جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

نگرانی در اردوی سه شیرها در راستنبرگ پنالتی ها کابوس انگلیس


نگرانی در اردوی سه شیرها در راستنبرگ پنالتی ها کابوس انگلیس

کابوس سه شیرها در جام جهانی, آلمان و جوانان یوآخیم لو نیستند کابوس آنها یک مسابقه نود دقیقه ای فوتبال با تاکتیکها و استراتژیهایش نخواهد بود

کابوس سه شیرها در جام جهانی، آلمان و جوانان یوآخیم لو نیستند. کابوس آنها یک مسابقه نود دقیقه ای فوتبال با تاکتیکها و استراتژیهایش نخواهد بود. حتی شرایط کنونی وین رونی ( که همه انتظار داشتند در جام جهانی نمایش خیره کننده ای داشته باشد ولی تاکنون نتوانسته انتظارها را برآورده کند) هم خیلی کسی را در انگلیس نگران نکرده است. رونی دیر یا زود خودش را در این جام جهانی پیدا می کند. کابوس این تیم در آستانه دیدار با آلمان در مرحله یک هشتم نهایی جام جهانی ۲۰۱۰ ، ضربات پنالتی هستند.

در اردوی سه شیرها و حتی در داخل انگلیس از هیچ موضوع دیگری غیر از حذف احتمالی در ضربات پنالتی حرفی زده نمی شود. تاریخ ثابت کرده که انگلیسی ها همیشه در پنالتی ها شکست خورده اند. حداقل در بیست سال اخیر در رقابتهای جام جهانی و جام ملتهای اروپا، سرنوشت به این گونه برای آنها رقم خورده است. سه شیرها ازسال ۱۹۹۰ تا امروز پنج بار در این تورنمنتها در ضربات پنالتی حذف شده اند. در جام جهانی ایتالیا، این سرنوشت تلخ دقیقا مقابل آلمان نصیب آنها شد. در نیمه نهایی سال ۱۹۹۶ و در کشور خودشان، یک بار دیگر ژرمن ها این شوک را به آنها وارد کردند. در مرحله یک چهارم نهایی جام جهانی فرانسه ۱۹۹۸ انگلیس در ضربات پنالتی برابر آرژانتین حذف شد. در مرحله یک چهارم نهایی جام ملتهای اروپا ۲۰۰۴ هم پرتغال آنها را از گردونه رقابتها کنار زد. در جام جهانی ۲۰۰۶ هم یکبار دیگر همین تیم، انگلیس را در پنالتی حذف کرد. یک کابوس به تمام معنا که برای فوتبال این کشور پایانی ندارد.

مطبوعات انگلیس و هواداران این تیم این روزها بعد از صعود تیم خود به مرحله یک هشتم نهایی جام جهانی از ضربات پنالتی حرف می زنند. برای همین فابیو کاپلو از حالا پنج نفر احتمالی که قرار است در بلوم فونتین مقابل آلمان پنالتی بزنند را مشخص کرده است. هربار که تمرین سه شیرها در این سه هفته در راستنبرگ تمام شده، کاپلو از بازیکنانش خواسته تا تمرین پنالتی داشته باشند و برای آنها تمرین ویژه ای در نظر گرفته است. در جریان این تمرینات، او حداقل چهار پنالتی زن حتمی تیمش را شناخته و می داند که درصد خطای آنها در نواختن پنالتی نسبت به بقیه کمتر است. این چهار نفر لمپارد، جرارد، رونی و میلنر هستند. پنالتی زن پنجم، با اینکه هنوز خود کاپلو هم در مورد او اطمینان ندارد، گرت بری است. اما چهار نفر اول با اینکه لمپارد و جرارد هر دو در دوره قبلی برابر پرتغال پنالتی هایشان را از دست داده بودند، اما به طور حتم جزو پنالتی زنان انگلیس هستند.

جرارد می گوید که گذشته را فراموش کرده و دیگر به آن فکر نمی کند و آماده است در صورت کشیده شدن بازی به ضربات پنالتی، یکی از پنالتی های تیمش را بزند. با این حال این کابوس تلخ از اردوی تیم ملی انگلیس فاصله نمی گیرد. به خصوص که انگلیسی ها به آمار قابل توجه ژرمن ها در ضربات پنالتی نگاه می کنند و بیشتر نگران می شوند. در جام های جهانی قبلی آلمان چهار بار به استقبال ضیافت پنالتی ها رفته و هر چهار بار پیروز شده است. سال ۱۹۸۲ برابرفرانسه، سال ۱۹۸۶ مقابل مکزیک، سال ۱۹۹۰ برابر انگلیس و سال ۲۰۰۶ مقابل آرژانتین. آخرین اشتباه آلمانها در ضربات پنالتی به سال ۱۹۸۲ برمی گردد. زمانیکه اشتیلکه یک پنالتی را برابر فرانسه از دست داده بود. تازه آلمان درفینال جام جهانی ۱۹۹۰ ایتالیا هم با ضربه پنالتی آندریاس برمه مقابل آرژانتین به پیروزی و قهرمانی دست یافت. اما شاید تاریخ برای آنها در بازی با انگلیس تغییر کند. به خصوص اینکه در این جام جهانی اولین اشتباه در ضربات پنالتی را پودولسکی مقابل صربستان مرتکب شد. شاید تاریخ درحال تغییر کردن باشد. اما کابوس پنالتی برای انگلیس تمام نمی شود.

دلارام عظیمی - ژوهانسبورگ