جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
مجله ویستا

اقتدا به اهل سنت


اقتدا به اهل سنت

● آیا نماز جماعت پشت سر اهل سنت جایز است؟
▪ در فرض سؤال نماز جماعت برای ضرورت حفظ وحدت اسلامی، جایز و صحیح است.
● محل كار من در یكی مناطق كردنشین است كه اكثر ائمه جمعه و جماعات آنجا …

آیا نماز جماعت پشت سر اهل سنت جایز است؟

در فرض سؤال نماز جماعت برای ضرورت حفظ وحدت اسلامی، جایز و صحیح است.

محل كار من در یكی مناطق كردنشین است كه اكثر ائمه جمعه و جماعات آنجا از اهل سنت هستند، اقتدا به آنها چه حكمی دارد؟ آیا غیبت آنها جایز است؟

مشاركت با آنان در نماز جمعه و جماعتشان از جهت ضرورت حفظ وحدت اشكال ندارد، و از غیبت باید پرهیز شود.

در مكانهای مشاركت و رفت و آمد با برادران اهل سنت، هنگام شركت در نمازهای روزانه، در بعضی از موارد مانند آنان عمل می‏كنیم مثل نماز بصورت تكتف ( ) و عدم رعایت وقت و سجده بر فرش، آیا این نمازها احتیاج به اعاده دارند؟

اگر حفظ وحدت مقتضی انجام آن كارها باشد، نماز صحیح و مجزی است حتی اگر سجده بر فرش و مانند آن باشد، ولی تكتف در نماز جایز نیست مگر اینكه ضرورت آن را اقتضا كند.

در مكه و مدینه به استناد فتوای امام خمینی «قدس سره» نماز جماعت را با برادران اهل سنت می‏خوانیم و گاهی برای درك فضیلت نماز در مسجد مثل اداء نماز عصر یا عشاء بعد از نماز ظهر و مغرب آن را بصورت فرادی در مساجد اهل سنت بدون مهر و با سجده بر فرش بجا می‏آوریم، این نمازها چه حكمی دارد؟

نماز در فرض مذكور محكوم به صحت است.

مشاركت ما شیعیان در نماز جماعت مساجد كشورهای دیگر با برادران اهل سنت كه دست بسته نماز می‏خوانند، چگونه است؟ آیا تبعیت از آنان در تكتف بر ما واجب است یا آن كه باید نماز را بدون تكتف بخوانیم؟

اقتدا به اهل سنت، برای رعایت وحدت جایز است و نماز خواندن با آنها صحیح و مجزی است، ولی تكتف واجب نیست و بلكه جایز نیست ، مگر در صورتی كه ضرورتی آن را اقتضا كند.

هنگام شركت در نماز جماعت با برادران اهل سنت، چسباندن انگشتان كوچك پا در حال قیام به انگشتان پاهای دو نفری كه در دو طرف نمازگزار ایستاده چنانچه آنان ملتزم هستند، چه حكمی دارد؟

این كار واجب نیست ولی انجام آن به صحت نماز ضرر نمی‏رساند.

برادران اهل سنت در ایام حج یا غیر آن، نماز مغرب را قبل از اذان مغرب می‏خوانند، آیا برای ما اقتدا به آنان و اكتفا به آن نماز صحیح است؟

معلوم نیست كه آنان نماز را قبل از وقت بخوانند، ولی اگر مكلّف دخول وقت را احراز نكند نمی‏تواند داخل شود مگر آنكه رعایت وحدت آن را اقتضا كند كه در این صورت شركت در نماز جماعت آنان و اكتفا به آن اشكال ندارد.