یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
شیوه افزایش کارایی کامپیوتر!
ابتدا این نکته را متذکر میشوم که شیوه افزایش کارایی کامپیوتر (Performance) امری تخصصی است و برای افراد با کاربریهای متفاوت نسخههای مختلفی دارد. از اینرو انتظار نداشته باشید که نسخه امروز ما برای عالم و آدم موثر باشد!
قدم اول؛ شناسایی فنی
بیشتر اهالی این دنیای فانی اینگونه فکر میکنند که افزایش سرعت فرکانس پردازشی پردازندهها میتواند دوایی برای تمامی دردها باشد. بدانید و آگاه باشید که اینچنین نیست و پول بیزبان را بیجهت در حلقوم پردازندههای سریع نریزید. پیش از آغاز هر عملیات، لازم است مشخصات فنی دستگاهها را به دقت مورد بررسی قرار دهید. برای این کار لازم نیست تا دل و روده دستگاه بینوا را روی فرش خانه بریزید. یک نرمافزار ساده و رایگان به نام CPU-Z از وبسایت cupid.com دانلود و نصب کنید. همچنین استفاده از نرمافزار رایگان و بیخطر HWMonitor را نیز توصیه میکنم که از همان وبسایت قابل دریافت و نصب روی کامپیوتر است. این برنامهها زیر و زبر دستگاه را درمیآوردند و تقدیم شما خواهند کرد.
قدم دوم؛ بررسی تناسب قطعات
به طور حتم گروهی موفق میشوند که تمامی اعضای آن در حد و اندازههای یکدیگر باشند. کامپیوتر نیز از همین اصل پیروی میکند و قطعات آن باید با یکدیگر متناسب باشند. برای مثال، از دستگاهی که دارای یک مادربرد ۱۲۰ هزار تومانی، یک شبهپردازنده Celeron، ۵۱۲ مگابایت حافظه DDR۲ و یک هارددیسک IDE است نمیتوان انتظار داشت که پرواز کند و انجام هر عملیاتی را پاسخگو باشد. مادربرد ذکر شده هر قدر قوی باشد، یک تنه نمیتواند موجبات کارایی سیستم را فراهم کند!
پس از تشخیص نقاط ضعف سیستم به سهولت میتوان در جهت رفع آن کوشید. برای مثال، در مورد سیستم ذکر شده، پردازنده قوت لازم را ندارد و میزان حافظه کفایت نمیکند بنابراین به نظر میرسد هارددیسک داستان ما توان خود را از کف داده است!
قدم سوم؛ انتخاب مسیر
علاوه بر تشخیص نقاط ضعف سیستم، لازم است انتظارات خود را از دستگاه بینوا مشخص کنیم و به محدودیتهای فنی مادربرد و منبعتغذیه و... نیز توجه داشته باشیم. در مورد بالا، اگر افزایش توان سیستم برای انجام بازیها مدنظر قرار دارد باید پردازنده را متناسب با محدودیتهای مادربرد ارتقا داد و با افزایش ظرفیت حافظه حداقل به ۲ گیگابایت از هارددیسکهای جدید SATA۲ استفاده کنیم و از کارتگرافیک مناسب بهره بگیریم. انجام تمامی این موارد بستگی به قابلیتهای فنی مادربرد دارد. راستش را بخواهید گاهی اوقات مشخص میشود که انجام این شیوه ارتقا مقرون به صرفه نیست و بهتر است که از یک مادربرد و قطعات جدید استفاده شود. به همین دلیل بود که گفتم، افزایش کارایی کامپیوتر امری تخصصی است.
قدم چهارم؛ نسخه کلی
به عنوان اصلی کلی میتوان گفت که افزایش میزان حافظه (RAM) و استفاده از قابلیت حافظه دوکاناله و هارددیسکهای سریع نسخه قابل اعتمادی خواهد بود. به یاد داشته باشید که هر چقدر پول بدهی آش میخوری!
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست