دوشنبه, ۶ اسفند, ۱۴۰۳ / 24 February, 2025
مجله ویستا

خونریزی بینی


خونریزی بینی

آلرژن‌ها بویژه انواع فصلی آن یکی از عوامل ابتلا به خونریزی‌های مکرر بینی در کودکان است.
ابتلا به تب یونجه و دیگر آلرژی‌های فصلی که با علائم شایعی مانند آبریزش بینی، عطسه، …

آلرژن‌ها بویژه انواع فصلی آن یکی از عوامل ابتلا به خونریزی‌های مکرر بینی در کودکان است.

ابتلا به تب یونجه و دیگر آلرژی‌های فصلی که با علائم شایعی مانند آبریزش بینی، عطسه، سرفه و خارش بینی و چشم همراه است در افزایش احتمال ابتلا به خونریزی بینی نقش دارند.

آلرژن‌های موجود در کولر و سایر دستگاه‌های سرماساز، نیز در تشدید احتمال این نوع از خونریزی مؤثر است.

متخصصان، اختلال در عبور هوا از مجرای تنفسی بینی و آسیب به مویرگ‌ها و رگ‌های نازک موجود در این ناحیه را عامل ابتلا به این عارضه می‌دانند.

عفونت‌های سینوسی، رطوبت کم هوا و ابتلا به آلرژی‌های فصلی که سبب خشک شدن این مجرای تنفسی می‌شود، از علل ایجاد خونریزی بینی بویژه در فصل تابستان است.

عطسه‌های مکرر، استفاده بیش از حد از داروهای آنتی‌هیستامین یا داروهای سرماخوردگی یا استفاده زیاد از گوش پاک‌کن‌ها یا دستمال کاغذی به منظور تمیزکردن بینی احتمال خونریزی را افزایش می‌دهد.

استفاده از دستگاه های بخارساز و مرطوب‌کردن محیط در مکان‌های خشک و کم رطوبت، شست‌وشوی بینی با سرم نرمال سالین یا محلول آب و نمک و مصرف مکمل‌ها یا موادغذایی حاوی ویتامین‌ث، کا، ای و روی و چرب کردن داخل بینی با کرم‌های ویتامین ای، از ایجاد خونریزی بینی پیشگیری کرده و از شدت این عارضه می‌کاهد.

فشار خون بالا، مصرف داروهای ضدالتهاب، ابتلا به برخی از اختلالات خونی و وجود غده در مجرای تنفسی بینی در ایجاد خونریزی‌های بینی در افراد بویژه بزرگسالان مؤثر است.

دنیا پرتو