سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
چه کسی بلررا کشت
تونی بلر نخست وزیر سابق انگلستان خود را پیروز از پیش تعیین شده انتخاب ریاست اتحادیه اروپا می دانست.بلر معتقد بود دیگر رقبای وی از جمله نخست وزیر سابق بلژیک نمی توانند در این راه مزاحمتی برای وی به وجود آورند.اما گسترش خشم ملتهای اروپایی نسبت به بلر سیاستمداران را نیز ناچار به انتخاب فردی غیر از بلر نمود. گوردون براون نخست وزیر انگلیس تونی بلر را به عنوان نامزد خود برای تصدی سمت ریاست اتحادیه اروپا کنار گذاشت. نخست وزیر پیشین انگلیس ضربه ای دیگر به خاطر اتحاد خود با جرج بوش رئیس جمهور قبلی آمریکا در هدایت جنگ خانمانسوز عراق خورد و به عنوان رئیس جمهوری اتحادیه اروپا برگزیده نشد. مخالفتهای عمومی شهروندان اروپایی نسبت به همراهی بلر با بوش در جریان جنگ عراق مانع از رسیدن وی به مسند ریاست اروپای واحد شد.
انتخاب بلر به عنوان رئیس اتحادیه اروپا به مثابه تیر خلاصی بر مغز این مجموعه بود زیرا بلر اساسا به اروپای واحد و حرکت در چارچوبهای آن اعتقادی نداشته و اتحادیه اروپا را متغیری وابسته به ایالات متحده آمریکا می داند.در هر صورت تونی بلر بزرگترین بازنده بروکسل بود. گوردون براون و تونی بلر با آنکه می دانستند بلر شانس بسیار کمی برای انتخاب شدن دارد اما از این مسابقه مبارزه کردند و در نهایت شکست سخت دیگری را بر پیکره حزب کارگر تحمیل نمودند.حزب کارگر می تواند شکست اخیر بلر در کسب کرسی ریاست اتحادیه اروپا را با ناکامی این حزب در برابر حزب محافظه کار پیوند دهد. اتحاد بلر با بوش در موضوع جنگ عراق باعث شد بلر به عنوان یک شخصیت نامحبوب نزد بیشتر کشورهای اروپایی شناخته شود. بر اساس نظر دیپلمات ها، بلر همیشه مورد تنفر سوسیالیست های اروپا قرار داشته است. اما نزدیکان بلر می گویند وی روز پیش از رای گیری با بیشتر رهبران اروپایی تماس داشته و آنها به او گفته بودند که اوضاع برای انتخاب وی مناسب نیست. واقعیت امر این است که حضور بلر در راس اروپای واحد مولد ناآرامی ها و افسارگسیختگی های مزمنی در این مجموعه بود.تصمیم بلر در همراهی با بوش در سال۲۰۰۳ باعث شد در اروپا اختلاف نظر به وجود آید.همین مسئله سبب شد تا افراطی ترین رهبران اروپایی مانند آنگلا مرکل و نیکلاسارکوزی نیز حمایتهای خود از بلر را در جهت تصدی گری ریاست اروپای واحد قطع نمایند.
البته مخالفتها با بلر جنبه های دیگری نیز داشته است! برخی از کشورهای اروپایی مخالف ریاست جمهوری یک انگلیسی بر اروپا بودند زیرا انگلیس اساسا جزء نیمی از اروپاست بدان معنی که واحد پول اروپایی را قبول ندارد و وارد قرارداد شنگن نشده است.دولت انگلیس و شخص گوردون براون به شدت از نامزدی تونی بلر نخست وزیر سابق این کشور برای تصدی پست ریاست جمهوری اتحادیه اروپا حمایت می کردند ولی به دنبال مخالفت تعداد قابل توجهی از کشورهای مهم اتحادیه از جمله آلمان و فرانسه با ریاست بلر، نخست وزیر انگلیس مجبور شد که در نشست بروکسل از موضع خود کوتاه بیاید و راه را برای انتخاب ون رامپای باز کند.
