جمعه, ۱ فروردین, ۱۴۰۴ / 21 March, 2025
سالاد میوه بهترین دسر است

دسر از واژه فرانسوی des servir به معنی جمع کردن روی میز گرفته شده است. دسرها انواع بسیاری دارند و کیک، ژله، بستنی، کرم کارامل، پودینگ و میوههای تازه از جمله دسرهایی هستند که معمولا بعد از ناهار یا شام در مهمانیها سرو میشوند. عادت به خوردن دسر در صورتی که توجهی به میزان کالری دریافتی نشود، خوب نیست و میتواند چاقکننده باشد...
از آنجا که پودرهای ژله و ژلههای آماده درصد بالایی شکر دارند، برای افراد مبتلا به دیابت و دارای اضافه وزن بالا مناسب نیستند. البته در بازار پودر دسرهای رژیمی هم موجود است که در آنها معمولا به جای شکر از آسپارتام و سوربیتول یا دیگر شیرینکنندهها استفاده میشود. این دسرها برای مبتلایان به دیابت یا چاقی مفرط مناسبتر است اما افراد مبتلا به فنیل کتونوری نمیتوانند پودر دسرهای ژلهای رژیمی که حاوی آسپارتام هستند، مصرف کنند. رنگهای مصنوعی (گرچه مجاز هستند) و اسانسهای موجود در دسرهایی مانند ژله هم از جمله موارد بحث برانگیز این گروه از خوراکیها هستند. به همین دلیل، مصرف بیشاز اندازه این نوع دسرها بهخصوص برای افراد مبتلا به بیماریهای کلیوی و کبدی مناسب نیست، زیرا کبد و کلیهها ارگانهای سمزداییکننده بدن هستند و رنگهای مصنوعی میتوانند در درازمدت بیشترین آسیب را به آنها وارد کنند.
در میان دسرها، گروه میوهها، بهترین انتخاب برای همه گروههای سنی هستند. بهترین دسر، سالادی تهیهشده از میوههای فصل و تازه است. به علاوه، میتوان بعد از غذا از دسرهای کمکالری مانند چند عدد کشمش، یک عدد انجیر خشک، یک عدد خرما یا حتی یک قاشق کوچک مربا استفاده کرد. این مواد بیشتر از ۲۰کیلوکالری انرژی به بدن نمیرسانند در حالی که یک تکه کیک دارای حداقل ۲ برابر مقدار یادشده انرژی است. بهعلاوه، مصرف دسرهای لبنی هم برای افرادی که دچار اضافه وزن یا چاقی هستند و هم برای کسانی که چربی خون دارند، چندان توصیه نمیشود. افراد دیابتی نیز به هیچوجه نباید دسرهای لبنی بخورند مگر با مشورت پزشک. در کل، خصوصیت یک دسر مناسب برای افراد دیابتی، داشتن کالری کم و کربوهیدرات ساده و چربی اشباع کم و بهترین زمان برای خوردن آن، یک ساعت بعد از وعده غذای اصلی است. معمولا توصیه میشود این بیماران از مقدار کربوهیدرات وعده غذایی خود کم کنند تا به جای آن بتوانند دسر مورد علاقهشان را بخورند. بنابراین همیشه در کمترین مقدار دسر بخورید یا دسرتان را با دیگران شریک شوید مگر اینکه وزن کمی داشته باشید و بخواهید به هر دلیل وزن اضافه کنید. در این صورت نیز بهتر است که بیشتر از هفتهای ۲-۱ بار دسر پرکالری نخورید.
دکتر محمدرضا وفا
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست