سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
چگونه آرامش بیابیم؟
۶ راهکار مفید زیر به شما یاری میدهند تا آرامش بیابید و بدانید که نگرانی و فشار روانی، چه اثری بر جسم، روح و زندگیتان میگذارد:
۱) غذای سالم مصرف کنید.
چنانچه مقدار نیروی (انرژی) بدنتان که با مصرف غذا تأمین میگردد زیاد باشد، به ندرت دچار حالت عصبی میشوید. بکوشید تا حدّ امکان، از مواد غذایی سبوسدار، ترکیبات کربوهیدرات، میوه، اقسام سبزیها و حبوبات استفاده نمایید؛ چرا که مصرف غذاهایی از این قبیل، سبب ثابت ماندن اندازه ی قند خون میشود و خستگی را از تن میزداید.
در ضمن، به قدر کافی صبحانه بخورید، کمتر نمک مصرف کنید و در طی روز، از خوردن قند، کافئین، چربی و خوراکهای سرخ شده دوری گزینید.
۲) مدام ورزش کنید .
ورزش هایی همانند: پیاده روی، دو، شنا، یا هر چه که سبب تفریح هم میشود، مثل: اسکیت بازی را بیازمایید و هر یک را که مناسبتتر دانستید، به آن بپردازید. ورزش هفتگی شما باید در سه نوبت و هر بار بین بیست تا سی دقیقه باشد.
۳) مشکلات را آن چنان که هستند، پذیرا باشید.
باید بپذیرید که برخی اوقات، شرایط طاقت فرسایی در زندگی پدید میآید که باید آنها را تحمّل کرد. از اینرو، به جای آن که بیقراری کنید، بکوشید حسّ چیرگی بر خویش را با چنین پرسشی در خود، پدیدار سازید: «چه سان میتوانم در این قبیل موقعیتها، دگرگونی بهوجود آورم؟»
۴) برای خودتان ارزش قائل شوید.
گاهگاهی به خودتان جایزه دهید! این پاداش، ممکن است از پیادهروی گرفته تا گردش آخر هفته با فرزندان، مسافرت با خانواده و مواردی غیر از اینها باشد. هر از چند گاهی به فکر خویش باشید. این کار به هیچ وجه جنبه ی خودخواهی ندارد و برای سلامتِ روان، لازم است.
۵) به ذهنتان آرامش ببخشید
اگر به دام اوضاع و احوال نگرانکنندهای اسیر شدید، میتوانید از فن آرامبخش مثل زیر استفاده کنید:
روی صندلی یا زمین به راحتی بنشینید. در صورت امکان، چراغها را خاموش کنید. سپس از راه بینی، نفس عمیقی بکشید، به نحوی که مسیر هوا را تا ته ریههایتان حس کنید. آنگاه هوا را از طریق بینی، آهسته بیرون دهید و تجسّم نمایید که چگونه هوا به آرامی از بدنتان به سمت بالا و به سوی سرتان حرکت میکند. این مراحل را چند دفعه تکرار کنید تا وقتی که احساس آرامش نمایید.
۶) با دوستان خود، دردِ دل کنید.
هیچ قاعده و قانونی نیست که شما را ملزم بدارد، گِره هر نوع گرفتاری را خودتان، یکّه و تنها باز کنید. چنانچه مشکل تحمّلناپذیری مانند: درگذشت یکی از اعضای خانواده یا بیماری کشندهای، اسباب نگرانیتان را فراهم ساخته یا حتّی اگر مورد جزئیای هست که تحمّلش برایتان دشوار است، به دیدار دوست خود یا پزشکی بشتابید و احساستان را درباره ی آن وضعیت با کسی که همدردی میکند و دلهرهتان را تسکین میدهد، مطرح سازید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست