پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
لنزهای آسیب رسان
خطر استفاده نادرست از لنز
در سال ۱۸۸۸، یک چشم پزشک آلمانی به نام «آدولف گاستون یوجن فیک» اولین لنز طبی را اختراع کرد. این لنز به قدری سنگین بود که تنها چند ساعت امکان استفاده از آن وجود داشت. در قرن ۲۱، لنزها از نظر نوع، جنس و رنگ تنوع زیادی پیدا کرده است. با این حال مصرف کنندگان نیز باید درباره استفاده از آن آگاهی بیشتری پیدا کنند، زیرا با کوچک ترین قصور در مراقبت از لنزها، خطرات و مشکلات زیادی بروز می کند که گاهی جبران پذیر نیست. به نقل از سایت «MSN»، اخیرا خبری از یک مصرف کننده تایوانی منتشر شده، این دانشجو که به مدت ۶ماه لنزها را بدون شستن، در چشم نگه داشته بود، به پزشک مراجعه کرد. پزشکان هنگام در آوردن لنز، شوکه شدند زیرا سطح چشم وی را آمیب متلاشی کرده بود. آمیب، در مکان مناسب بین لنز و چشم توانسته بود رشد کند. این دانشجو به بیماری اکنتامیب کراتیتیس، مبتلا شده است. این اکنتامیب کراتیتیس (Acanthamoeba Keratitis): باکتری ها می توانند چشم را متلاشی کنند.
در سال ۱۹۷۳ بود که این عفونت انگلی نادر تشخیص داده شد. این عفونت بر اثر ارگانیسم تک سلولی زنده ایجاد می شود که در استخرها، وان آب، آب شیر، آب دوش و محلول لنزها یافت می شود. هرچند این انگل می تواند هر کسی را دچار عفونت کند، اما آکادمی چشم پزشکی تخمین می زند که بیش از ۸۰درصد از موارد ابتلا به عفونت اکنتامیب کراتیتیس در استفاده کنندگان لنز گزارش می شود. ظاهرا، این انگل هنگامی که زیر محافظ لنزها جا خوش می کند به عمق قرنیه چشم دسترسی پیدا می کند و باعث مشکل می شود.
بنابراین قبل از شنا، استفاده از وان آب و دوش گرفتن، لنزهای خود را در بیاورید. هرگز نباید لنزها یا ظرف لنز را با آب شیر شست و شو دهید.
باکتریال کراتیتیس (Bacterial Keratitis): عفونت طی ۲۴ساعت می تواند قرنیه را از بین ببرد.
این نوع عفونت جدی باکتریایی است که منجر به از بین رفتن قرنیه و از دست دادن بینایی می شود. یکی از ویژگی های شاخص این عفونت، پیشرفت سریع آن است. آسیب دیدگی قرنیه می تواند در عرض کمتر از ۲۴ساعت از طریق خطرناک ترین باکتری صورت بگیرد. استفاده طولانی مدت از لنزهای طبی و ضدعفونی نکردن آن، خطر رشد باکتری های کراتیتیس را افزایش می دهد.
فنگل کراتیتیس (Fungal Keratitis): کپک یا قارچ می تواند وارد چشم شود و در عمق چشم تکثیر شود.
در این نوع عفونت قرنیه می تواند در پی هجوم یکی از ۷۰نوع قارچ به وجود بیاید. این ارگانیسم قارچی از قرنیه در داخل چشم رشد می کند و عفونت های شدید ایجاد می کند که اغلب به سختی درمان می شود. این قارچ می تواند منجر به از دست دادن بینایی شود. اغلب عفونت قارچی با آسیب دیدن چشم شروع می شود، از این طریق ارگانیسم برای نفوذ به قرنیه دست پیدا می کند. بنابراین رعایت نکردن نکات مراقبت از لنزها خطرناک است.
نکات مراقبت از لنزها:
۱ - برنامه توصیه شده برای استفاده از لنزها را رعایت کنید.
۲ - محلول مخصوص شست و شوی لنزها را با محلول دیگری جایگزین نکنید.
۳ - لنزها را طبق دستور پزشک بشویید.
۴ - هرگز از مایع لنز ۲بار استفاده نکنید.
۵ - در هر بار استفاده، لنزها را بشویید و خشک کنید.
۶ - لنزها را در معرض هر نوع آب از جمله آب شیر، آب شیشه و آب دریا قرار ندهید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست