شنبه, ۲۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 18 May, 2024
مجله ویستا

تأثیر سطوح مختلف پروتئین غیر قابل تجزیه بر برخی از خصوصیات الیاف بزهای نر رائینی


تأثیر سطوح مختلف پروتئین غیر قابل تجزیه بر برخی از خصوصیات الیاف بزهای نر رائینی

این تحقیق با استفاده از ۲۰ رأس بز نر رائینی بالغ ۲ ۵ ۲ ساله با وزن اولیه ۲ ۵ ۳۰ کیلوگرم به مدت ۸۴ روز انجام گردید

این تحقیق با استفاده از ۲۰ رأس بز نر رائینی بالغ ۲.۵-۲ ساله با وزن اولیه ۲.۵ ۳۰ کیلوگرم به مدت ۸۴ روز انجام گردید. بزها در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با ۴ جیره آزمایشی و ۵ تکرار در هر جیره تغذیه شدند. مقدار پروتئین غیرقابل تجزیه در جیره های ۱(جیره پایه)، ۲، ۳ و ۴ به ترتیب ۲.۷۵، ۴.۸۶، ۵.۹۱ و ۶.۹۷ درصد در ماده خشک بود. مقدار انرژی قابل سوخت و ساز در تمام جیره ها در حدود ۱۰.۰۴ مگاژول در کیلوگرم ماده خشک بود. جیره غذایی دامها با استفاده از جدولهای استاندارد غذایی (۱۹۹۸) AFRC متوازن شدند. در ابتدا و انتهای دوره آزمایش الیاف بدن چیده شد.

همچنین یک نمونه الیاف از ناحیه پهلوی سمت چپ بزها برای اندازه گیری خصوصیات کمی و کیفی الیاف برداشت شد. نتایج به دست آمده نشان داد که وزن بیده ناشسته بزهای تغذیه شده با جیره های مختلف آزمایشی به ترتیب ۳۱۱.۴، ۳۰۰.۶، ۳۰۲.۶ و ۲۸۰.۶ گرم، وزن بیده شسته شده ۲۲۱.۴، ۲۱۸.۶، ۲۳۵.۱ و ۲۱۵.۴ گرم، مقدار کرک شسته شده ۱۳۱.۳، ۱۱۰.۸، ۱۲۱.۷ و ۱۱۱.۸ گرم، طول کرک ۲۲.۹، ۲۰.۵، ۲۰.۱ و ۲۱.۵ میلی متر و قطر کرک آنها ۱۸.۷، ۱۸.۶، ۱۸.۶ و ۱۸.۹ میکرون بود که اختلاف بین میانگین ها در هر کدام از صفات فوق معنی دار نبود. بنابراین با توجه به نتایج به دست آمده افزایش سطح پروتئین غیر قابل تجزیه بیشتر از مقادیر توصیه شده در جدولهای استاندارد غذایی (۱۹۹۸) AFRC تأثیر معنی داری بر خصوصیات کمی و کیفی الیاف تولیدی بزهای نر رائینی ندارد.

عنوان فایل
تأثیر سطوح مختلف پروتئین غیر قابل تجزیه بر برخی از خصوصیات الیاف بزهای نر رائینی application/pdf
tasire sotoohe mokhtalef.pdf
209 KB
دانلود

عبدالغفار تخله

یوسف روزبهان

کامران رضا یزدی