پنجشنبه, ۲۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 13 February, 2025
چرا درآمد مردها بیشتر از زن ها است
![چرا درآمد مردها بیشتر از زن ها است](/web/imgs/16/135/2ex101.jpeg)
وارن فارل، برای سومین بار به عنوان رییس سازمان ملی زنان انتخاب شد. وی همچون سایر مردها معترض این واقعیت است كه در ازای هر یك دلاری كه مردها درآمد دارند، زنها در همان شغل و موقعیت مشابه ۵۹سنت به دست میآورند. او از خود میپرسد چرا چهل سال پس از تصویب قانون برابری حقوق و مزایا، هنوز هم زنان سختكوش كمتر از مردان در همان شغل، مزد دریافت میكنند. آخرین كتاب وی اشاره میكند كه این به دلیل تبعیض جنسیای كه شایع است نیست بلكه بیشتر به خاطر آینده شغلیای است كه زنان (و مردان) انتخاب میكنند.
طبق آخرین آمار سازمان شهری ایالات متحده، زنها در ازای هر یك دلاری كه مردها كسب میكنند، ۸۰سنت حقوق دریافت میكنند و «فارل» در نمودار نشان میدهد كه میتواند كارخانهای تاسیس نماید كاملا زنانه و به كار تولید بپردازد به طوری كه هزینه آن در جایی كه محصول تولید شده توسط مردها یك دلار میشود، محصول كارخانه آنها ۸۰سنت هزینه داشته باشد. پس از ۳سال تحقیق اداره آمار سرشماری آمریكا، وی دریافت كه زنان میتوانند این فاصله دستمزد را از بین ببرند.كتاب وی چندین ماه در بازار به فروش رسید. زمانی كه جنجالها شروع به فروكش نمود، مردم متوجه گفتههای فارل شدند. صرفنظر از عنوان، محتوای كتاب وی برای زنان نوشته شده است.
وی میگوید كه زنان عموما شغلهایی را انتخاب میكنند كه بتوانند بین زندگی خانوادگی و محیط كارشان توازنی برقرار كنند. او همچنین مثالهایی ملموس و واقعی درباره مردان در انتخاب شغل ارائه نموده است، در مورد مردانی كه شغلهایی انتخاب میكنند كه درآمد بیشتری نسبت به سایر مردها داشته باشد (تفاوت درآمد میان مردهای مجرد و متاهل بسیار زیادتر از تفاوت درآمد مردان و زنان است). وی همچنین به زنها پیشنهاد میكند كه اگر در پی كسب فرصتهای برابر با مردان هستند چگونه سعی كنند كه درآمدشان را از مردان همشغل و همسطح خود بالاتر ببرند.
تبعیض وجود دارد.
فارل میگوید: «نمیتوانم بگویم كه در استخدام، ترفیع و تشویق و دستمزد زنها تبعیضی وجود ندارد. مطالعات بسیاری وجود دارد كه در بسیاری موارد مانند قد كوتاه یا وزن بالا، نژاد، قوم و مذهب بین زنان و مردان تبعیض وجود داشته است.
كتاب فارل، ثابت میكند كه انتخاب شغل در میزان تفاوت دستمزد زنان و مردان نقشی اساسی دارد و به جای اینكه به زنان در مورد فاصله سخن بگوید به آنها مسیر از بین بردن فاصله را میآموزد.
● چرا زنها نمیتوانند شبیه مردها باشند؟
فارل عقیده دارد كه «جواب این سوال در فدا كردن برخی چیزها است. شما حقوق بیشتر دریافت میكنید اما درعوض خانواده را فدای پول میكنید». تحقیقات وی نشان میدهد كه شغلهایی كه دستمزد بالاتری دارند مستلزم رفتوآمد زیاد، به خطر انداختن امنیت، مسافرتهای پی در پی، ساعتهای طولانی كار و سایر عوامل است كه درصد بیشتری از مردها به این گونه مشاغل گرایش دارند تا زنها.
این كتاب ۲۵فرصت شغلی كه مردان و زنان برای خود ایجاد میكنند را معرفی میكند. در هر كدام از این ۲۵شغل، نویسنده راهی را معرفی نمودهاست كه زنان بتوانند پول بیشتری نسبت به مردها به دست آورند و برای راههای خود دلایل علمی معرفی مینماید. اتحادیه مدیریت ایالات متحده، این فهرست را از كتاب فارل گرفته و در ۸جمله راهنما برای زنانی كه میخواهند از مردها حقوق بیشتری دریافت كنند تنظیم نموده است.فارل اظهار میدارد كه این كتاب تنها بیانكننده این مطلب نیست كه آیا فاصله بین دستمزد زن و مرد وجود دارد یا خیر، بلكه راهنماییهایی هم كرده است تا زنان زندگی بهتری داشته باشند. جالب اینكه ۹۰فرصت شغلی وجود دارد كه زنها بیش از مردها میتوانند دستمزد كسب كنند و ۳۵شغل وجود دارد كه به زنها حقوق بیشتری نسبت به مردها تعلق میگیرد.
● چرا مردها نمیتوانند مثل زنها باشند؟
حال این سوال مطرح است كه اگر یك زن بتواند این تفاوت دستمزد را از بین ببرد و در بعضی از تخصصها بیش از همكار مرد خود دستمزد دریافت كند، آیا این كتاب میتواند برای مردها هم مفید باشد؟ خوب شاید در یادگیری فواید ایجاد تعادل در كار و زندگی مفید باشد.
لازم است همه افراد شاغل بین زمانی كه برای كار صرف میكنند و زمانی كه برای زندگیشان میگذرانند تعادل برقرار كنند. ممكن است همیشه شغل ما، دلخواه نباشد، با این حال همه ما باید سعی كنیم شغلی برای خود پیدا كنیم كه خیلی هم غیرقابل تحمل نباشد.
فارل میگوید: «زنها و مردها به زندگیشان فكر میكنند اما زنها میگویند: «من به چه چیزی احتیاج دارم؟ آیا من پول بیشتری احتیاج دارم یا زمان بیشتری؟» اما زنها آنقدر باهوش هستند كه بگویند: «من زمان بیشتری احتیاج دارم». پس زنها در ایجاد تعادل در زندگیشان از مردها جلوترند و مردها باید این را از زنها یاد بگیرند».
ما هر روز در حال تصمیمگیری هستیم، پس سعی كنید تصمیماتی بگیرید كه به صلاح شما است نه به صلاح دیگران.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست