دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

امروز سه شنبه ۱۰ دی ماه سال ۱۳۸۷ هجری شمسی در تاریخ


امروز سه شنبه ۱۰ دی ماه سال ۱۳۸۷ هجری شمسی در تاریخ

امروز سه شنبه ۱۰ دی ماه سال ۱۳۸۷ هجری شمسی برابر با ۲ محرم سال ۱۴۳۰ هجری قمری و ۳۰ دسامبر سال ۲۰۰۸ میلادی

امروز سه شنبه ۱۰ دی ماه سال ۱۳۸۷ هجری شمسی؛ برابر با ۲ محرم سال ۱۴۳۰ هجری قمری و ۳۰ دسامبر سال ۲۰۰۸ میلادی

● ۶۵ سال پیش درچنین روزی - ۱۰ دی ماه سال ۱۳۲۲ هجری شمسی:

شریعت سنگلچی از نویسندگان و علمای ایران در گذشت. سنگلچی بر اثر ابتلا به بیماری تیفوس که در زمان جنگ جهانی دوم در ایران بسیار شایع بود بدرود حیات گفت. پدر شریعت سنگلچی از علما و فقهای معروف تهران بود و فرزندش را ابتدا خود تعلیم داد و سپس نزد علمایی چون شیخ فضل الله نوری فرستاد تا از آنان بهره گیرد. شریعت سنگلچی مدتی هم در نجف تدریس کرد و در پایان تحصیل به تهران آمد و به تدریس پرداخت . از آثار شریعت سنگلچی کتابهایی چون توحید عبادت یا یکتا پرستی ؛ کلید فهم قرآن و منابر باقیست که در کتاب اخیر گفتگوهای شریعت سنگلچی با دکتر رابیندرانات تاگور چاپ شده است.

● ۲۹ سال پیش درچنین روزی - ۱۰ دی ماه سال ۱۳۵۸ هجری شمسی:

استاد جواد بدیع زاده از هنر مندان بزرگ عرصه موسیقی ایران بدرود حیات گفت. جواد بدیع زاده در تهران در خانواده ای مذهبی رشد کرد. پدرش بدیع المتکلمین از خوانندگان مذهبی واز مبارزان مشروطه خواه بود و جواد از ابتدا با تعلیمات پدر و دایی خود با موسیقی آشنا شد. استاد بدیع زاده از جمله خوانندگانی بود که تا قبل از تأسیس رادیو صدایش از طریق صفحههای گرامافون به گوش شنوندگان موسیقی ایران می رسید. با افتتاح رادیو استاد بدیع زاده به جمع هیئت ارکستر آن زمان رادیو پیوست ، در کنار حسین تهرانی ، مرتضی نی داوود حبیب سماعی و استاد ابوالحسن صبا آثار ارزندهای پدید آورد. استاد بدیع زاده سالها عضو شعر و موسیقی رادیو تهران بود.« شُدخَزان» از آثار جاودان موسیقی ایران است که همواره نام استاد بدیع زاده را تداعی می کند.

● ۱۳۶۹ سال پیش درچنین روزی - دوم محرم الحرام سال۶۱هجری قمری:

حضرت امام حسین (ع) درمسیرحرکتشان ازمکه به عراق، بربالای تپه ای بنام حُمُم منزل کردند تا درصورت لزوم آماده هرگونه مقابله با دشمن باشند. امام حسین (ع) احتمال درگیری و برخورد با دشمن را پیش بینی می‏‎کردند و می‎دانستند که درمدتی کوتاه باید مهیّای درگیریهای وسیع تری باشند. بدین ترتیب حضرت اباعبدالله امرکردند که مکانی مناسب برای خیمه ها درنظرگرفته شود و آن مکان دشت کربلا شد. امام بزرگوارو سرورشهیدان، کربلا را موضع یخ و دشمنی برای خود و یارانشان خواندند و این پهن دشت سوخته به نشانه ازخودگذشتگی، ایثارو آزادی درتاریخ جاودان شد و امام حسین (ع) و یارانشان به منزله انسانهای نمونه و جاودانه تاریخ الگوی آیندگان قرارگرفتند.

● ۴۵۷ سال پیش درچنین روزی - دوم محرم الحرام سال۹۷۳هجری قمری:

تقیُ الدّین اوحدی دقاقی اصفهانی شاعرتوانای ایرانی بدنیا آمد. او شاعری پرکاربود و چند مجموعه شعرازخود بجای گذاشت. اوحدی اصفهانی دردربارشاه اسماعیل دوم، و سلطان محمد خدابنده ازاحترام بسیاربرخورداربود و درزمان شاه عباس اول به هندوستان سفرکرد. اوحدی اصفهانی درهندوستان،« تذکره عَرَفاتُ العاشقین» را نوشت.« ساقی نامه، کعبه دیدار، یعقوب و یوسف، لوح محفوظ، دیوان قصاید، تَبصِرةُ العارفین و کَعبَةُ الحَرَمین» هفت اثرمنظوم اوحدی اصفهانی بشمارمی‎روند.