شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
عینک ـ افسون و افسانه
یوری اوتکین یک مهندس الکترونیک است. ورود او در جرگه متخصصان چشمپزشکی شوروی سابق ناگهانی و پرزحمت بود. پزشکان باور نمیکردند که عینکهای مورد نظر محقق نامبرده میتواند از پیشرفت نزدیک بینی جلوگیری کرده و به تدریج بیماری بهبود یافته و بینائی چشم بهحال طبیعی بازگردد.
Bspg ـ سمبل تخیل
نزدیکبینی بنابر عقیده او تکین بیماری نیست. نزدیک بینی واکنش طبیعی دستگاه مغزی چشمی میباشد. اکنون باید دید نتیجهگیری اوتکین از اظهارات فوق چیست؟ آشکار است که ارگانیسم همواره کوشش میکند که از مصرف انرژی بکاهد و سیستم بینائی از این قاعده کلی مستثنی نیست. در مورد دید دور که برای اجدادمان جنبه حیاتی داشت عضلات چشم به ندرت تحت فشار قرار میگرفتند. تمدن این مسئله را دگرگون ساخته است. وقتی که شخص میخواهد بخواند یا بنویسد عضلات چشم او حداکثر کار را انجام میدهند. مغز کوشش میکند که از هماهنگی با عضلات چشم طفره رود و در نتیجه شخص مجبور میشود که اشیاء را نزدیکتر بیاورد تا خوب ببیند چون مغز دستور لازم را به عضلات نمیدهد و در نتیجه از دور اشیاء محو بهنظر میآید و در کانونی جلوتر از محل واقعی یعنی شبکیه قرار میگیرد.
لذا عینک استعمال میشود که کانون بینائی را به شبکیه منتقل سازد و در نتیجه اشیاء از دور به خوبی دیده میشوند. معهذا، مطالعه کتاب و نوشتن به تدریج عضلات چشم را تحت فشار قرار میدهد و مغز کانون بینائی را دوباره تغییر میدهد و بدین ترتیب نزدیک بینی پیشرفت میکند و این عمل مرتب ادامه دارد و بدین ترتیب استعمال عینک در عین اصلاح نزدیک بینی موجب پیشرفت بیماری نیز میشود.
عینکهای اوتکین که کاملاً طبیعی بهنظر میرسند دارای این ویژگی است که متکی به روابط مکانیکی عصبی بینائی میباشد. اوتکین منشورهای گرد بیضی شکل که قدری کوچکترند به نیمه تحتانی عینکها میچسباند. در نصب این منشورهاست که راز کشف اوتکین که افسانهای شده است نمودار میشود.
اوتکین منشورهای گرد را به نحوی انتخاب کرده است که در دید نزدیک ۵/۷ درصد فشار عضلات چشم را خنثی میکند و بدین ترتیب عضلات چشم خسته نمیشوند تا کانون چشم نزدیکتر باشد و عینک جدیدی به کار رود.
عینکهای دو کانونی با منشورهای مدور Bifocal Sphersprisma glasses که (Bspg) بهوسیله مخترع آن نامگذاری شده است قادرند از پیشرفت نزدیکبینی جلوگیری کرده و حتی بینائی قبلی شخص را نیز برگردانند. آزمایشگاه مطالعات متدهای اطلاع و ترمیم بینائی کودکان و نوجوانان در مسکو توانسته است پزشکان را قادر سازد که در حدود سیهزار نفر بیمار نزدیک بین را معالجه کنند. در یک سوم تا یک پنجم بیماران پیشرفت بیماری متوقف شده است. بهطور مثال دختر دانشآموزی بهنام Alexandra Medvedeva در سال دوم دبستان از عینک استفاده میکرد در عرض چند سال بیماری او پیشرفت کرد به نحوی که عینک با ۵/۷ دیوپتر Diopter ضروری بود و قدرت دید به حدی کاهش مییافت که کم مانده بود که دوشیزه دانشآموز تحصیل را ترک کند. با متد اوتکین دختر دانشآموز موفق شد بینائی اصلی خود را بازیابد و الان از عینکهائی ۵/۱ دیوپتری استفاده میکند و بهبود بیماری در حال پیشرفت است. اطمینان خاطر است که بیماری دختر دانشآموز کاملاً بهبود یابد و از عینک بینیاز گردد.
مطالعات بیشمار اوتکین را معتقد ساخته است که حتی بدون BSPG نیز میتوان از نزدیکبینی جلوگیری کرد. بدین منظور از ورزشهای چشمی استفاده میکند و از بار عضلات چشم میکاهند.
عصاره این طریقه بدین قرار است: بیماربا یک چشم میخواند و چشم دیگر از یک عینک ضعیفتر استفاده میکند و مطلب مورد مطالعه را در فاصلهای قرار میدهند تا عضلات چشم هیچگونه فشاری نبینند. بهمنظور جلوگیری از ختسگی، هر ده تا پانزده دقیقه کتاب را نزدیکتر بیاورند و مدت کمی نگه دارند و بدین ترتیب عدسیهای چشم تقریباً ماساژ میشوند. خواندن با یک چشم ممکن است به مدت نیم ساعت طول بکشد. اگر یک چشم بدتر از دیگری میبیند چشم بدتر باید بیشتر کار کند.
بهطور قطع Bspg را میشود به سهولت استفاده کرد. چون قمست فوقانی عینک راه دور را میبیند و قسمت پایین آناشیاء سه بعدی با فاصله کوتاه را میبیند. ولی بنا به عقیده اوتکین ورزش چشمی آسانتر است و بیشتر میتواند در دسترس بیماران قرار گیرد. هر هر حال هر دو طریقه مفید است.
بیماران اوتکین هر ماه ۲۵/۰ دیوپتو بهبود مییابند. یکی از بیماران که دختر دانشآموزی بود در اولین دو هفته ورزش چشمی یک دیوپتری معالجه شد. ولی به فرض اینکه مقداری نزدیکبینی بماند و صددرصد علاج نیابد از پیشرفت بیماری جلوگیری خواهد شد. اولین شخصی که از ژیمناستیک برای اصلاح بینائی استفاده کرد خود اوتکین بود. بینائی او در محاصره لنینگراد در جنگ جهانی دوم ضعیف شد و بعد از جنگ او از ورزش جشمی استفاده کرد بیخبر از آنکه علم پزشکی نزدیکبینی را علاجناپذیر میدانستند.
ولی درباره دوربینی چه باید کرد؟ آیا ورزش چشمی مفید است؟ اوتکین پاسخ مثبت میدهد. وقتی که باید طرز خواندن تغییر کلی یابد با یک چشم و در فاصله بسیار کم باید خواند و بدین ترتیب به دور کردن مرتب متن عدسیها ماساژ میشوند و چشم بینائی طبیعی خود را باز مییابد.
درمان لوچی
عکسهائی که در آزمایشگاه اوتکین برداشته شده است دو نوع قیافه را نشان میدهد یکی تغییر شکل یافته بهعلت لوچی و دیگری موقعی که شخص درست به عدسی دوربین نگاه میکند. اوتکین معتقد است که علت لوچی عدم تقارن محورهای عمودی چشم میباشد که در نتیجه تصویر دو تا دیده میشود. مغز برای اینکه از این دوربینی جلوگیری کند سعی میکند چشم بیمار را به کنار یا داخل منحرف سازد و در نتیجه شخص با یک چشم به خوبی میبیند. در این مورد اوتکین از عینکهای دو پوششه استفاده میکند. و یک جفت مانند داخل Bspg منشورهای مخصوصی تعبیه میشود. شیشههای دیگری فیلمهای شفاف با منشورهای خیلی ریز دارد که بهنام مخترع آن Fresncl نامیده میشود که به شیشههای اول چسبانده میشوند. شیشهەا کمک میکنند تا محورهای بینائی اصلاح شوند و چشم لوچ درست میشود و مغز عادت میکند که از هر دو چشم اخبار را دریافت دارد. بینائی به تدریج طبیعی میشود واستعمال عینک ضرورت ندارد.
به هر حال، آمار نشان میدهد که یوری اوتکین و همکارانش موفقیت در ۸۵ درصد موارد لوچی غیر متقارن و در ۷۵ درصد موارد لوچی متقارن داشتهاند. گاهی یک بیماری چندین ده ساله در عرض چند روز از بین میرود.
عینکچسبان Contactlense
عدسیهای پلاستیکی که آنها را در زیر پلک چشم بهصورت مستقیم بر روی قرنیه چشم قرار میدهند و به عینک داشتن مخفی میماند. درست قرار گرفتن بر روی چشم از شرایط اساسی نصب این عینک است. از این عینکها باید مراقبت بهداشتی لازم به عمل آید. عوارض جدی نادرست، ولی ناراحتیهای کوچک غیر عادی نیتس. عارضه دردناک عمده ظاهراً از ماندن مدت دراز این عینکها بر روی چشم حاصل میشود. هنگام خواب نباید آنها را بر چشم داشته باشند. همچنین است در آن هنگام که عفونتی در چشموجود دارد یا تبخالی بر صورت دیده میشود. عینکهای چسبانی که سفیدی چشم را میپوشانند، سبب آن میشود که لایهنازکی از اشک در زیر آنها جریان پیدا کند و بهعنوان وسیلهای کمکی در درمان بیماریهای چشم مفید واقع شود. اینگونه عینکها در سوختگیهائی چشم با مواد شیمیائی و زخمهای چشم و پیوند قرنیه و در اوضاع و احوال دیگر به درمان یافتن و بهبود چشم کمک میکنند. عینکهای پلاستیکی که رطوبت را به خود جذب کنند نیز ساخته شده است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست