دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
تاثیر «نور درمانی» بر حالات روانی انسان
روانپزشکان سالهاست معتقدند؛ برخی از انواع افسردگی مثل؛ «افسردگی فصلی» در فصلهای پاییز و زمستان به دلیل کاهش نور دریافتی بدن و در پی آن کاهش هورمون «ملاتونین» مغز رخ میدهند بر همین اساس هم آنها شیوه «نور درمانی» را برای درمان این گروه از بیماران ابداع کردهاند.
● اساس روش «نور درمانی»
درمانگران روش نوردرمانی میگویند هر چند به این روش درمانی وقوف کامل ندارند، اما نور واکنشهای اولیه ما را در قبال مردم و موقعیتها تعیین میکند و معیار ارزیابی قضاوت سریعتر و حساستر از بسیاری از استعدادها و توانایی های عقلانی است. آنها اظهار میدارند ناآرامیای که ما گاهی در برخی از گردهماییهای انسانی احساس میکنیم ممکن است از نوعی نور ناشی شود که از هماهنگی و همگامی با درون خود ما انسانها سر بر میآورد و احساس نوعی آرامش در شرایط خاص احتمالا به این معنا است که شما از سوی نورهای همگون و هماهنگ احاطه شدهاید. گفته میشود نور گیاهان، حیوانات و مواد معدنی بعنوان بخشی از نظام واحد هستی همواره با همدیگر در ارتباط و تعامل هستند. تصور میشود که نور هر شخص از تمامی نورهای منعکس شده از سلولها و مواد شیمیایی در بدن فرد و همچنین از تعامل این نورها شامل میشود. گفته میشود نور مرئی شبیه حالت بیضی است که از چند اینچ تا چندین پا دور بدن فرد احاطه دارد و گاهی در ناحیه سر احاطه بیشتری دارد. این نور از هفت اشعه رنگی مختلف ترکیب مییابد که هر کدام از آنها با عنصر خاصی از بدن همانند کار و نقش پیچیدهتر آنها ارتباط دارند. همچنین گفته میشود که اشکال، رنگها و استحکام و پایداری این اشعه از شخصی به شخص دیگر فرق میکند و نشانگر ساختار منحصر به فرد هر کس است.
● روش استفاده از «نور درمانی»
یک درمانگر، مراحل درمان را با مشاهده یا خیلی به ندرت و عینیتر از طریق لمس نور بیمار برای تفسیر وضعیت سلامتی وی آغاز میکند. مثلا یک نور کدر و تیره، میتواند سلامتی ضعیفی از شخص یا نیاز به تغییر وضعیت او را نشان دهد. این حالت بیمار را هر روز ضعیف میکند. همچنین گفته میشود حاشیه تاریکی روی برخی از اعضای بدن نشانگر وجود بیماری است. درمانگران معتقدند از طریق نور میتوان شخصیت، احساسات و عواطف افراد را نیز مورد بررسی قرار داد. مثلاً نور دارای لبهها و حاشیههای نرم و چیندار را میتوان به عنوان شاخص تاثیرپذیری فرد در قبال سایرین تلقی کرد، در حالی که کنارههای سخت و متحرک به معنای اجتماعی بودن، نه آسیب پذیر بودن، است و طرح و نمای سخت و برجسته میتواند نشانگر گرایش دفاعی فرد و وجود این احساس باشد که جهان ماهیت خصومت آمیز دارد، احساسی که از ناامنی عمیق فرد ریشه میگیرد. گفته میشود رنگها نیز دارای اهمیت هستند. باور بر این است که وجود ترکیبات رنگ قرمز در حد زیاد در نور شاخص عصبانیت و وجود رنگ آبی به معنای داشتن شخصیت کمال گرا (ایده آلیست) است.
- نور قرمز: نور این رنگ بعنوان رنگ زندگی و قدرت فیزیکی، نشانگر قدرت، انرژی و حساسیت انسان است که به معنای انسجام هماهنگی فرد به صورت یک کل محسوب میشود. عصبانیت یا اضطراب در نور قرمز روشن، در حالی که عصبانیت یا حساسیت در نور قرمز تیره تجلی پیدا میکند. وجود بیش از حد ترکیب رنگ قرمز در نور نشانگر خودخواهی، خودپسندی یا توجه بیش از حد به مادیات است. از نظر درمانی، نور قرمز با پایانههای عصبی فعالیتهای شدید بدنی و غدد تناسلی قرین و توأم است.
- نور نارنجی: این رنگ موید انرژی و سلامتی است و نشان از شخصیت قوی فرد دارد که برای سایرین نیز اهمیت قائل میشود. اما وجود ترکیب بیش از حد رنگ نارنجی نشاندهنده تاکید افراطی روی اهداف و جاهطلبیهای خودخواهانه فرد است. نمود آدرنال نیز به رنگ نارنجی است و غدد تناسلی و طحال نیز همین رنگ را به خود میگیرند. این رنگ همچنین میتواند حاکی از وجود ترس، توهم یا فقدان توهم در فرد باشد.
- نور زرد: هوش و خوشبینی فرد یا در برخی از موارد، اضطراب یا نگرانی وی در قالب این رنگ تجلی پیدا میکند. رنگ زرد خیلی روشن احتمالا نشانگر ضعف یا نداشتن قاطعیت فرد و زرد طلایی نشان تعالی روحی و بینش فرد است. رنگ زرد همچنین موید وجود ناراحتی در لوزالمعده، سیستم گوارشی، باروری و وضع حمل است.
- نور سبز: بعنوان رنگ طبیعت، پویایی و شکوفایی نشان از یک شخصیت با نشاط و سازگار و ذهن تنوعگرای فرد دارد. این رنگ با غده تیموس، قلب و سیستم گردش خون ارتباط دارد.
- نور آبی: ایدهآلگرایی، انسجام و پرهیجانی بودن فرد در رنگ آبی تظاهر پیدا میکند. آبی روشن موید استعداد و توان یادگیری روح کاوش در فرد است. رنگ آبی از نظر فیزیکی نشانگر غده تیروئید است و با گوشها، حلق، تنفس و سخن گفتن فرد ارتباط دارد.
- نور نیلی: این نور شاخص گرایش به اقدام و فعالیت براساس درک شهودی و کاوش برای پی بردن به حقیقت روحی تلقی میشود. این نور نشانگر ارزش های اخلاقی و مذموم و بی اهمیت بودن جهان مادی است. وجود بیش از اندازه ترکیب نور نیلی در نور نشانگر آرامش و نوع پرستی یا اگر از توازن و تعادل خوبی برخوردار نباشد، نشانگر رنجور بودن فرد است. رنگ این نور همچنین با غدد مخاطی و سیستم لنفاوی فرد ارتباط دارد.
- نور بنفش: این نور به عنوان رنگ شکوفایی و نشاط روح، بینش درونی و عشق تلقی میشود. رنگ این نور نشانگر اندامی کشیده، سیستم عصبی و انسجام و هماهنگی کل بدن است.
- نور سیاه و خاکستری: این رنگها نشان میدهند که نور فرد در اثر تفکرات و عواطف منفی، اضطراب، یماری یا در اثر بیهوشی آسیب دیده است.
- نور سفید: کمال، ایدهآل بودن و حقیقت با این رنگ تظاهر و تجلی مییابند. این رنگ متعادل کننده رنگ سیاه و خاکستری موجود در ترکیب نور محسوب میشود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست