دوشنبه, ۲۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 13 May, 2024
مجله ویستا

فاجعه انسانی غزه و توهمات مالیخولیایی یک رژیم نامشروع


فاجعه انسانی غزه و توهمات مالیخولیایی یک رژیم نامشروع

نظامیان رژیم صهیونیستی روز سه شنبه ۲۸ تیرماه کشتی کرامت را که حامل کمک های انسانی به نوارغزه بود توقیف و آن را به سوی بندر اشدود هدایت کردند سفر این افراد همزمان با اولین سالگرد حمله کماندوهای اسرائیلی به ناوگان آزادی بود این مقاله نگاهی دگر بار به تشکیل این رژیم اشغالگر می اندازد و بر این باور است که سران این رژیم گرفتار نوعی ترس مالیخولیایی شده اند و چون به آن سرزمین تعلق ندارند از هر حرکتی حتی انسان دوستانه نیز برداشت های منفی دارند

نظامیان رژیم صهیونیستی روز سه شنبه(۲۸ تیرماه)کشتی کرامت را که حامل کمک های انسانی به نوارغزه بود توقیف و آن را به سوی بندر اشدود هدایت کردند. سفر این افراد همزمان با اولین سالگرد حمله کماندوهای اسرائیلی به ناوگان آزادی بود. این مقاله نگاهی دگر بار به تشکیل این رژیم اشغالگر می اندازد و بر این باور است که سران این رژیم گرفتار نوعی ترس مالیخولیایی شده اند و چون به آن سرزمین تعلق ندارند از هر حرکتی حتی انسان دوستانه نیز برداشت های منفی دارند.

در دنیای امروز؛ رژیم صهیونیستی به عنوان مظهر تروریسم دولتی شناخته می شود. در واقع تشکیل رژیم اسرائیل، برپایه کشتار و ترور شکل گرفته و ادامه حیات آن نیز بر همین اساس بنا شده است. این رژیم به پشتوانه کمک های نظامی، اقتصادی و دیپلماتیک قدرتهای بزرگ، بویژه آمریکا، همچنان به استفاده از تروریسم دولتی ادامه می دهد. اسرائیل در جایی که هیچ گونه مشروعیتی ندارد، سعی در ادامه حیات دارد و از طریق حمله به همسایگان، اعمال سیاست های نژادپرستانه و نیز کاربرد شیوه های تروریستی، مانند ترور مخالفان سیاسی، بازداشت و شکنجه های فیزیکی و قتل عام مردم بی گناه در پی حفظ قدرت نامشروع خویش است.

رژیم اسرائیل از ژوئن ۲۰۰۷ و پس از پیروزی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) در انتخابات مردمی و دموکراتیک و توافق امنیتی با مصر، محاصره منطقه غزه را آغاز نمود. در سال ۲۰۰۸ در تهاجم نظامی اسرائیل به غزه بیش از ۱۴۰۰ فلسطینی که بیشتر آن‌ها مردم عادی شامل زنان و کودکان بودند، شهید شدند. ولی این رژیم نتوانست به هدف اصلی خود، که آسیب رساندن به قدرت حماس بود، دست یابد. اما اسرائیل با محاصره طولانی مدت نوار غزه، این منطقه فلسطینی را با فاجعه انسانی و فقر اقتصادی مواجه کرده است. حدود یک و نیم میلیون تن از ساکنان غزه از دسترسی به حقوق اولیه خود از جمله آزادی حمل و نقل،کار، امکانات بهداشتی و تحصیلی محروم هستند. به عبارتی بهتر غزه، به بزرگترین زندان جهان تبدیل شده است. از آن زمان تا کنون عده ای از فعالان حقوق بشر و هواداران فلسطینیان تلاش می کنند این محاصره دریایی را بشکنند و کمک های انسان دوستانه خود را به دست مردم برسانند.

نظامیان رژیم صهیونیستی روز سه شنبه(۲۸ تیرماه) کشتی کرامت را که حامل کمک های انسانی به نوارغزه بود توقیف و آن را به سوی بندر اشدود هدایت کردند. این اقدام تجاوزکارانه، که اسرائیلی ها نه یک بار بلکه بارها به آن دست زده اند در حقیقت کرامت انسانی را خدشه دار نمود و از سوی دیگردهن کجی به قوانین بین المللی به شمار می رود. سفر این افراد همزمان با اولین سالگرد حمله کماندوهای اسرائیلی به کشتی های حامل کمک های بشردوستانه به غزه انجام می شد.کاروان بشردوستانه آزادی غزه به همراه ۷۵۰ فعال حقوق بشر، مصالح ساختمانی، تجهیزات پزشکی و امکانات تحصیلی و تجهیزات مربوط به مدارس را برای کمک به ساکنان منطقه حمل می‌کرد. اما کماندوهای رژیم اسرائیل ۱۰ خرداد (۳۱ مه) سال گذشته به کشتی ماوی مرمره در آب‌های بین‎المللی دریای مدیترانه حمله کردند که در پی این یورش ۹ فعال حقوق بشر کشته و ۵۰ نفر نیز مجروح شدند. گزارشگر الجزیره که همراه این ناوگان بود، صحنه حمله به ناوگان آزادی را تراژدی در آب‌های بین‌المللی دانست و افزود: با حمله نیروهای اسرائیلی به کشتی‌های آزادی راهرویی از خون در وسط دریای مدیترانه ایجاد شد و خون افرادی که برای شکستن محاصره ۲۰۰۰ روزه غزه هر آنچه در اختیار داشتند را در طبق اخلاص گذاشته بودند، ریخته شد.

