پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
مجله ویستا

ربط تفکر نادرست و فشارخون


ربط تفکر نادرست و فشارخون

شتابزدگی و خصومت ورزی خطر ابتلاء به بیماری فشارخون را در سنین بالاتر افزایش می دهد.
صبر و حوصله نه تنها مزیت و حسن است، بلکه برای قلب نیز مفید است. یک مطالعه جدید نشان داده است، …

شتابزدگی و خصومت ورزی خطر ابتلاء به بیماری فشارخون را در سنین بالاتر افزایش می دهد.

صبر و حوصله نه تنها مزیت و حسن است، بلکه برای قلب نیز مفید است. یک مطالعه جدید نشان داده است، افرادی که در اوائل بزرگسالی هستند اگر بی صبر و پرخاشجو باشند وقتی پا به سن می گذارند بیشتر مستعد ابتلاء به فشارخون بالا خواهند بود.

محققان می گویند یافته های اخیر نشان داده است، ویژگی های فردی در افرادی با شخصیت معروف به «تیپ» A یا «ماکیاولی» ممکن است مسوول افزایش خطر ابتلاء به فشار خون بالا و بیماری های قلبی، در ابتدا و اواسط بزرگسالی باشند.

مطالعات قبلی که سعی داشت تا ارتباط میان ویژگی های فردی شخصیت نوعA با بیماری های قلبی را مشخص کند نتایج متناقضی را ارائه داده بود اما محققان معتقدند که ممکن است نتایج متناقض، به دلیل گستردگی ابعاد فردی، در این نوع شخصیت باشد.

محققان می گویند این اولین مطالعه ای است که تاثیر درازمدت سه ویژگی اصلی شخصیت نوعA بر خطر ابتلاء به فشارخون بالا را مورد بررسی قرار می دهد. این سه ویژگی عبارتند از:

۱) بی صبری یا شتابزدگی و ناآرامی

۲) رقابت طلبی

۳) خصومت ورزی

بیش از ۴۳ میلیون آمریکایی بزرگسال از فشارخون بالا رنج می برند. فشارخون بالا با داشتن فشارخون سیستولیک (حد بالای فشار خون) برابر یا بیشتر از ۱۴۰ میلی متر جیوه و فشارخون دیاستولیک (حد پایین فشار خون) برابر یا بیشتر از ۹۰ میلی متر جیوه مشخص می شود.

این مطالعه که در مجله انجمن پزشکی آمریکا به چاپ رسیده است، یک گروه ۳ هزارنفری در سنین بین ۱۸تا ۳۰ سال را به مدت ۱۵ سال زیر نظر گرفته است تا بسنجد که ویژگی های مذکور در افرادی با شخصیت نوع A تا چه اندازه با خطر افزایش فشارخون در درازمدت ارتباط دارد.

طی این آزمایش مشخص شد، بیشتر افرادی که در آزمون های بی صبری و خصومت ورزی در اوائل بزرگسالی امتیاز آورده بودند، بعدها بدون توجه به عوامل خطرساز دیگری که درابتلاء به فشارخون دخیل هستند مستعد ابتلاء به فشارخون بالا هستند. عواملی که در ابتلاء به فشارخون بالا دخیل هستند عبارتند از: سن، جنس، نژاد، تحصیلات، شاخص توده بدن(Bml) یا وزن به کیلوگرم تقسیم بر مجذور قد به متر و سطح فعالیت های فیزیکی.

این مطالعه، ارتباط معنی داری را نیز میان رقابت پذیری و افزایش فشارخون در میان مردان سفیدپوست نشان داده است. اگرچه طی سی سال گذشته مطالعات گوناگون شواهد علمی معتبری را در خصوص تاثیرات استرس و دیگر فاکتورهای روان شناختی ارائه کرده اند، با این همه برای درک این مطلب که چگونه عواملی مانند نگرش های فردی تاثیرات زیان باری بر روی قلب دارد، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است. پیش از این، رویکردهایی که به درمان های دارویی و رفتاری توجه دارند، این عوامل روانی- اجتماعی خطرساز را مورد هدف قرار داده اند و نیز امیدهای فراوانی را در جهت کاهش بیماری ها و تامین سلامت افراد ارائه کرده اند.

کیوان گرجی، روان شناس لیلا قاسمیان، داروساز

http://www.geom.blogfa.com/post-۶.aspx