جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

مار زخمی در آستین فدراسیون


در دو هفته اول و دوم دور برگشت لیگ برتر كشتی آزاد, اعتراض تیم ها به رأی داوری اوج گرفت پس از بازبینی فیلم كشتی های مورد بحث در مقر فدراسیون كشتی, رأی داوران تغییر كرد و معلوم شد این اعتراض ها برحق بوده و اشتباه, یا ضعف داوری روند رو به رشدی داشته است

البته این نكته را هم باید در نظر داشته باشیم كه اشتباه و ضعف داوری دو مقوله جدا از هم اند و هر كدام تعریف خاص خود را دارند.

ضعف داوری، در حقیقت به عملكرد كمیته داوران مربوط است و تمامی این قشر را دربر می گیرد. ولی اشتباه داوران جنبه انفرادی دارد و در دو حالت به طور عمدی و غیرعمدی بروز می كند. چنانچه رییس تشك، مدیر و كاردان باشد با خردمندی می تواند پس از بازبینی فیلم كشتی های مورد بحث حق را به حقدار بدهد و قائله را بخواباند. در این گونه موارد حساس، نماینده و ناظر فدراسیون كشتی باید با رییس تشك همدل و هماهنگ باشد. اگر در آیین نامه لیگ كشتی حدود اختیارات نمایندگان و ناظران محدود شده است، باید در این خصوص تجدید نظر شود. هرچند در بین نمایندگان افرادی چون مهدی خالدی، عباس نمازیان و … حضور دارند كه همواره حرف آخر را می زنند. یعنی جامعه كشتی، مقامات مسؤول فدراسیون و سازمان لیگ نسبت به شخصی چون مهدی خالدی رییس سابق كمیته داوران كشتی و مدرس فیلا احترام خاصی قائلند و هنگام بازبینی فیلم كشتی های بحث انگیز از امثال خالدی ها مدد می گیرند كه در این میان مهدی خالدی تافته جدا بافته است و محمدرضا طالقانی او را به عنوان كدخدای داوران در نظر گرفته است. غافل از این كه پس از بركناری خالدی از ریاست كمیته داوران آتش كینه را در دل این داور یكه تاز بین المللی نشاند و به اصطلاح از مار زخمی در آستین خود نگهداری كرد. رییس فدراسیون كشتی پس از بركناری خالدی كه جنبه تسویه حساب داشت برای حفظ ظاهر و توجیه عملش، این داور با سابقه و ریش سفید را كه با استفاده از روابط عمومی قوی خود در بین اعضای فیلا نفوذ كرده و به صف مدرسان پیوسته است، از فیلا خواست تا عنوان استادی را به وی اطلاق كنند و در یك اقدام عجولانه با صدور حكمی خالدی را برای همیشه سرپرست كلیه مسابقات كرد، اما در فاصله كوتاهی- حدود ۳ ماه- حكم دیگری با همین عنوان به نام یوسف سائقی از سوی طالقانی صادر شد!

طالقانی كه در اجرای اینگونه برنامه و بازیهای سیاسی تبحر دارد، در واقع مهدی خالدی را با دست هل داد و با پا پیش كشید، تا از وی به عنوان یك رقیب خطرناك در مقابل عزیز اطاعتی رییس جدید كمیته داوران استفاده كند. طالقانی در عمل ثابت كرده است كه از جمله مدیران خود رأی و تكرو است كه به بهانه هماهنگ بودن مقامات این فدراسیون با وی، هر مقامی را كه از چارچوب هماهنگی (بخوانید فرمانبری) خارج شود با لطایف الحیل بركنار می كند و در همین راستا بود كه خالدی را كنار عزیز اطاعتی قرار داد، تا رییس جدید كمیته داوران اطاعت از مافوق خود- رییس فدراسیون- را فراموش نكند. از سوی دیگر خالدی كه نمی تواند كینه رییس فدراسیون و جانشینش را از دل پاك كند و زخم خورده است، در بسیاری موارد كه باید حرف آخر را در قضاوت های مخدوش بزند، طوری عمل كرده و می كند كه تنش و جنجال ها بالا گرفته و از این طریق انتقام بگیرد! نمونه جدید آن آتش افروزی در مسابقات دو تیم نفت تهران و پیام ارتباطات ساری است. خالدی به عنوان نماینده و ناظر این دیدار حساس می توانست فیلم كشتی جواد دماوندی و بهمن طیبی را بازبینی كند و مثل سایر مسابقه های اینچنانی قائله را همان كنار تشك بخواباند ولی قاضی القضات كشتی به طور عمد در انجام وظیفه اش كوتاهی كرد و از عسگری محمدیان خواست اعتراضش را كتبی ارایه دهد تا یكی دو روز بعد، پس از بازبینی فیلم نتیجه اعلام شود.خالدی در پاسخ به انتقادات یكی دو تن از مقامات ارشد كشتی كه چرا فیلم كشتی مورد بحث را در جریان مسابقات بازبینی نكردید، در حالی كه این كار را در بسیاری مواقع انجام می دادید، گفت: «هرگاه دلم بخواهد این كار را می كنم!»

به اعتقاد بسیاری از دست اندركاران فدراسیون كشتی، كارشناسان و اهل فن، این گره را خالدی در دیدار دو تیم نفت و پیام به وجود آورد. طالقانی باید به هوش باشد و مقابل افرادی كه به هر دلیلی از خود رنجانیده و رانده است اگر دوباره به خدمت می گیرد با گارد بسته و هوشیارانه عمل كند تا غافلگیر نشود.