شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

شـیـردهـی در پـرواز


شـیـردهـی در پـرواز

اینکه گفته می‌شود هنگام پرواز فقط به‌دلیل عدم تکامل سیستم شنوایی شیرخوار، باید سینه مادر در دهان نوزاد گذاشته شود، باور درستی نیست زیرا از همان اوایل نوزادی سیستم شنوایی …

اینکه گفته می‌شود هنگام پرواز فقط به‌دلیل عدم تکامل سیستم شنوایی شیرخوار، باید سینه مادر در دهان نوزاد گذاشته شود، باور درستی نیست زیرا از همان اوایل نوزادی سیستم شنوایی تکامل‌یافته است...

البته در اوایل کودکی، زاویه گوش (به سمت حلق) به حالت افقی است که با افزایش سن به حالت عمودی تمایل پیدا می‌کند.

معمولا پزشکان به مادرانی که قصد سفر با هواپیما دارند، توصیه می‌کنند به نوزادان خود شیر بدهند. تاکید ما هم بر این مساله،‌ به‌خاطر افقی‌بودن زاویه گوش کودک است. با مکیدن سینه مادر، حرکت عضلات حلق باعث بازشدن شیپوراستاش و مانع از کیپی گوش می‌شود. اگر دقت کرده باشید خدمه هواپیما قبل از پرواز به مسافران آبنبات می‌دهند. در حقیقت مکیدن آبنبات، جویدن آدامس یا خمیازه‌کشیدن برای بازشدن شیپوراستاش که به‌تنهایی قادر به جبران تغییر فشار وارده نیست، موثر است.

با اینکه به نظر می‌رسد هواپیماهای امروزی مدرن‌تر از گذشته‌اند و تغییرات فشار در هر لحظه حین صعود و فرود هواپیما تنظیم می‌شود اما تاکید و توصیه می‌کنیم مادران حتما به کودک خود شیر بدهند. مکیدن موثر سینه مادر به‌وسیله نوزاد بهتر از دادن پستانک یا شیشه است اما در هر صورت اگر به کودکتان شیر نمی‌دهید، باید از این وسایل استفاده کنید تا این حالت باعث بی‌قراری و بی‌تابی کودک نشود.

دکتر کامران کامروا

متخصص گوش، حلق و بینی ، استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران