چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
۵ مسأله همسران, ۵ راه حل روان شناسان
شاید شنیده باشید که افراد متاهل در مقایسه با افراد مجرد، از سلامت جسمی و روانی بالاتری برخوردارند. اما اختلافات زناشویی، باعث میشود که سلامت زن و شوهر هم به خطر بیفتد...
اگر ازدواج بدی دارید، نقش استرسی که دچار آن هستید را دست کم نگیرید. اگر روابط روزمرهتان پر از استرس، دعوا یا بیمحلی به همسرتان است، هر روز سلامتتان را در معرض خطر قرار میدهید. برخی از زوجها نمیتوانند بر این استرس ناشی از مشکلات روابطشان غلبه کنند. بهعنوان نمونه در مواردی که یکی از طرفین فاقد حس همدلی نسبت به همسرش است یا خشونت جسمی نسبت به او اعمال میکند. اما در اغلب زوجها امید به غلبه بر این استرس وجود دارد، حتی اگر سالها از هم دلخور باشند و به هم آسیب رسانده باشند. در زیر به ۵ مورد از شایعترین عاداتی که در ازدواجهای بد وجود دارد و چگونگی غلبه بر آنها اشاره میشود:
۱) خودخوری و همه چیز را درون خود نگاه داشتن: هر زوجی با چالشهایی روبهرو است اما اگر در مورد این مشکلات با همسرتان صحبت نکنید، تنش ناشی از این اختلاف زناشویی و فاصله پیدا کردن میان شما افزایش خواهد یافت.افرادی که در خانوادههایی بزرگ میشوند که در مورد بیان مشکلشان با دیگران به راحتی با یکدیگر ارتباط برقرار کردهاند. به راحتی میتوانند به نحوی سازنده با همسرشان صحبت کنند اما بسیاری از افراد در دوران کودکی، این مهارتهای ارتباطی را نیاموختهاند و نیاز به ابزارهایی دارند تا بتوانند درباره موضوعات حساس به طریقی ایمن سخن بگویند.
▪ چطور این مشکل را حل کنیم: مهارتهای ارتباطیتان را بهبود بخشید. برای این کار میتوانید به کتابهایی که در این مورد نوشته شدهاند، رو بیاورید. مشاوران ازدواج یک گزینه خوب دیگر است. البته باید توجه داشته باشید مشاور ازدواجی را انتخاب کنید که بتواند بهطور موثری مهارتهای ارتباطی را به شما بیاموزد.
۲) به حرف هم گوش ندادن: هرکسی میخواهد حرفهایش شنیده شود اما همسران در ازدواجهای دچار مشکل اغلب به نحوی درست و موثر به یکدیگر گوش فرا نمیدهند. هنگامی که درست به حرفهای یکدیگر گوش نمیدهیم، با شنیدن یک کلمه تحریک میشویم و از ادامه بحث سرباز میزنیم. هنگامی که شخصی احساس میکند، حرفش شنیده نمیشود در مورد خصوصیترین بخشهای خودش با دیگری سهیم نمیشود، زیرا نمیخواهد در معرض آسیب قرار گیرد. اما هنگامی آنها حس کنند که حرفهایشان شنیده میشود، مکالمه عمیقتر میشود.
▪ چطور این مشکل را حل کنیم: با همسرتان به توافق برسید تا در نوبتهای ۳ تا ۵ دقیقهای بدون قطع حرف دیگری به سخنان او گوش کنید. هنگامی که شروع به شنیدن میکنید، دیدگاه جدیدی از همسرتان به دست میآورید.
۳) مقصر دانستن یکدیگر: در ازدواجهای ناشاد که افراد درگیر مشاجرههای حل و فصل نشده و دلخوریهای سرکوبنشده هستند اغلب به جای اینکه مسوولیتشان را قبول کنند، همسرشان را مقصر میدادند. اما مقصردانستن طرف مقابل مشکلی را حل نمیکند با این کار تنها اختلافات بالا میگیرد.
▪ چطور این مشکل را حل کنیم: سعی کنید موضوعهای اساسی را که واقعا بر سر آن نزاع دارید پیدا کنید. بهعنوان نمونه آیا احساس میکنید حرفهای شما شنیده نمیشود و مورد عشق و احترام همسرتان قرار ندارید. اگر در یافتن این موضوعات اصلی مورد اختلاف دچار مشکل هستید، از خودتان سوال کنید این اختلاف چه چیز و چه کسانی را به یادتان میآورد؟ هنگامی که متوجه شدید چه چیزی عامل این اختلاف است، میتوانید الگوهای فکری و رفتاریتان را تغییر دهید.
۴) قدر یکدیگر را ندانستن: یکی از شایعترین مشکلات در ازدواج، ندانستن قدر همسر و کاهش حساسیت به نیازهای او در طول زمان است.شاید همسرتان دیگر هنگامی که از سر کار برمیگردید، به شما سلام نکند. شاید شوهر، دیگر از اینکه زن غذای محبوب او را برای شام پخته است، تشکر نکند. اما همه ما نیاز به تحسین و ابراز احساسات داریم. بدون اینها فرد شروع به احساس تنها بودن، نادیدهگرفتهشدن و قدرنشناسی میکند.
▪ چطور این مشکل را حل کنیم: با دادن یک هدیه یا یک تشکر ساده سپاسگزاریتان را نسبت به همسرتان نشان دهید. برای بهبود رابطهتان وقت بگذارید، به عنوان نمونه قراری برای رفتن به یک رستوران بگذارید. ممکن است آنقدر نسبت به همسرتان دلخور و خشمگین باشید که سپاسگزاری او برایتان مشکل باشد. حتی اگر این چنین است توصیه این است که سپاسگزاریتان را انجام دهید.هر بار با انجام این کار دیوار دلخوری و خشم اندکی پایین میآید. همچنین با به یاد آوردن چیزهایی در همسرتان که زمانی دوست داشتید و گفتن آنها به او و چیزهایی در رفتار او که شما را آزار میدهد در یک زمان آرام، صمیمیت خودتان را با همسرتان بیشتر کنید.
۵) زود تسلیم شدن: در بهبود دادن به روابطتان عجله نداشته باشید به خصوص اگر در این مورد تلاش کردهاید و نتوانستهاید به تنهایی ازدواجتان را بهبود بخشید.
▪ چطور این مشکل را حل کنیم: به خودتان زمان بدهید. انتظار نداشته باشید دلخوری و بیاعتمادی به سرعت از بین برود. دست کم ۳ ماه وقت بدهید تا ببینید مشاوره با یک رواندرمانگر یا به کار بستن توصیهها از کتابهای بهبود روابط به ازدواج شما کمک میکند یا خیر.تغییر ممکن است به آهستگی رخ دهد. اما از این قدمهای کوچکی که در این مسیر برداشتهاید، نگران نباشید. یک تغییر کوچک میتواند تاثیر بزرگی در شروع تغییر دادن یک الگوی ارتباطی باشد.
منبع: WebMD
ترجمه: زهرا غلامی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست