چهارشنبه, ۱۳ تیر, ۱۴۰۳ / 3 July, 2024
مجله ویستا

بررسی شیوع اختلال نعوظ در بیماران دیابتی تهران


بررسی شیوع اختلال نعوظ در بیماران دیابتی تهران

اختلال نعوظ مشکل مهمی است که کیفیت زندگی را کاهش می دهد دیابت ملیتوس از شایع ترین علل اختلال نعوظ است

● زمینه:

اختلال نعوظ مشکل مهمی است که کیفیت زندگی را کاهش می دهد. دیابت ملیتوس از شایع ترین علل اختلال نعوظ است. از طرف دیگر این مشکل از شایع ترین عوارض دیابت است که مورد غفلت قرار می گیرد. هدف از این مطالعه، بررسی شیوع اختلال نعوظ در مردان دیابتی و عوامل مرتبط با آن بوده است.

● مواد و روش ها:

این مطالعه توصیفی بر روی ۷۰۰ مرد دیابتی ۶۹-۲۰ ساله که از سال ۱۳۸۳-۱۳۸۱ به درمانگاه غدد بیمارستان سینا یا مرکز درمانی ابوذر مراجعه کردند، صورت گرفت. جهت تعیین اختلال نعوظ در بیماران از پرسشنامه (The International Index of Erectile Function) IIEF استفاده گردید.

● یافته ها:

از ۷۰۰ بیمار مرد دیابتی،‌۲۴۶ نفر (۳۵.۱ درصد) به اختلال نعوظ مبتلا بودند. اختلال نعوظ با افزایش سن افزایش یافته و شیوع آن از ۹.۷ درصد در سنین ۳۰-۲۰ سال به ۴۳.۴ درصد در سنین بالای ۶۰ سال می رسید. شیوع اختلال نعوظ در دیابت نوع ۱ کمتر از دیابت نوع ۲ بود (Odds Ratio=۱.۶). مدت ابتلای ۵-۱ سال در مقایسه با مدت ابتلای ۱۱-۶ و ۳۰-۱۲ سال با شیوع کمتر اختلال نعوظ همراه بود Odds Ratio) به ترتیب معادل ۱.۵ و ۲.۳). بروز اختلال نعوظ در افرادی که به خوبی تحت کنترل قند نبودند، افزایش چشمگیری داشت. در مقایسه بین کنترل قند خوب و کنترل متوسط و ضعیف، Odds Ratio به ترتیب برابر ۱.۶ و ۲.۰۷ بود.

● نتیجه گیری:

اختلال نعوظ در مردان دیابتی شایع است. مطالعات تحلیلی تکمیلی بر روی عوامل خطر موثر بر اختلال نعوظ و ارتباط این عارضه با سایر عوارض دیابت توصیه می شود.

عنوان فایل
بررسی شیوع اختلال نعوظ در بیماران دیابتی تهران application/pdf
barresie shiooe ekhtelal e nozooe.pdf
184 KB
دانلود

علیرضا مفید

سعید زندیه

سیداحمد سیدعلی نقی

طاهره یزدانی