چه نخواهید «دکتر هاوس» به تلویزیون ایران آمده است، ۱۹ کارگردان این سریال را ساخته اند (به نظر شما آشپز که ۱۹ تا بشه آش چه مزه ای می شه)، البته باید متذکر شد که این روزها تعدد کارگردان مرسوم شده و جواب هم داده است (اشاره به سریال «پرستاران»)

«هیولوری» در نقش دکتر هاوس، لیزادلستین (دکتر لیزا) و عمراپس (دکتر ماریک) از جمله بازیگران دکتر هاوس هستند که تاکنون موفق به دریافت ۲۶ جایزه و نامزد کسب ۶۴ جایزه از جشنواره های مختلف بین‌المللی از جمله کلوپ بافتاوامی شده است.

بیشتر قسمت های «دکتر هاوس» در لس آنجلس به تصویر درآمده و مدت زمان نسخه اصلی هر قسمت حدود یک ساعت است.

این مجموعه ساختاری ایپزودیک دارد که در بیمارستانی تخصصی و آموزشی می گذرد و یک گروه متخصص به سرپرستی «دکترهاوس» با بیماران اورژانس که به بیمارستان می آیند برخورد می کنند به روش های مختلف به درمان آن ها می پردازند، نکته جالب توجه در خصوص این مجموعه تلویزیونی شیوه های درمانی «دکتر هاوس» است که به شیوه های پلیسی «شرلوک هلمز» شباهت زیادی دارد.

سریال دکتر هاوس تاکنون برنده جوایزی از جمله جایزه «امی» (یکی از برترین جوایز شبکه های تلویزیونی در آمریکا) شده است.

یکی دیگر از ویژگی های برجسته سریال که موجب جذب شدن قشر خاصی شده است، کلمات و اصطلاحات تخصصی پزشکی به کار برده در آن می باشد که مکررا استفاده می شود، به طوری که بسیاری فقط برای یادگیری بیماری ها و اصطلاحات تازه به تماشای سریال می نشینند.دکتر «گرگوری هاوس» یک پزشک متخصص تشخیص بیماری است که در بیمارستانی آموزشی در نیوجرسی مشغول به کار است.

او خلق و خویی بسیار زننده و تند دارد و در عین حال بذله گو می باشد.

«دکتر هاوس» دچار معلولیت جسمی است اما موتورسیکلت کورسی می راند، مجرد است و تنها، دوستان زیادی ندارد، پیانو و گیتار می نوازد اما از نوعی اعتیاد به دارو هم رنج می برد. (به طوری او شخصیت دوگانه و دارای تناقض دارد)

از طرف دیگر وی پزشکی نابغه است و همانند شرلوک هلمز از حل بیماری های بسیار نادر و لا علاج لذت می برد.

هر قسمت از سریال راجع به بیماری است که دچار مرض لاینحل و مرموز است، دکتر هاوس از روش های مختلف و گاهی نامتعارف به همراه تیم خود می کوشد سر از راز بیماری درآورد. حتی اگر هم لازم باشد غیر قانونی وارد منزل بیمار شده و برای کشف علت بیماری تحقیقات لازم را انجام می دهد.

«دکتر هاوس» به غیراز تسخیر راز بیماری به چیزی نمی اندیشد، حتی ظاهر و پوشش خود، لباس سفید پزشکی بر تن نمی کند، کروات نمی زند و برایش اهمیت ندارد که دیگران چه چیزی درباره او می گویند.

در قسمت اول این سریال ربه کا به بیماری مشکوکی مبتلا شده که پزشکان اطلاعی از آن ندارند، پس از بررسی وضعیت او و امتحان درمان های مختلف، «دکتر هاوس» درمی یابد که یک کرم کدو بر اثر خوردن گوشت خوک در مغز ربه کا به سر می برد و...

فکر کنیم بد نباشد حوصله به خرج داده و بیننده «دکتر هاوس» باشید.

علی نژاد