رسانه های انگلیسی تفاسیر متفاوتی از شکست بلر در کسب ریاست اتحادیه اروپا دارند.برخی منابع خبری و تحلیلی معتقدند که صدر اعظم آلمان با مداخله مانع از انتخاب تونی بلر به عنوان رئیس اتحادیه اروپا شده است. تونی بلر یک هفته قبل به گوردن براون در خصوص شکست تلاش های خود برای رسیدن به پست ریاست اتحادیه اروپا به علت مداخله آنگلا مرکل هشدار داده بود. اما گوردون براون با اینکه بخت بلر برای تصاحب این پست از بین رفته بود،بر باقی ماندن او به عنوان نامزد تا لحظات پایانی رقابت پافشاری کرد وبه توصیه مقامات انگلیسی مبنی بر تلاش برای تصاحب کرسی کمیسر اقتصادی اتحادیه اروپا توجهی نکرد.براون بعد از اینکه کاترین اشتون بانوی انگلیسی به عنوان نماینده عالی سیاست خارجی انتخاب شد،جلسه انتخابات را یک پیروزی برای کشورش توصیف کرد اما شکست بلر پیروزی کاترین اشتون را به طور کامل تحت الشعاع خود قرار داد .به گفته بلر،آنگلا مرکل با او تماس گرفته و گفته است که با نخست وزیر سابق انگلیس خصومتی ندارد اما ترجیح می دهد این سمت به یک رهبر از راست های میانه برسد.پل راسموسن که ریاست گروه کار و احزاب سوسیال دموکرات اتحادیه اروپا را به عهده دارد،به گاردین گفته است،دو قبیله بزرگ سیاسی اروپا یعنی سوسیال دموکرات و مسیحی ها ماهها قبل بر سر تقسیم قدرت میان خود توافق کرده بودند.و براون نیز تا حدودی می دانست که بلر دیگر شانسی ندارد.
این نخستین بار طی سالهای اخیر است که کشورهای اروپایی بر علیه انگلستان با یکدیگر متحد می شدند.دیگر بر همگان مسجل بود که تونی بلر نسبتی با اروپای واحد ندارد و نمی تواند این مجموعه را اداره نماید.تونی بلر نخست وزیر سابق انگلستان یکی از منفور ترین سیاستمداران نظام بین الملل در ابتدای قرن بیست و یکم محسوب می شود. بلر به عنوان یکی از اصلی ترین جنایتکاران جنگی در عراق و افغانستان هم اکنون در راس کمیته چهارجانبه کوارتت ایفای نقش نموده و از جنایات رژیم صهیونیستی در برابر مردم لبنان و فلسطین حمایتی وقیحانه می نماید. در چنین شرایطی برخی افراط گرایان اروپایی در صددند تا بار دیگر پای بلر را به معادلات سیاسی رسمی اروپا باز نمایند. در این میان ایالات متحده آمریکا نیز سعی دارد به هر نحو ممکن از مهره سوخته انگلیسی خود در اروپای واحد استفاده کند.تنها مشغله فکری تونی بلر پس از وقوع حادثه۱۱ سپتامبر۲۰۰۱ افزایش ارتباطات با نومحافظه کاران و دخالت در ا مور سایر کشورهای جهان بود. وی به هیچ عنوان چشمان بسته خود را به سوی جمعیت خشمگین کشورهای مخالف کاخ سفید باز نکرد. وی صدای اعتراض مردم انگلستان و سایر نقاط جهان نسبت به سیاست های جنگ طلبانه خود را نشنید. تونی بلر چشمان خود را به سوی مخالفت سری همپیمانان درون حزبی خود در راستای صدور فرمان قتل دکتر دیوید کلی را بست. بلر و جک استراو و برخی اعضای ارشد حزب کارگر به طور مستقیم در جریان قتل دکتر دیوید کلی قرار داشتند و سازمانهای امنیتی انگلستان نیز در این خصوص سنگ تمام گذاشته و از افشای خفایای این قتل اجتناب نمودند. نخست وزیر سابق انگلستان یکی از مهم ترین عوامل فاصله گیری اروپای واحد از قطبیت در جهان بوده است.
سحاب فاطمی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست