یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
پیشگیری ساده از تبی سخت
راههای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو بسته به گروههای در معرض خطر متفاوت است. یک گروه در معرض خطر این بیماری، کسانی هستند که با دام سر و کار دارند، بخصوص قصابها و کارگران کشتارگاهها که دام را ذبح و گوشتش را جابهجا میکنند.
گروه دیگر گروه پزشکان و پیراپزشکان هستند که به دلیل تماس با خون و ترشحات فرد آلوده به ویروس، به بیماری مبتلا میشوند و گروه سوم هم مردم عادی هستند.
برای پیشگیری از ابتلا به بیماری در گروه اول، یعنی آنها که با دام سر و کار دارند، همه تجهیزات مربوط به حفاظت فردی همچون عینک، کلاه، دستکش، گان، چکمه باید در اختیارشان قرار بگیرد و از طریق آموزشهای سازمان نظام پزشکی، باور به استفاده دایمی از این تجهیزات نیز در آنها به وجود بیاید.
گروه دوم یعنی کادر درمانی بیمارستانها، نیز باید این مساله را در نظر داشته باشند که گرچه بیمار در اتاق ایزوله بستری میشود، آنها حتما باید از عینک، دستکش، کلان و گان استفاده کنند.
تابستان فصل سفر است و امکان دارد در ماههای آینده، بسیاری ازخانوادهها که جزو گروه سوم تقسیمبندیمان به حساب میآیند، به روستاها بروند و در این شرایط باید مراقب باشند که از تماس مستقیم با دامها بشدت بپرهیزند.
بغلکردن دامها، نوازشکردنشان و.... در این شرایط درست نیست و امکان انتقال بیماری از طریق حشرات روی بدن حیوان آلوده را به مردم زیاد میکند و آنها نمیدانند که حیوان آلوده تا مدتها، نشانهای از آلودگی ندارد و ممکن است سالم به نظر برسد.
اشتباه دیگری که برخی مردم در سفر به روستاها مرتکب میشوند این است که دام را همانجا از روستاییها خریداری و با خودرو به شهر منتقل میکنند یا همانجا حیوان را به قصاب روستا میسپرند و گوشت را به شهر میآورند، در حالی که احتمال دارد دام، آلوده باشد، اما در شیوه صحیح، ابتدا دام به وسیله سازمان نظام پزشکی معاینه میشود و اگر از سلامتش اطمینان حاصل شد در اختیار مشتری قرار میگیرد.
همچنین پیشنهاد من این است که مردم برای توزیع گوشت قربانی، به جای آن که مستقیما دام ذبح کنند از گوشت مهرخورده و مورد تایید سازمان دامپزشکی استفاده کنند.
نکته آخر این که اگر مردم مایلند دام را خودشان ذبح کنند، ضمن توجه به این که نباید با خون و مخاط و ترشحاتش تماسی داشته باشند، بهتر است گوشتش را به شکل سرپوشیده تا ۲۴ ساعت در یخچال با دمای صفر تا چهار درجه قرار دهند تا آلودگی احتمالیاش برطرف شود چون در این حالت، اسیدیته (PH) گوشت کاهش پیدا میکند و ویروس تب کریمه کنگو در محیط اسیدی نمیتواند زنده بماند و به این ترتیب خطر رفع میشود.
دکتر محمد زینعلی
کارشناس مرکز بیماریهای واگیردار
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران شورای نگهبان انتخابات دولت حسین امیرعبداللهیان امیرعبداللهیان حجاب مجلس شورای اسلامی دولت سیزدهم جنگ حسن روحانی انتخابات مجلس دوازدهم
تهران شهرداری تهران شورای شهر تهران سیل هواشناسی فضای مجازی سازمان هواشناسی سامانه بارشی باران هلال احمر یسنا آتش سوزی
قیمت دلار قیمت طلا یارانه خودرو دلار قیمت خودرو مسکن بانک مرکزی تورم بازار خودرو حقوق بازنشستگان ایران خودرو
مسعود اسکویی نمایشگاه کتاب دفاع مقدس تلویزیون صدا و سیما رهبر انقلاب مهران غفوریان سینمای ایران صداوسیما موسیقی سریال سریال پایتخت
فسیل
اسرائیل رژیم صهیونیستی غزه فلسطین جنگ غزه حماس روسیه نوار غزه اوکراین انگلیس یمن ایالات متحده آمریکا
فوتبال استقلال پرسپولیس رئال مادرید سپاهان مهدی طارمی لیگ برتر جواد نکونام بارسلونا باشگاه استقلال علی خطیر بازی
هوش مصنوعی اینستاگرام اپل آیفون گوگل پهپاد تبلیغات ناسا عکاسی
کاهش وزن دیابت استرس چای توت فرنگی اعتماد به نفس جامعه پزشکی چاقی آلرژی