سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا

حاشیه های پر رنگ در بیست و هشتمین جشنواره فیلم فجر


حاشیه های پر رنگ در بیست و هشتمین جشنواره فیلم فجر

جشنواره امسال هم مثل هر سال با کلی حاشیه و خبر شروع شد از همان روزهای اول معلوم بود که جشنواره امسال پر است از اخبار غافل گیر کننده و اتفاقات غیر قابل پیش بینی که فقط یکی از این اخبار معلوم نبودن اعضای هیات داوران است و این طور که از اخبار بر می آید باید منتظر اخبار غافل گیر کننده دیگر هم باشیم

جشنواره امسال هم مثل هر سال با کلی حاشیه وخبر شروع شد. از همان روزهای اول معلوم بود که جشنواره امسال پر است از اخبار غافل گیر کننده و اتفاقات غیر قابل پیش بینی که فقط یکی از این اخبار معلوم نبودن اعضای هیات داوران است و این طور که از اخبار بر می‌آید باید منتظر اخبار غافل گیر کننده دیگر هم باشیم.

اگرشما جزو کسانی هستید که پیگیر اخبار جشنواره هستید بد نیست با ما همراه شوید.

● پلان اول

در لیست کارگردانان امسال نام خیلی از کارگردانان خالی است; کارگردانانی که به خاطر تغییر مدیران در معاونت سینمایی علاقه ای به شرکت در این دوره از جشنواره نداشته اند.

● پلان دوم

داوری امسال جشنواره به هر کسی که پیشنهاد شد نه تنها با استقبال روبه رو نشد که اکثر این افراد بدون کوچکترین تعللی این مسئولیت را نپذیرفتند.کسانی از قبیل کیارستمی ،فرهاد توحیدی، فاطمه گودرزی، مینو فرشچی، عزت الله انتظامی و اصغر فرهادی دیگر سینماگرانی هستند که پیشنهاد داوری در جشنواره فیلم فجر را نپذیرفتند. بیست و هشتمین دوره جشنواره بین المللی فیلم فجردر دو بخش سینمای ایران و سینمای جهان برگزار می شود.

● پلان سوم

انتخاب فیلم های امسال با افت و خیزها وحاشیه های زیادی همراه بود. بسیاری از فیلم ها به جشنواره نرسید و فیلم های دیگر جایگزین آن شد. البته نرسیدن بعضی فیلم ها به جشنواره به دلیل بی میلی خود کارگردانان برای حضور در جشنواره بوده است! به هر حال جشنواره بین المللی فیلم فجر عرصه رقابت بازیگرانی است که برای به دست آوردن سیمرغ بلورین با هم رقابت می کنند. در این سال ها بازیگران مختلف به دلیل دیده شدن در جشنواره فیلم فجر موقعیت حرفه ای ویژه ای پیدا کرده اند. اگر به حافظه رجوع کنیم به یاد می آوریم بازیگرانی را که جشنواره فیلم فجر امکان و فرصت دیده شدن و معرفی آنها به سینمای ایران را پدید آورده است.

● پلان چهارم

تقریبا جشنواره امسال جزو معدود جشنواره هایی است که حداقل در هفت ،هشت فیلم یک بازیگر واحد حضور دارد ودقیقا از این نظر می شود به حضور یک سیمرغ در دستان یکی ازاین بازیگران مطمئن بود حداقل به خاطر حضور فیلم به رنگ ارغوان بعد از چهار سال. حمید فرخ نژاد امسال پرکارترین بازیگر مرد است، او با فیلم های "به رنگ ارغوان"، "دموکراسی تو روز روشن"، "شب واقعه" وآتشکار که هر یک فضا و داستانی متفاوت دارند پا به جشنواره می گذارد. او امسال با نمایش چهار فیلم رکورد دار جشنواره است. مصطفی زمانی از دیگر بازیگران پر کار امسال است.مطمئنا این بازیگر جوان وبی تجربه وقتی که با مجموعه "یوسف پیامبر" به مردم معرفی شد و به روی آنتن می رفت کسی که هیچ ،خودش هم گمان نمی کرد که در غیاب بازیگران جوان و بنامی چون رادان وگلزار به سه فیلم شانس خودش را برای گرفتن سیمرغ در جشنواره بیست وهشتم بیازماید. پوریا پورسرخ بعد از بازی در سریال وفا به سرعت به یک ستاره تبدیل شد .

حضور متفاوت اودرفیلم "آناهیتا" بعد از بازی در کلی فیلم تجاری وگیشه فرصتی دوباره برای احیای این بازیگر جوان است. پورسرخ در "ناسپاس" برای اولین بار نقشی تاریخی را تجربه کرده و "چراغ قرمز" مثل اغلب کمدی های این روزهای سینمای ایران برای جلب مخاطب عام ساخته شده است. محمد رضا فروتن ازآن دسته بازیگران بی حاشیه ای است که با حضوری حساب شده در طول این سال ها چه در سینما وچه درتلویزیون همچنان چهره محبوب وخبر سازی است.او هم امسال با حضور در سه فیلم جزو بازیگران پر کار جشنواره امسال است. او در "چهل سالگی" برای اولین بار با لیلا حاتمی همبازی شده، در "دموکراسی تو روز روشن" فضایی کمدی را تجربه کرده و در "دیگری" در نقش مردی روستایی ظاهر شده است. پیش بینی می شود فروتن امسال برای بازی در فیلم چهل سالگی جزو کسانی باشد که سیمرغ بلورین را به خانه می برد.

جشنواره امسال پر است از بازیگران دو فیلمی فرهاد قائمیان با "تهران، سیم آخر" و "به رنگ ارغوان"، لیلا حاتمی با "پرسه در مه" و "چهل سالگی"، حامد کمیلی با "شکلات داغ" و "پسر آدم، دختر حوا"، علیرضا خمسه با "شکلات داغ" و "خوابهای دنباله دار"، محسن تنابنده با "سنگ اول" و "هفت دقیقه تا پائیز"، مهران احمدی با "هیچ" و "خوابهای دنباله دار"، آنا نعمتی با "آل"، "برخورد خیلی نزدیک"، شهاب حسینی با "پرسه در مه" و "آناهیتا"، نیکی کریمی "شکلات داغ" و "دموکراسی تو روز روشن"، "جمشید هاشم پور با "کیفر و "نفوذی" در جشنواره حضور دارند. سروش صحت با "برخورد خیلی نزدیک" و "تهران، سیم آخر"، احمد مهرانفر "عصر روز دهم" و "هیچ"، امیر جعفری با "کیفر" و "نفوذی" که بازی در "کیفر" می تواند نامزدی سیمرغ بلورین را برای این بازیگر به ارمغان بیاورد. حامد بهداد با فیلم های "کیمیا و خاک" و "لطفا مزاحم نشوید" و امید زندگانی با فیلم های "ملک سلیمان" و "خانواده ارنست" به جشنواره می آیند. صابر ابر از نسل بازیگران جدید سینمای ایران هم یکی از بازیگران دو فیلمی امسال است. ابر با "هیچ" و "نخودی " به جشنواره می آید.

● پلان پنجم

مهناز افشار در میان زنان بازیگر امسال حضوری پر رنگ دارد. "پسر آدم، دختر حوا"، "تسویه حساب"، "طبقه سوم" و "خاطره" فیلمهایی هستند که هر کدام بازی متفاوتی را از افشار گرفته اند. مهناز افشاربا حضور متفاوتی در این چهار فیلم یکی از شانسهای سیمرغ امسال است. لادن مستوفی با سه فیلم در جشنواره بعد از افشار پرکارترین بازیگر زن است، مستوفی که بازیگری گزیده کار است با فیلم های "تسویه حساب"، "شب واقعه" و "برخورد خیلی نزدیک" به جشنواره می آید.

باران کوثری هم که چند سالی است به یک پای فیلمهای جشنواره ای تبدیل شده است امسال با سه فیلم در جشنواره حضور دارد. فیلم های "هیچ"، "شب واقعه" و "لطفا مزاحم نشوید"سه فیلمی است با حال و هوایی متفاوت که کوثری در آنها فضایی تازه را تجربه کرده است. پانته آ بهرام بازیگرخوش تکنیک وفعال تئاترهم با حضور در سه فیلم در ردیف پرکارهای امسال است. فیلم های "هیچ"، "خوابهای دنباله دار" و "تهران، روزهای آشنایی" حضور دارد، سه فیلم و سه نقش متفاوت که می تواند نامزدی سیمرغ بلورین را برای او به ارمغان بیاورد. الناز شاکردوست یکی دیگر از بازیگران پرکار جشنواره امسال است. شاکردوست با فیلم های "فاصله"، "ناسپاس" و "چراغ قرمز" به جشنواره می آید. مریلا زارعی و هانیه توسلی هم در جشنواره امسال دو فیلم شرکت دارند.توسلی با فیلم های "کیفر" و "عصر روز دهم" و زارعی با "دیگری" و "کیفر" در این رقابت حضور دارد.

● پلان ششم

هدیه تهرانی بازیگر پول ساز وفعال چند سال قبل، امسال وپس از چند سال غیبت با فیلم "هفت دقیقه تا پائیز" به جشنواره می آید، بهرام رادان و محمدرضا گلزار هم مانند پرکارترین بازیگر مرد سینمای ایران در سال های گذشته یک فیلم در جشنواره دارند. محمدرضا گلزار در "دموکراسی تو روز روشن" نقشی کوتاه بازی کرده و بهرام رادان با "مقلد شیطان" به جشنواره می آید. امین حیایی با "بیداری رویاها" نقشی متفاوت را تجربه کرده و یکی از شانس های سیمرغ بلورین امسال است. از نسل سینماگران قدیمی جمشید مشایخی با "خانواده ارنست"، علی نصیریان با "شکارچی شنبه" و عزت الله انتظامی با "چهل سالگی" رونق بخش رقابت بازیگران هستند.

● پلان هفتم

جشنواره امسال تقریبا جشنواره بی بزرگتری است. در این دوره از جشنواره به جز داریوش مهرجویی، ابراهیم حاتمی کیا وعلیرضا رئیسیان نامی از فیلمسازان برجسته و با تجربه سینمای ایران دیده نمی شود.ولی تا دلتان بخواهد پر است ازکارگردانان جوان و فیلمسازان جوانی چون بهرام توکلی، محسن عبدالوهاب، محمدعلی آهنگر، عبدالرضا کاهانی، حسن فتحی، علیرضا امینی، سامان مقدم، محسن امیر یوسفی و... در بخش فیلم های اول و دوم شاهد حضور نسل جدیدی از سینماگران هستیم که به نظر می رسد، آثار متفاوتی را به تصویرکشیده اند. مهدی رحمانی، مهدی نادری، علی عطشانی، بهرام بهرامیان و... می توانند گرمایی تازه به این ضیافت سینمایی بدهند. به نظر می رسد امسال هم تعدادی از فیلم ها به دلیل حضور کارگردان، فیلمنامه نویس، بازیگران حرفه ای و حاشیه های خبری و رسانه ای قابلیت جلب توجه بیشتری برای مخاطبان دارند.

نویسنده : باران اکبری