شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

نوبرانه‌های هوس‌انگیز بهاری


نوبرانه‌های هوس‌انگیز بهاری

بیشتر میوه‌هایی که در فصل بهار، افراد زیادی را شیفته خود می‌کنند و فصل کوتاهی داشته و زود نایاب می‌شوند، نوبرانه‌هایی مانند چغاله بادام، گوجه سبز، زغال اخته و... هستند که زیاد …

بیشتر میوه‌هایی که در فصل بهار، افراد زیادی را شیفته خود می‌کنند و فصل کوتاهی داشته و زود نایاب می‌شوند، نوبرانه‌هایی مانند چغاله بادام، گوجه سبز، زغال اخته و... هستند که زیاد نمی‌توانیم روی این محصولات نام میوه بگذاریم؛ زیرا بیشتر به سبزی‌ها شبیه هستند و خواص آنها را ندارند. این نوبرانه‌ها چون هنوز به خواص میوه‌ای نرسیده‌اند، ویتامین‌ها و قند قابل توجهی دارند و بسیار کم‌کالری محسوب می‌شوند و نمی‌توان از آنها به عنوان مواد مغذی نام برد.

در میان نوبرانه‌ها، زغال اخته و توت‌فرنگی دارای ارزش تغذیه‌ای هستند. این نوبرانه‌ها علاوه بر ترکیبات آنتی‌اکسیدان، دارای ترکیبات اسیدی هستند که وجود آنها در معده مانع آسیب رسیدن به بافت معده و بروز سرطان معده می‌شود. البته باید گفت که هیچ کدام از نوبرانه‌ها از نظر ویتامین C تکمیل نیستند و کم‌کالری بودن آنها نیز موجب لاغری نمی‌شود، حتی مصرف بیش از حد این محصولات نیز می‌تواند مشکلاتی را برای دستگاه گوارش به وجود آورد.

این میوه‌ها اغلب هضم سنگینی دارند و طبیعت آنها بسیار سرد است؛ به گونه‌ای که فرد با مصرف بیش از اندازه آنها به اصطلاح سردی می‌کند و گاهی دچار دل‌دردهای شدید می‌شود. گذشته از این موضوع به دلیل آن که نوبرانه‌ها به طور معمول با نمک زیاد خورده می‌شوند، می‌توانند سلامت افراد را به خطر اندازند. به همین علت توصیه می‌شود در مصرف این نوبرانه‌ها افراط نشود و حتی‌الامکان بدون نمک یا با نمک کم‌ به مصرف برسند.

توصیه‌هایی برای نوبرانه‌های بهاری

با توجه به این که این محصولات به طور معمول در کنار خیابان‌ها و محل عبور وسایل نقلیه و در جاهای شلوغ و پرتردد به صورت روباز عرضه می‌شوند، بسیار آلوده هستند زیرا ذرات معلق و سرب موجود در هوا براحتی بر سطح آنها نشسته و آثار مسمومیت مصرف‌کننده را با این فلز سنگین به وجود می‌آورد و به این ترتیب بر سلامت افراد خصوصا سیستم مغزی‌شان تاثیر منفی می‌گذارد.

نوبرانه‌ها هرگز به صورت بهداشتی شسته نمی‌شوند و در بیشتر مواقع از آب‌های ناسالم برای شستن آنها استفاده می‌شود. از سوی دیگر، ابرهای کوچک آغشته به آبی که هر چند مدت یکبار آب آن را روی میوه‌ها می‌ریزند تا ظاهر آن اشتهابرانگیز و فریبنده شود، آلودگی محیط و دست فروشنده را به این محصولات منتقل می‌کند و از آنجا که مشتریان اغلب بدون شستن این میوه‌ها مبادرت به خوردن آنها می‌کنند، این آلودگی‌ها به صورت میکروبی و انگلی به طور مستقیم وارد دستگاه گوارش شده و با ایجاد مسمومیت، سلامت افراد را به خطر می‌اندازد.

در هنگام خرید این گونه میوه‌ها باید به ظروف حاوی آنها توجه کرد زیرا استفاده از روزنامه‌های باطله یا ظروف پلاستیکی غیربهداشتی برای انتقال آنها گزینه‌های خوبی نیستند.

فاخره بهبهانی