اسرائیل این اقدامات و تجاوزات خود را به بهانه محاصره دریایی و امنیتی غزه و برای قطع دسترسی حماس به تجهیزات نظامی، توجیه می نماید. سوالی که این جا مطرح می شود این هست که آیا آنچه که فعالان کشتی کرامت و ناوگان آزادی حمل می کردند چیزی جز مواد غذایی، تجهیزات پزشکی و دارویی بوده است و پیام آن هم چیزی جز پیامی بشردوستانه وصلح طلبانه بود. در واقع سران رژیم صهیونیستی در توهم حفظ ابهت پوشالی و ساختگی خود گرفتار شده اند. آنها گرفتار نوعی ترس مالیخولیایی شده اند و چون به آن سرزمین تعلق ندارند از هر حرکتی حتی انسان دوستانه نیز برداشت های منفی دارند. رژیم صهیونیستی بقای خود را در ایجاد درگیری همیشگی می داند. درحقیقت آنها در یک پارادوکسی گرفتار شده اند. دشمن تراشی و ایجاد دشمن فرضی در صدر سیاست های آنها برای دوام و بقا قرار گرفته است. روزی دشمن آنها مصر، روزی سوریه، روزی دیگر لبنان، روزی فلسطین، روزی حماس، روزی حزب الله ، روزی ناوگان آزادی و کشتی کرامت می باشد.

رژیم اسرائیل دائماً در پی القای این باور به جهان می باشندکه گویا بقا و موجودیت آنها در معرض تهدیدات مستمر و مهیب قرار دارد. لیویا روکاچ کتابی با عنوان" تروریسم مقدس اسرائیل؛ پژوهشی براساس یادداشتهای خصوصی موشه شارت و سایر اسناد و مدارک " نوشته است که اطلاعات بسیاری راجع به این رژیم را افشا می نماید از جمله این که چطور رهبران و عوامل افراطی رژیم صهیونیستی حتی در صورت لزوم، خود حادثه‌ای می‌آفرینند و با نسبت دادن مسئولیت آن به اعراب، زمینه‌ برای حملات به اصطلاح«تلافی جویانه» که به تعبیر اریک شارون، فرمانده¬ی تیپ چتر باز اسرائیل، حکم«یک اصل مقدس» را برای این رژیم یافته‌، آماده می‌سازند.

در واقع سرلوحه سیاست های اسرائیل آموزه های بن گورین(اولین نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که همزمان وزیر دفاع نیز بود)می باشد که به بن گورینیسم معروف شده است. دستیابی به توافق و سازش با اعراب با استفاده از راهبرد زور و قدرت، پایه و اساس دیدگاه بن گورین می باشد. طبق این دیدگاه اعراب نمی‌توانند در این دوره از تاریخ، زندگی مسالمت‌آمیز را بپذیرند، بنابراین اسرائیل باید هر از چند گاهی چنگ و دندانش را به آنها نشان دهد. اما چالش اساسی برای این آموزه شکست اسرائیل در دو نبرد مهم (جنگ۳۳روزه و جنگ غزه) بود که باعث شد بخشی از این تز زیر سوال برود( این که اسرائیل باید تصویر و واقعیت شکست‌ناپذیری خود را حفظ کند، این حقیقت تغییراتی اساسی در اعراب ایجاد خواهد کرد).

بنا به همین دلائل است که با قاطعیت می توان گفت تا زمانی که این رژیم نامشروع در منطقه وجود دارد، خاورمیانه از آرامش و ثبات گریزان می باشد. امام راحل(ره) در مورد رژیم صهیونیستی فرمودند: اسرائیل غده سرطانی است. رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیت الله خامنه ای، در ۱۴ خرداد سال قبل موضعگیری امام در دفاع از ملت فلسطین را منطقی ترین موضع خواندند و افزودند زورگویان جهانی با ظلم و کشتار و شکنجه و تبعید یک ملت، سعی کردند یک واحد جغرافیایی را حذف و در اقدامی صد در صد غیر منطقی، یک کشور جعلی به نام اسرائیل را جایگزین آن کنند اما در مقابل این ستم آشکار تاریخی، امام در موضعی صد در صد منطقی تاکید می کردند باید این واحد جعلی جغرافیایی حذف شود و حیات کشور اصلی یعنی فلسطین در تاریخ ادامه یابد.

حسن کریمی فرد

دانشجوی دکترای سیاست گذاری عمومی دانشگاه تهران

اهم منابع

- وب سایت اسلام تایمز(۱۳۸۹). " آیت الله خامنه ای: امام صریحاً می گفت اسرائیل غده ای سرطانی است"، ۱۴ خرداد، دسترسی در: http://www.islamtimes.org/vdcfmtd۰.w۶de۱agiiw.html.

- خبرگزاری مهر(۱۳۹۰). " الشرق قطر تحلیل کرد: توقیف کشتی" کرامت" و ادامه دهن کجی اسرائیل به جامعه بین الملل"، ۲۹ تیرماه، دسترسی در:

http://www.mehrnews.com/fa/NewsDetail.aspx?NewsID=۱۳۶۲۸۷۰.