چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مقایسه ای بین غذاهای خانگی و صنعتی
قبل از هر چیز باید بگوییم که غذاهای خانگی و صنعتی هر یک مزایا و معایبی دارند و براساس شرایط میتوانیم هر یک از آنها را انتخاب کنیم. از نظر تغذیهای، به دلایل مختلف غذاهای خانگی و محلی با ارزشتر از غذاهای صنعتیاند...
به عنوان مثال غذاهای صنعتی حاوی ترکیبات نگهدارندهای هستند که در طولانیمدت بهخصوص میتوانند برای سلامت افراد آسیبپذیر مثل کودکان، زنان باردار و شیرده یا سالمندان یا افراد در معرض آلرژیهای غذایی مضر باشند.
در ضمن، چربی و نمک در غذاهای صنعتی بیشتر از غذاهای خانگی است. از سوی دیگر غذاهای صنعتی از نظر ویتامینها فقیرتر از غذاهای خانگی و بهویژه محلیاند مثلا سبزیها در مرحله آخر به غذاهای خانگی اضافه میشوند و شیوه پخت بهگونهای است که موادمغذی باارزش در غذا بهتر حفظ میشوند ولی در صنعت، تمام موادغذایی در شرایط یکسانی پخته میشوند و حرارت بالای پاستوریزاسیون هم باعث میشود بیشتر ویتامینها از بین بروند اما از نظر موادمعدنی، تفاوت بارزی میان غذاهای خانگی، محلی و صنعتی وجود ندارد.
تفاوت دیگر در تازگی مواد غذایی است. موادغذایی صنعتی معمولا به دلیل حرارت بالا و اضافهکردن نگهدارندهها به مدت طولانی قابل نگهداریاند. در طول این مدت عطر و طعم آنها، از بین میرود. در واقع، در غذاهای خانگی میزان حرارت، مدت نگهداری و نحوه پخت بهگونهای است که این مواد از بین نمیرود و تفاوت طعم و بو از اینجا نشأت میگیرد و در مجموع غذاهای خانگی و محلی لذیذتر و سالمتر هستند.
البته غذاهای صنعتی هم مزایایی دارند که با توجه به شرایط، لازم است آنها را انتخاب کنیم. به عنوان مثال خیلی راحت در همهجا در دسترس هستند و باعث صرفهجویی در وقت میشوند. اگر فردی عجله داشته باشد یا وقت یا لوازم تهیه غذا را نداشته باشد، بهتر است از غذاهای صنعتی استفاده کند. از نظر قیمتی نیز غذاهای صنعتی چون در مقادیر انبوه تولید میشوند، ارزانتر از غذاهای خانگی و محلیاند.
از سوی دیگر غذاهای صنعتی را مدت بیشتری میتوان نگه داشت و در طول زمانی که روی بستهبندی به عنوان تاریخ تولید تا انقضا درج شده، اگر ماده غذایی از بستهبندی خارج نشود قابل نگهداری در خارج از یخچال است اما غذاهای خانگی را به هیچعنوان نمیتوان برای مدت طولانی نگه داشت مگر آنکه داخل فریزر قرار گیرند که در آن حالت نیز مقداری از موادمغذی شان کاسته میشود.
دکتر خدیجه رحمانی
متخصص تغذیه و رژیم درمانی
عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست