سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
مجله ویستا

حادثه گاه تاوان سهل انگاری است


حادثه گاه تاوان سهل انگاری است

گاه حادثه درخانه روی می دهد و سهم سهل انگاری هایمان در این زمینه کم نیست! موارد زیر برای همه آشناست:
۱) هر چند وقت یک بار پیچ دسته قابلمه ها، ماهی تابه و زودپز را سفت کنید. در صورت …

گاه حادثه درخانه روی می دهد و سهم سهل انگاری هایمان در این زمینه کم نیست! موارد زیر برای همه آشناست:

۱) هر چند وقت یک بار پیچ دسته قابلمه ها، ماهی تابه و زودپز را سفت کنید. در صورت شل بودن پیچ دسته ها، ممکن است هنگام حمل قابلمه غذای داغ از دست شما رها شود و خطر سوختگی و آسیب دیدگی در پی داشته باشد.

۲) هیچ گاه در زودپز را پیش از پایین آمدن سوپاپ باز نکنید. اگر در زودپز نیاز به تعمیر داشت در اولین فرصت آن را تعمیر کنید و تا قبل از آن از زودپز استفاده نکنید.

۳) سوپاپ اطمینان در زودپز را همیشه به دقت شسته و از نظر مسدود نبودن به طور مرتب وارسی کنید.

۴) کف آشپزخانه را همیشه تمیز و خشک نگهدارید. هر وقت مواد غذایی به ویژه چربی و روغن روی زمین ریخت، سریع آن را برداشته و محل را به دقت تمیز کنید. خیس بودن کف آشپزخانه باعث لیز خوردن و افتادن می شود. کودکان و سالمندان به ویژه به همین دلیل آسیب پذیرترند. علاوه بر این کف کثیف و مرطوب، خوان گسترده ای را برای حشرات و جوندگان فراهم می آورد.

۵) گاه به دلیل نداشتن دسترسی کافی هنگام برداشتن وسیله ای، آنها از روی کابینت یا از ارتفاع سقوط کرده و سبب ایجاد جراحت، شکستگی و آسیب دیدگی درناحیه سر و صورت یا دست ها و پاها می شود در این گونه موارد از یک چهار پایه یا نردبان مخصوص استفاده کنید. با این تاکید که این چهارپایه یا نردبان تحمل وزنتان را داشته باشد و قبل از بالا رفتن از نردبان ضامن و قفل ایمنی آن را ببندید.

۶) مشکل دیگر ترک خوردن و شکستن ظرف های شیشه ای است. بهتر است از ظروف با کیفیت استفاده کنید. این موضوع به ویژه در فصل سرد بیشتر روی می دهد. به هیچ وجه از استکان ها و ظرف های چینی و شیشه ای لب پر استفاده نکنید.

۷) تمامی وسایل و لوازم برقی مانند پلوپز، آبمیوه گیری و چرخ گوشت را به طور مرتب از نظر ایمنی برق بررسی کنید. مراقب باشید سیم ها سالم و بدون نقص باشند و زمانی که از آنها استفاده نمی کنید از پریز برق بیرون بکشید.

۸) گوشه های تیز و برنده در کابینت، سینک ظرفشویی گاهی اوقات سبب ایجاد زخم، پارگی و آسیب دیدگی دست ها می شود. این نقاط تیز و گوشه های برنده را شناسایی کرده و در نخستین فرصت با استفاده از چسب پارچه ای و یا پشم شیشه بپوشانید.

۹) هنگام استفاده از مواد ضدعفونی کننده و جرم گیر از ماسک تنفسی و دستکش استفاده کنید. پنجره ها را باز بگذارید تا هوا جریان پیدا کند و تهویه مناسب انجام شود. کار با مواد شیمیایی و محرک در فضای بسته و بدون تهویه ممکن است سبب ایجاد مسمومیت و تحریکات شدید تنفسی شود.