چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
فرزندانتان ترسو و کم اعتماد به نفس نمیشوند اگر
زندگی بدون داشتن اعتمادبهنفس تقریبا غیرممکن است. اگر تمام تواناییهای لازم برای شروع کاری را در اختیار داشته باشید اما نتوانید به خودتان اعتماد کنید، بازده کمی خواهید داشت. برای اینکه فرزندانتان به بزرگسالانی با اعتمادبهنفس پایین تبدیل نشوند و ترسو بار نیایند، از همین حالا باید به فکر باشید.
کنترل نامحسوس
جرات به خرج دهید و فرزندتان را درگیر تجربه?های و ریسکهای جدید کنید. بگذارید فرزندتان از همان سن پایین بعضی از کارهای بهظاهر دشوار را خودش انجام دهد و اگر اشتباهی نیز مرتکب شد راهنماییاش کنید. برای مثال اگر فرزند کوچکتان خواست یک بطری شیشهای را خودش به تنهایی جابجا کند و با این کار میخواهد به شما کمک کند اصلا مانع او نشوید. فرض را بر این میگیریم که محتویات داخل بطری به زمین ریخت. به جای سرزنش کردن، همراه با فرزندتان آثار لکه و کثیفی را پاک کنید و باز هم به او فرصت امتحان کردن مجدد را بدهید. با این کار فرزندتان را از سنین پایین در مقابل اشتباه و شکست قوی بار آوردهاید.
انتخاب
به فرزندتان اجازه دهید قدرت انتخاب داشته باشد و تبعات انتخاب خود را از نزدیک حس کند. در یک روز برفی اجازه بدهید از بین شال، کلاه و پوشیدن کت یا تمام این موارد خودش گزینهای را انتخاب کند. اگر تنها کلاه را برداشت و با وجود توضیحاتتان همچنان روی انتخابش اصرار داشت، مانعش نشوید اما شال و کتش را با خود همراه داشته باشید. در این شرایط کمی احساس سردی باعث مرگ فرزندتان نمیشود بلکه به او درسی بزرگ خواهد داد؛ درسی که در بزرگسالیاش آن را خوب در خاطر خواهد سپرد. بگذارید فرزندتان با تمام وجودش از تاثیر انتخاب در زندگی شخصیاش آگاه شود و محتاطانهتر و با دقت بیشتری گزینههای مختلف را انتخاب کند و به کار بگیرد.
وظایف کوچک اما حیاتی
این شانس را به فرزندتان بدهید تا در کارهای خانه یا بیرون از منزل به شما کمک کند. با درونی کردن این حس در همین سنین پایین روحیه همکاری را در فرزندتان میپرورانید و این موضوع باعث استقلال شخصیتی فرزندتان خواهد شد و از او یک شخص با اعتمادبهنفس قوی خواهد ساخت. بخش کوچکی از کارهای منزل را به عهدهاش بگذارید اما یادتان باشد خیلی در این کار زیادهروی نکنید و متناسب با تواناییهای فرزندتان وظیفهای مشخص به او بسپارید. این کار میتواند کمک گرفتن از او در چیدن میز شام یا آب دادن به گلدان داخل خانهتان یا برداشت نامهها و بستههای داخل صندوق پستیتان باشد. این وظایف کوچک اما مهم باعث میشود فرزندتان احساس قدرت کند و همین موضوع اعتمادبهنفس او را تقویت خواهد کرد.
اتمام کارها
مطمئنا فرزند شما به تفریحاتی خاص علاقه دارد، مثل شنا، بازی با رایانه، نقاشی و... در همه این فعالیتها به او بیاموزید کار را به اتمام برساند. اگر او در این سنین پایین یاد بگیرد نسبت به چیزهایی که دوست دارد تعهد داشته باشد و آنها را به صورت کامل انجام دهد، به همین ترتیب در آینده به خوبی از عهده انجام تصمیمها و به سرانجام رساندن آنها برخواهد آمد و حس کامل کردن یک فعالیت باعث افزایش روحیه اعتمادبهنفس در او خواهد شد. پس بگذارید کارهای مورد علاقه فرزندتان به خوبی به پایان برسد و در این کار تشویقش کنید.
نظرخواهی را فراموش نکنید
منظور از این کار این نیست که در همه کارها با فرزندتان مشورت کنید بلکه دخالت دادن نظر فرزندتان در بعضی از اموری که مربوط به او میشود روحیه اعتمادبهنفس فرزندتان را تقویت میکند و باعث تاثیرات خیلی خوبی در زندگی شخصی و شغلی آیندهاش میشود. برای مثال اگر قرار است به منزل یکی از اقوامتان بروید قبل از این کار این تصمیم را با فرزندتان در میان بگذارید و از او بخواهید خودش را برای مهمانی آماده کند. اگر میخواهید دکوراسیون اتاق فرزندتان را تغییر دهید، این موضوع را با او در میان بگذارید. شاید نظر او را به عنوان نظر نهایی برای این کار انتخاب نکنید اما نتیجه این کار بسیار مثبت است و تاثیرات بلندمدتی بر روحیه فرزندتان خواهد گذاشت.
هوش احساسی را دست کم نگیرید
حتما شما هم با کودکانی برخورد کردهاید که قادر به ارتباط با همسن و سالهای خودشان نیستند و از جمع فاصله میگیرند. این گروه از کودکان در سنین بالا نیز این مشکل را با خود یدک خواهند کشید چون در کودکی نتوانستهاند در این زمینه شخصیت خود را به درستی کامل کنند. برای اینکه فرزندان امروز شما بزرگسالان کمرو و فاقد مهارتهای اجتماعی بار نیایند، سعی کنید تا میتوانید روحیه گروهی فرزندتان را تقویت کنید و به او اجازه دهید با دوستان و همسن و سالهای خود ارتباط داشته باشد.
از اینکه فرزندتان ممکن است تحتتاثیر الگوهای بد قرار بگیرد، نترسید چون اگر کنترل زیادی هم بر روابط او داشته باشید باز هم ممکن است فرزندتان تحتتاثیر حرفها و رفتارهایی قرار بگیرد که خوشایند شما نباشد. برای بالا بردن روحیه اعتمادبهنفس فرزندتان، سعی کنید او را در گروههای دوستان وارد کنید و خودتان بر روابط نظارت داشته باشید. در مورد بایدها و نبایدها با او صحبت کنید و الگوی خوبی برایش باشید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست