شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
قبل از رژیم به این توصیه ها توجه کنید
بهرهگیری از رژیم غذایی سالم پس از زایمان، یکی از مهمترین نکاتی است که زنان باید به آن توجه کنند. بسیاری از زنان پس از گذراندن دوران بارداری برای دستیابی به اندام متناسب و بازگشت به وزن طبیعی قبل از بارداری، از مصرف مواد غذایی امتناع میکنند، این در حالی است که در صورت جبران نشدن ذخایر از دست رفته بدن در دوران بارداری، احتمال ابتلا به بیماریهای مختلف نظیر پوکی استخوان، ضعف جسمانی، ریزش مو و ضعف سیستم دفاعی بدن افزایش پیدا میکند.
از طرف دیگر کیفیت شیر مادر، با رژیم غذایی ارتباط مستقیمی دارد و در صورت انتخاب صحیح مواد غذایی و پیروی از الگوهای غذایی سالم، تندرستی نوزاد تضمین خواهد شد.
سالمون: ماهی سالمون از جمله مواد غذایی مقوی برای مادر و نوزاد محسوب میشود. این ماده غذایی به دلیل داشتن منبع غنی از اسیدهای چرب «DHA» نقش مهمی در تکامل سیستم عصبی نوزاد دارد. گفتنی است شیر مادر حاوی این ترکیبات بوده و میزان آن در اثر مصرف ماهی سالمون به میزان قابل توجهی افزایش پیدا میکند.
اسیدهای چرب موجود در روغن ماهی سالمون در کاهش احتمال ابتلا به افسردگی پس از زایمان نقش مهمی دارد و سبب افزایش انرژی و شادابی در مادر میشود. ماهی سالمون به دلیل داشتن مقادیر اندکی جیوه در مقایسه با سایر انواع ماهی، رژیم غذایی مناسبی بهشمار میرود.
مواد لبنی کمچرب: مواد غذایی لبنی مانند ماست، شیر و پنیر منابع غنی از پروتئین، ویتامین«دی» و «ب» و کلسیم محسوب شده و یکی از بهترین رژیمهای غذایی برای مادران پس از دوران زایمان بهشمار میرود. افزایش میزان کلسیم موجود در شیر مادر نقش مهمی در تکامل و استحکام استخوانهای نوزاد دارد. قرار دادن سه وعده مواد لبنی کمچرب در دوران شیردهی و پس از زایمان میزان ابتلا به پوکی استخوان و بیماریهای جسمانی دیگر را تا ۷۰ درصد کاهش میدهد.
گوشت قرمز:کمبود انرژی در اثر کاهش میزان پروتئین و آهن خون، یکی از مشکلاتی است که اکثر زنان پس از دوران زایمان از آن شکایت دارند. گوشت قرمز حاوی مقادیر فراوانی پروتئین، آهن و ویتامین B۱۲ بوده که در افزایش انرژی در این دوران مؤثر است. میوههایی نظیر تمشک، توتفرنگی، شاهتوت و پرتقال به دلیل داشتن آنتیاکسیدانها و ویتامینهای ضروری، منابع غذایی مناسبی برای مادران در دوران پس از زایمان و شیردهی محسوب میشوند و این رژیم غذایی در افزایش انرژی و پیشگیری از ابتلا به افسردگی زایمان نقش مهمی را ایفا میکند.
تخممرغ: زرده تخممرغ منبع غنی از ویتامین «دی» بهشمار میرود و مصرف آن در دوران شیردهی به رشد و سلامت استخوانهای نوزاد کمک میکند. از طرف دیگر این ماده غذایی کمبود پروتئین ناشی از دوران بارداری را به میزان قابل توجهی جبران میکند. همچنین تخممرغ در افزایش میزان اسید چرب موجود در شیر مادر نقش مهمی دارد.
نان تهیه شده از غلات کامل: یکی دیگر از منابع غذایی مفید برای مادران پس از دوران زایمان است. اسید فولیک موجود در این منابع غذایی، در دوران شیردهی به حفظ سلامت نوزاد و رشد او کمک میکند. تحقیقات نشان میدهد، میزان اسید فولیک موجود در شیر مادر در استخوانبندی نوزاد و پیشگیری از ابتلا به ناهنجاریهای قامتی در آینده نقش مهمی را ایفا میکند.
آب: احتمال ابتلا به کمآبی و کاهش میزان آب بدن در دوران شیردهی، افزایش پیدا میکند و این مسئله در کاهش کیفیت شیردهی و انرژی مادر مؤثر است. نوشیدن روزانه حداقل هشت لیوان آب، در جبران کاهش آب بدن مؤثر است.
سبزیجات برگ تیره، حبوبات و برنج: از دیگر منابع غذایی مفید برای مادران پس از زایمان بهشمار میرود.
سارا درخشان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست