شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
پیچش سنجتنش مغناطیسی
سه حلقه در اطراف محور نصب شده است اما هیچکدام با آن در تماس نیستند. هر سه حلقه دارای تعدادی مساوی قطبهای الکترو مغناطیسی هستند و قطبهای حلقه وسطی مقداری به جلو کشیده شدهاند. بهطور کلی نیم راه قطبهای دو حلقه دیگر قرار میگیرند. یک جریان متناوب به حلقه مرکزی تغذیه میشود که در نتیجه آن، یک میدان مغناطیسی ۴۵ درجهٔ نسبت به خط مرکزی محور برپا میشود. بوبینهای حلقههای بیرونی بهصورت سری متصل شده و سپس سیم پیچیهای حلقه بهصورت متقابل نسبت به یکدیگر تشکیل میشوند. بنابراین این مجموعهٔ در حقیقت یک ترانسفورمر کامل است بهطوریکه حلقه مرکزی سیم پیچی اولیه آن بوده، حلقههای بیرونی در حکم ثانیه آن و بالاخره فلز، محور کامل کننده مدار مغناطیسی است. صفحه شیر یا توپی آن ممکن است تک نشیمنی یا دو نشیمنی بوده و دارای اشکال مختلف باشد. اشکلا و انواع مختلف با توجه به نوع کنترل مورد نیاز و رابطه میان بلند شدن شیر و جریان مایع انتخاب میشوند.
حرکت دیافراگم، صفحه شیر را به حرکت درآورده همچنین باعث حرکت آویزه نیز میشود. وقتی صفحه شیر رد وضعیت صحیح خودش قرار گیرد یک وضعیت تعادل برقرار خواهد شد. چنین نظم و ترتیبی اجازه استفاده از یک منبع نیروی جداگانهای در جهت راهاندازی شیر میدهد.
پیچشسنج ترانسفورمری
دو قطعه فلزی ریختهگری شده، بهطریقی قرار گرفتهاند تا تشکیل یک مدار مغناطیسی بافاصله هوائی متغیری را بدهند. دو قطعه مذکور به محور منگنه شده و توسط نوا رهای فلزی نازک به یکدیگر متصل میگردند.
نوارهای اتصال دهنده، اگرچه موجب انتقال کشش میشوند ولی در برابر حرکت چرخشی دو پوسته نسبت به یکدیگر، مقاومتی از خود نشان نخواهند داد. یک ترانسفورمردیفرانسیلی میان دو پوسته نصب گردیده است بهطوریکه دو سیم پیچ مربوط در اطراف یک قطعه پیچیده شده و هسته آهنی، قسمتی از پوسته دیگر را پدید میآورد. یک ترانسفورمریفرانسیلی دیگر در مدار نشان دهنده قرار گرفته که فاصله هوائی آن بهوسیله یک پیچ میکرومتری تنظیم میشود. بوبینهای اولیه دو ترانسفورمر که بهصورت سری متصل شدهاند توسط برق جریان متناوب تغذیه میشوند. بوبینهای ثانویه طوری متصل شدهاند که نیروهای محرکه الکتریکی القائی با یکدیگر مخالفت کرده و هنگامیکه یک ترانسفورمر دارای اختلاف فاصله هوائی متفاوتی نسبت به دیگری میباشد، یک جریان در مدار جاری خواهد شد.
پیچشسنج (تورشنمتر) اگر گشتاور پیچشی یک محور مشخص باشد، با داشتن سرعت زاویهای آن میتوان، توان موتور رااندازهگیری کرد که این توان از رابطه زیر بدست میآید:
گشتاور پیچشی X سرعت دورانی = توان محوری گشتاور یک محور میتوان با اندازهگیری تنش پارگی یا زاویه تاپ (پیچشی) بهوسیله یک پیچش سنج محاسبه کرد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست