سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
اصول اساسی در اسباب کشی
هر سال با نزدیک شدن به آخرین روزهای خرداد، مستاجرها و کسانی که قصد دارند منزل خود را به قصد خانهای تازه جابهجا کنند، علاوه بر دغدغه پیدا کردن منزل مناسب، دغدغه مهم دیگری هم دارند که شاید کمتر از دغدغه یافتن خانه مورد نظر نباشد. اسبابکشی، مهمترین دغدغه خانوارهای ایرانی پس از یافتن منزل مورد نظر خود است.
جمعآوری، جا به جایی و چیدمان مجدد وسایل منزل به نحوی که کمترین آسیب به آنها وارد شود اغلب حتی تا یک هفته تمام وقت اعضای خانواده را میگیرد و در بسیاری موارد مهمترین دلیل اینکه خانوادهای چند سال متوالی در منزلی سکونت میکند همین ترس از اسبابکشی و دردسرهای آن است.اما، اسبابکشی خواهناخواه اتفاقی است که برای هر یک از ما حداقل چند بار در زندگی روی میدهد. این در حالی است که آشنایی به اصول صحیح جمعآوری، بستهبندی، حمل و چیدمان دوباره وسایل در منزل جدید تا حد زیادی استرسها و دردسرهای ناشی از این جابهجایی را کاهش میدهد. به این ترتیب، این هفته چند اصل کلی در ارتباط با اصول صحیح اسباب کشی ارائه میکنیم که به طور قطع شیرینی سکونت در منزل جدید را برای شما دو چندان میکند.
● اول لیست تهیه کنید
اولین اقدام قبل از شروع هر کاری برای جمعآوری و بستهبندی لوازم منزل، تهیه لیستی طبقهبندی شده از همه لوازمی است که میتواند در یک گروه قرار گیرد، بستهبندی یا جمعآوری شود. به این ترتیب، برای اینکه در روزهای اسبابکشی سردرگم نشوید، بهترین کار این است که یک فهرست از تمام کارهایی که باید انجام دهید و وسایلی که باید جمع و جور کنید، تهیه کنید. شما میتوانید یک برنامه زمانبندی برای بستهبندی کردن وسایل هم تدارک ببینید که مطابق آن وسایلتان را جمع و جور کنید و تمام فشار کاری را در یک روز متحمل نشوید.
● خرید لوازم مورد نیاز برای اسبابکشی
پس از تهیه لیست، برای بستهبندی و طبقهبندی بهتر وسایل و لوازم منزل، به ابزار و وسایلی نیاز دارید که اسبابکشی و جمعآوری را برای شما راحتتر کند. برای مثال حتما باید ظروف چینی و کریستالی خود را در جعبههای کارتنی محکم بستهبندی کنید تا حین جابهجایی آسیب نبیند. بنابراین قبل از خروج این وسایل از کابینتها باید کارتنهای مقوایی، طنابهای مقاوم و ضخیم برای بستهبندی، نایلونهای بادی محافظ، مقداری روزنامه باطله، نوار چسبهای پهن و ماژیکهایی برای تفکیک بستهها از یکدیگر تهیه کنید.
● بستهبندی را آغاز کنید
معمولا اولین قسمت بستهبندی وسایل منزل مربوط به ظروف شکستنی، اشیای دکوری و لوازمی از این دست میشود. هر قدر وسایل و ظروف شکستنی را با دقت بیشتری بستهبندی کنید، در مقصد با خیال آسودهتری آنها را باز خواهید کرد و سالم خواهید دید. بهتر است لوازم شکستنی را در جعبه اصلی خودشان که دارای حفاظهایی است، قرار دهید. اگر این جعبهها را دور انداختهاید، وسایل شکستنی را در روزنامه یا پارچه یا پلاستیکهای حبابدار بپیچید و درون یک کارتن محکم بستهبندی کنید.
● تفکیک لوازم فضای مختلف منزل از یکدیگر
از بستهبندی لوازم قسمتهای مختلف منزل در یک جعبه یا به صورت درهم خودداری کنید. وسایل هر اتاق یا هر قسمت منزل مانند حمام و... را در جهبههای جداگانه بستهبندی کنید تا هنگام باز کردن و چیدن هر قسمت از منزل جدید مجبور نشوید تمام جعبهها را باز و در وسط خانه پراکنده کنید. به این ترتیب، اتاق خواب، آشپزخانه، اتاق نشیمن و حمام و دستشویی را به عنوان واحدهایی مجزا در نظر بگیرید. هر روز به سراغ یک اتاق بروید و وسایل آن اتاق را بستهبندی کنید. روی هر جعبه پس از اتمام کار بستهبندی، برچسبی حاوی فهرست وسایل و لوازم داخل آن چسبانده و در صورتی که اجناس داخل آن شکستنی است با ماژیک قرمز، کلمه شکستنی را بنویسید.
● با شرکتهای حمل و نقل معتبر تماس بگیرید
میتوانید این شرکتها را در میان آگهیهای روزنامه یا توصیه اقوام و آشنایان بیابید. اگر قرار است در این تابستان از شهری به شهر دیگر نقل مکان کنید، باید در انتخاب این شرکتها بیشتر دقت کنید تا اسباب و وسایل شما سالم به مقصد برسند. برخی از شرکتهای حملونقل خودشان مسئولیت بستهبندی وسایل را نیز برعهده میگیرند و شما از این بابت آسوده خواهید بود. حتما از شرکت حمل و نقل سوال کنید که اسباب و وسایل شما را بیمه میکند یا خیر.
● تقسیم کار یادتان نرود
در اغلب موارد بیشترین سنگینی بار اسبابکشی به عهده خانمهای خانه است. با توجه به اینکه اسبابکشی یک جابهجایی سنگین و طاقتفرسا به حساب میآید سعی کنید از همان ابتدا مسئولیتها را بین اعضای خانواده تقسیم کنید و هرکس مسئول جمعآوری یک بخش از وسایل و لوازم منزل شود. همچنین برای این که مجبور نشوید هنگام اسبابکشی جعبههای سنگین را جابهجا کنید، جعبههای کوچکتری انتخاب کرده و وسایل را در آن بستهبندی کنید. هنگام بستهبندی نیز بهراحتی روی زمین بنشینید یا کارتن را روی میز قرار داده و روی صندلی نشسته و وسایل را در آن جاسازی کنید.
● نحوه جابهجایی گلها و گیاهان
اگر در منزلتان گل و گیاه دارید، حتما آنها را هم در جابه جایی خود به منزل جدید همراه میبرید. گلدانهای بزرگ را به آرامی در گوشههای امنی از کامیونهای حمل بار قرار دهید تا ساق و برگشان آسیب نبیند، چون راه چاره دیگری برای حمل این گلدانها وجود ندارد؛ ولی درباره گلدانهای کوچک، میتوانید مجموعهای از آنها را در یک جعبه محکم مقوایی، چوبی یا پلاستیکی قرار داده و داخل هر یک از گلدانها چوبی به بلندی ارتفاع بلندترین گیاه فرو کنید. سپس پلاستیکی نازک را روی سطح دهانه و طرفین جعبه و همچنین پایههای چوبی فرو رفته در گلدانها قرار داده و با چسب محکم کنید و منافذی را برای تنفس گیاه باز بگذارید.
● جابهجایی لباسها و اشیای گران قیمت
لباسهایتان را که به چوب لباسی آویزان است، با همان چوب لباسی به صورت مجموعهای در یک پلاستیک بزرگ یا درون یک ملافه قرار دهید. اگر چمدانهای بزرگ و جاداری هم در خانه دارید، میتوانید لباسها را درون آن جاسازی کنید. لوازم ضروری مانند حوله، مسواک، لباسهای دمدستی را در ساک دستیتان قرار دهید تا به راحتی به آن دسترسی داشته باشید.
● دوباره خانه را چک کنید و آن را نظافت کنید
پیش از اینکه خانه قبلیتان را ترک کنید به کمدها، قفسههای آشپزخانه، اتاقها، انباری و پارکینگ سر بکشید تا مبادا شما یا کارگران وسایلی را جا گذاشته باشید. یک صاحبخانه خوب منزل را تمیز تحویل نفر بعدی میدهد و بقایای وسایل اسبابکشی را به حال خود رها نمیکند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست