دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
رفع کیپی گوش
به هنگام بلع، عضلهای فعال میشود که این عضله شیپور استاش را نیز باز میکند. وقتی شما آدامس میجوید یا آبنباتی میمکید، ناخودآگاه تولید بزاق شما و در نتیجه دفعات بلع شما بیشتر میشود و این امر بویژه به هنگام بلند شدن و کمکردن ارتفاع هواپیما برای گوشها مفید است.
خمیازه از آدامس جویدن هم بهتر است. در طول کم کردن ارتفاع و نشستن هواپیما سعی کنید نخوابید، زیرا فردی که خوابیده است آب دهانش را قورت نمیدهد. اگر بلع کردن و خمیازه کشیدن ، کیپی گوش شما را برطرف نکرد اقدامات زیر را انجام دهید:
- مرحله اول: سوراخهای بینی خود را با دستتان بسته نگه دارید.
- مرحله دوم: با دهانتان دم عمیقی انجام داده و هوا را در سینه خود حبس کنید.
- مرحله سوم: دهان خود را ببندید و با استفاده از عضلات دهان خود سعی کنید هوا را از بینی خارج کنید، بهطوریکه با مقاومت انگشت شست و اشاره خود روبهرو شوید. وقتی که صدای تق بلندی را بشنوید نشاندهنده این است که عمل شما موفقیتآمیز بوده است. ممکن است به هنگام فرود هواپیما لازم باشد این عمل را چندین بار تکرار کنید.
رفع کیپی گوش در نوزادان و کودکان
روشن است که نوزادان و کودکان کم سن و سال قادر نیستند به روش فوق گوش خودشان را باز کنند؛ اما اگر آنها مشغول مکیدن سرشیشه یا پستانک باشند همان نتیجه حاصل خواهد شد. لذا به هنگام فرود هواپیما کودک خود را بیدار نگهدارید و سعی کنید با خوراندن شیر یا غذا از بروز مشکلات گوش وی جلوگیری کنید.
هشدارها
به هنگام زور زدن و وارد آوردن فشار به گوش توجه داشته باشید که فشار بیش از حد میتواند باعث بروز مشکلات جدی برای گوش شود. اگر دچار سرماخوردگی، عفونت سینوسها یا حساسیت بینی هستید، بهتر است که مسافرت هوایی خود را تا برطرف شدن موارد فوق به تعویق بیندازید.
اگر شما اخیرا تحت عمل جراحی گوش قرار گرفتهاید، از جراح خودتان در مورد اینکه نخستین زمانی که میتوانید مسافرت هوایی داشته باشید سؤال کنید.
ضداحتقانها و اسپریهای بینی
بسیاری از مسافران هوایی با تجربه قبل از اینکه هواپیما ارتفاعش را کم کند از قرصها و اسپریهای بینی استفاده میکنند. این کار باعث میشود که مخاط داخل بینی آنها جمع و کوچکتر شده و شیپور استاش آنها راحتتر باز شود. مبتلایان به حساسیت بینی باید قبل از پرواز، داروهای ضدآلرژی خود را مصرف کنند.مبتلایان به بیماریهای قلبی، افزایش فشار خون، بیماریهای تیروئید، افراد مضطرب و عصبی و خانمهای باردار باید از مصرف خودسرانه اسپری و قرصهای ضداحتقان اجتناب کنند.
دکتر محمدحسن عامری
متخصص گوش، حلق و بینی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست