چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

روش‌هایی ساده برای رفع مشکلات یائسگی


روش‌هایی ساده برای رفع مشکلات یائسگی

گرگرفتگی، تعریق شبانه، اختلالات خلقی، اضطراب، افسردگی، اختلال خواب، خستگی مزمن و بی‌میلی جنسی‌ از جمله مشکلاتی است که تقریبا تمام زنان در سن یائسگی آن را تجربه می‌کنند، …

گرگرفتگی، تعریق شبانه، اختلالات خلقی، اضطراب، افسردگی، اختلال خواب، خستگی مزمن و بی‌میلی جنسی‌ از جمله مشکلاتی است که تقریبا تمام زنان در سن یائسگی آن را تجربه می‌کنند، مشکلاتی که نه‌تنها فرد بیمار، بلکه زندگی خانوادگی او را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

برای بسیاری از این علائم، درمانی در طب رایج وجود ندارد یا این‌که بسیاری از بیماران علاقه‌ای به مصرف داروهای شیمیایی برای برطرف‌کردن این مشکلات ندارند، اما در طب مکمل و گیاهی روش‌های ساده و طبیعی برای حل این مشکلات وجود دارد.

درمان با تغذیه

می‌توان شکایات ناشی از یائسگی را با مصرف بیشتر مواد غذایی حاوی استروژن گیاهی (فیتو استروژن) کاهش داد. همه محصولات سویا از جمله بهترین مواد غذایی حاوی استروژن است. مصرف بیشتر عدس، لوبیا، زیتون، روغن آفتابگردان نیز مفید است.

همچنین توصیه می‌شود زنان در سنین پس از یائسگی از ترکیبات حاوی کلسیم، ویتامین D و K بیشتری استفاده کنند.

مصرف کافئین و غذاهای تند، مشکل بیمار را تشدید می‌کند. روغن ماهی و ترکیبات امگا ۳ نیز در این دوران کاملا مفید است. گیاهان دارویی مانند ریشه سنبل‌الطیب، جینسینگ، تخم کتان و شبدر نیز می‌تواند موثر باشد.

استفاده از طب مکمل

طب سوزنی، روش بسیار اثر بخشی در کاهش علائم یائسگی است، یک دوره درمان چند جلسه‌ای می‌تواند بسیاری از شکایات بیمار را برطرف کند.

ماساژ‌درمانی روش موثر دیگری است که در کنار ورزش، تغییر شیوه زندگی، تغذیه صحیح و آرامش می‌تواند از مشکلات بیمار بکاهد. البته درمانگر ماساژدرمانی باید از اصول علمی آن آگاه بوده و نقاط صحیحی را انتخاب کند.

رفلکسولوژی (تحریک برخی نقاط خاص) در گوش و کف پا نیز از روش‌های دیگری است که در کاهش علائم یائسگی بسیار مفید است.

هومیوپاتی، تائی‌چی و چی‌گنگ نیز از روش‌های اثربخش عنوان می‌شود. آرموتراپی نیز باعث کاهش علائم یائسگی بویژه اضطراب و تغییرات خلقی بیمار می‌شود.

دکتر امیرهومن کاظمی

متخصص طب سنتی و گیاهان دارویی