پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
طرحهایی از دفاع مقدس
«ترکشهای قلم» کتابی است که طرحهایی از هشت سال دفاع مقدس را شامل میشود. طرحهای این کتاب را سیدایمان نورینجفی کشیده و در ۱۲۰ صفحه توسط انتشارات روایت فتح منتشر شده و عبدالمجید حسینیراد هم بر آن مقدمه نوشته است.
سید ایمان نوری نجفی درباره این کتاب می گوید: از گذشته، به طراحی علاقه بسیار داشته ام. اگرچه در هنرستان هنرهای تجسمی نقاشی خوانده ام، اما تا آنجا که به یاد دارم، جز چند تابلوی انگشت شمار، نقاشی نکرده و کمتر از رنگ استفاده کرده ام؛ ولی بسیار طراحی می کردم.
او ادامه می دهد: کتاب ترکش های قلم مجموعه ای است از طرح ها و اسکیس هایی که اغلب در اوقات فراغت دوران خدمتم انجام دادم. خدا را شاکرم که در دوران خدمتم فرصتی فراهم شد تا به جای سرگرم شدن به امور مرسوم دیگر، در پاره ای از اوقاتم مشغول طراحی باشم. از این رو از مسئولان نظام وظیفه کشور درخواست می کنم به این نکته دقت و توجه بیشتر داشته باشند که از افراد با گرایش ها و تخصص های گوناگون هرچه بهتر بهره گرفته شود، بخصوص در حوزه هنرهای تجسمی.
عبدالمجید حسینی راد، دانشیار پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران نیز در مقدمه این کتاب نوشته است: کتاب حاضر، با ترکش های قلم آقای نوری نجفی، ما را به فضای ادبیات بصری دوران دفاع مقدس پرتاب می کند.
در صفحات این مجموعه، گویی با هاشورها و خط ها و لکه های مرکب، بار دیگر از پشت خاکریزهای جبهه های جنوب و غرب کشور کنجکاوانه لحظات روزمره زندگی شجاعانه رزمندگان را مرور می کنیم.
اما تنها سنگرها، خاکریزها، انفجارها و رزمندگان پشت تیربارها نیستند که در فضای تصویری طرح ها و یادداشت های قلمی طراح دیده می شوند، بلکه گستره ای وسیع از تصاویری که صحنه های مختلف مرتبط با رخدادهای سال های دفاع مقدس را رقم زده است در این کتاب دیده می شود. ترکش های قلم به بسیاری از فضاهای فراموش شده آن سال ها اصابت کرده و از هرجا که توانسته تصویری فراهم آورده است تا زخم ها، تلخی ها و شیرینی های زندگی آن روزها را قلمی کرده باشد.
به نظر می آید هدف هنرمند تصویرگر این بوده که از پس سال ها، چشم های عادت کرده ما به جذبه های تصویری تبلیغات تجاری و شوهای ماهواره ای و تابلوهای رنگارنگ موسسات اقتصادی را بار دیگر به تماشای رمل های داغ جنوب و خاکریزهای زیر تیر و خمپاره و قایق های شناور در نیزارهای هورالهویزه و جزایر مجنون فراخواند.
تصاویر کتاب، با خطوطی قوی و منسجم بدون هیچ توضیح و عنوان خاصی، مخاطب را در سنگرها زیر آتش می برد تا جدال تاریخی خیر و شر و حق و باطل را در طرح های گویا و گاه ناتمام آن روزها ببیند.
حسینی راد در ادامه می نویسد: به نظر می آید جذابیت طرح های این مجموعه عمدتا مربوط به تکنیک خلق کردنشان با استفاده از آب مرکب، قلم فلزی و به کارگیری قلم ماژیک برای ایجاد تاش های یکدستِ سیاه و خطوط اکسپرسیو قوی و تأثیرگذار است بنابراین تصویرگر نیازی به افزودن شرحی بر نقاشی ها و خلق فضاهای نوتر و خلاقانه تر برای ایجاد لطافت ها و ظرافت های معنوی فراتر از ظواهر بصری ندیده است. واقعیت این است که عکس های گرفته شده از جنگ تحمیلی نیز عموما بدون توضیحات منتشر شده است، چرا که در عکس های جنگ، هر توضیحی افزون بر آنچه در آنها دیده می شود زائد می نماید و از بار احساس قوی و مفاهیمی که از آنها خوانده می شود می کاهد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست