جمعه, ۱۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 31 January, 2025
مجله ویستا
خوراكیهای داروئی
طبقهبندی امروزی گیاهان بهعنوان گیاهان داروئی، سبزیها، میوهها و حتی «علفها» یك اختراع جدید است. از نظر آشپز قرن هفدهمی كلم و هویج و خیار درست به اندازه گل همیشه بهار و مرزنگوش «گیاهان آشپزخانهای» بودند. ما غالبا این نكته را هم فراموش میكنیم كه اجزای فعال، مانند آلكالوئیدها یا ساپونینها در گیاهان منحصر به گیاهانی كه ما آنها را داروئی میخوانیم نیستند؛ میوه و سبزیها هم ممكن است درمان كننده، یا در حد افراط، مضر باشند.
فرهنگهای گذشته گیاهان را بر مبنای حرارت یا مزه تقسیمبندی كرده و با نیازهای بدن برای حفظ تعادل منطبق كردهاند: بقراط دریافت كه گیاهان تازه «قوت بیشتری میبخشند» زیرا زندهترند، در حالی كه طب تبتی غذاهای منجمد را سردتر و مخاطسازتر از غذاهای تازه میداند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست