چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
با خاک بازی کنید تا افسرده نشوید
پژوهشگران میگویند تماس با باکتریهای مفید خاک، با تقویت دستگاه ایمنی بدن مانند داروهای ضد افسردگی، در بهبود روحیه افراد موثر است.
به گزارش پایگاه اینترنتی لایوساینس، پژوهشگران دستهای از موشها را در معرض میکرب بیضرر خاک یعنی "Mycobacteroum vaccae" قرار دادند، سپس آنها را مورد آزمایشی قرار دادند که برای بررسی اثربخشی داروهای ضد افسردگی روی آنها، انجام میشود.
موشها مدت پنج دقیقه در یک ظرف آب قرار داده شدند تا مدت زمانی که به شنا کردن و تلاش برای نجات ادامه میدهند مشخص شود. محققان دریافتند موشهایی که در معرض باکتری قرار گرفته بودند بسیار بیشتر از موشهای گروه شاهد به تلاش خود ادامه دادند.
کریس لوری سرپرست این مطالعه از دانشگاه بریستول در انگلیس میگوید موشهای گروه اول شیوه رویارویی فعالتری داشتند.
موشهایی که داروهای ضد افسردگی دریافت کردند عزم بیشتری برای فرار داشتند. این یافتهها در شماره آنلاین مجله "Neuroscience" منتشر شده است.
نتایج این مطالعه مشابه یک تحقیق پزشکی است که چند سال پیش انجام شد و طی آن بیماران سرطانی با باکتری تحت درمان قرار گرفتند. در این مطالعه بهبود قابل توجهی در کیفیت زندگی این بیماران مشاهده شد.
از آنجا این باکتری عمر بیماران را طولانیتر نمیکند، دیگر به عنوان درمانی برای سرطان مورد توجه نیست. با این حال بیماران سرزندگی بیشتر، افزایش عملکرد قوای ادراکی و کاهش درد را گزارش دادند.
دانشمندان هنوز نمیدانند این باکتری چگونه روحیه را بهبود میبخشد.
پژوهشگران میگویند میکربها سلولهای ایمنی را وادار به آزاد کردن ماده شیمیایی "سیتوکین" میکنند و از این طریق بطور غیرمستقیم بر مغز تاثیر میگذارند.
برخی از این مواد شیمیایی میتوانند اعصابی را که پیامها را از بدن به مغز میبرند فعال کنند.
تحریک اعصاب برخی یاختههای عصبی مغز را وامیدارد ماده شیمیایی سروتونین در قشر پیشانی مغز آزاد کنند. از جمله فعالیتهای این ناحیه از مغز تنظیم روحیه است. با آنکه تعداد بسیار کمی از یاختههای عصبی در مغز سروتونین میسازند، اما این یاختهها در تمام قسمتهای مغز فعالیت دارند.
دانشمندان علت بروز افسردگی را فقدان سروتونین در مغز میدانند.
در مطالعات قبلی تماس با باکتری در اوان کودکی با ایمنی در برابر آسم و آلرژیها در بزرگسالی مرتبط شناخته شده است. کشف جدید "فرضیه بهداشت" را قوت میبخشد و نشان میدهد تماس با باکتری نه تنها دستگاه ایمنی را تقویت میکند بلکه آسیب پذیری در برابر بیماریهایی مانند افسردگی را نیز کاهش میدهد.
این مطالعات به درک نحوه ارتباط بدن با مغز و پی بردن به اهمیت دستگاه ایمنی در سلامت روانی کمک میکند
ایرنا
www.iran۴me.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست