سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
یکی از مهمترین عوامل کاهش ضایعات آرد و نان
● تولید آرد مرغوب متناسب با نوع نان
آرد جرعه که از شرکتهای صاحب نام و موفق در صنعت آردسازی کشور است و برنده تندیس بلورین اقتصاد سبز در سال ۱۳۸۴ در بین ۳۰۰۰ شرکت تولیدی داخلی و خارجی، هماکنون با ظرفیت تولید سالانه ۱۸۰ هزار تن آرد در انواع مختلف معمولی، ستاره، قنادی، ماکارون یکی از بزرگترین واحدهای بزرگ آردسازی کشور محسوب میگردد.
شرکت تلویدی آرد جرعه که در کیلومتر ۲۵ جاده اصفهان - تهران واقع شده، با رعایت مسائل و استانداردهای زیستمحیطی در روند تولید و با ارائه خدمات مطلوب به مشتریان و تولید محصولات مرغوب در حد استانداردهای ملی و بینالمللی و استفاده بهینه از نیروی متخصص و کارشناسان زبده و کارآمد در زمینه تلوید آرد و سبوس و بهرهبرداری از اتوماسیون در امر کیسهگیری آرد و تخلیه و ذخیرهسازی گندم، توانسته است ایدهآلهای یک شرکت پیشرفته را در سطح بینالمللی به واقعیت عینی مبدل سازد.
سیلوها و انبارهای مکانیزه و یونکرهای روباز استاندارد شرکت تولیدی آرد جرعه ظرفیت ذخیرهسازی و نگهداری ۴۰ هزار تن گندم را دارا است در عین حال مدیریت و هیئتمدیره شرکت برای رفاه حال کشاورزان عزیز و در همسوئی با سیاستهای دولت محترم و شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران مبنی بر مشارکت بخش خصوصی در امر خریدرای و نگهداری گندم مقدمات اولیه احداث سیلوی یکصد هزار تنی را در استان اصفهان در منطقه برخوردار و میمه به اجراء درآورده است که نقش بهسزائی در جهت ذخیره گندم استان، حفظ کیفیت و کمیت آن و فراهم نمودن تسهیلات لازم در هنگام برداشت گندم منطقه خواهد داشت این پروژه بزرگ که برای اولین بار توسط بخش خصوصی (شرکت گندم داران اصفهان) در استان اصفهان به اجراء درمیآید و حدود بالغ بر شش میلیون یورو ارز بری و حدوداً چهل میلیارد ریال هزینه ریالی دارد از مزیتهای بسیار عمدهای برخوردار باشد.
سیلو کردن گندم در فصل برداشت دارای ویژگیهای خاصی است که نهایتاً در موقع مصرف با اختلاط انواع گندم از کندوها میتوان گندم دلخواه با مشخصات استاندارد را در خط تولید استفاده نمود که رضایت مصرفکنندگان در بخشهای مختلف صنفی و صنعتی فراهم گردد.
از دیگر مزیتهای اجراء پروژه احداث سیلو در مجاورت خط تولید، بهویژه در مناطق گندمخیز استان، کاهش شدید هزینههای حملونقل، حذف تخلیه و بارگیری مضاعف و ایجاد تسریع و تسهیل در خرید گندم استان خواهد بود. از طرفی سرمایهگذاری در این طرح در زمره سرمایهگذاریهای پایدار در کشور محسوب میشود و آثار آن تا سالیان دراز ماندگار و خدمات مطلوب آن نصیب کشاورزان گندمکار و مصرفکنندگان آرد خواهد شد.
کارخانه آرد جرعه که نمائی زیبا و محیط بهداشتی بسیار مناسبی دارد و زوایای مختلف خط تولید آن آمیزهای از زیبائی، هنر و صنعت را به نمایش گذاشته است، تحت مدیریت آقای محمد عصارزادگان از مدیران با سابقه و توانمند کشور اداره میگردد.
محمد عصارزادگان علاوه بر مدیریت شرکت آرد جرعه، رئیس انجمن صنفی کارفرمایان کارخانجات آردسازی استان اصفهان، عضو هیئتمدیره کانون انجمنهای صنفی صنایع آرد ایران و عضو اتاقهای بازرگانی ایران و آلمان، ایران و فرانسه، ایران و هلند و نماینده هسته خودکفائی، تحقیقاتی صنایع همگن آرد و نان استان اصفهان میباشد علاوه بر این اخیراً با حکم استاندارد محترم اصفهان عضو کمیته غنیسازی آرد استان گردیده است. در این راستا بر آن شدیم جهت اطلاع بیشتر خوانندگان گرامی در مورد تهیه و فرآیند آردسازی در کشور مصاحبهای را با ایشان انجام دهیم.
● انگیزه و نحوه احداث تأسیسات مدرن آرد جرعه چه بوده است؟
شرکت تولیدی آرد جرعه در سال ۱۳۵۸ با ظرفیت اولیه تولید ۵۰ تن آرد تأسیس گردید و در طول بیست و هفت سال فعالیت تولیدی، با آشنائی و شناخت زمینههای پیشرفت در صنعت آردسازی و ارتقاء سطح کیفی آرد راه توسعه را پیموده و هماکنون با ظرفیت ۱۸۰ هزار تن آرد در سال خدمات ارزندهای را به شهروندان عزیز عرضه مینماید. از آنجا که نان مهمترین ماده غذائی مردم کشور ما میباشد و تولید آرد مرغوب و بهداشتی تأثیر بسیار زیادی در کنترل ضایعات و بهداشت نان دارد مدیریت کارخانه آرد جرعه همواره تلاش کرده است تا از تکنولوژی روز دنیا از تأسیسات مربوط به تولید آرد استفاده نماید.
● اقدامات انجام شده و توفیقات بهدست آمده در جهت تولید بهینه و مفید آرد در شرکت تلویدی آرد جرعه تاکنون چه بوده است؟
ما در این شرکت اقدامات مثبت و مؤثری در زمینه بهینهسازی تولید آرد انجام دادهایم و از این رهگذر افتخارات زیادی کسب کردهایم که برای نمونه میتوان به:
▪ اخذ گواهینامه استاندارد ملی از مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران به شماره پروانه ۸۵۲۹۳
▪ اخذ گواهینامه سیستم مدیریت کیفیت مطابق با استاندردهای بینالمللی ۲۰۰۰: ۹۰۰۱ ISO از مؤسسه DNV کشور هلند به شماره گواهینامه ۱۵۹۲-۲۰۰۱-THRـAQ.
▪ گواهینامه سیستم مدیریت زیستمحیطی مطابق با استاندارد بینالمللی ISO ۱۴۰۰۱: ۱۹۹۶ به شماره گواهینامه ۱۵۹۲-۲۰۰۴- THRـAEـRVA از مؤسسه DNV کشور هلند.
▪ گواهینامه سیستم مدیریت زیستمحیطی مطابق با استاندارد بینالمللی ۲۰۰۴: ۱۴۰۰۱ ISO از DNV
▪ گواهینامه سیستم مدیریت کیفیت، ایمنی و بهداشت مطابق با استاندارد HACCP/ ۲۰۰۰:۹۰۰۱ISO DIN EN از TUV Rheinland آلمان.
● درباره غنیسازی آرد چه کارهائی صورت گرفته است؟
با توجه به رواج کمخونی ناشی از آهن در ایران، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پس از بررسیهای لازم نسبت به اجراء طرح ملی غنیسازی آرد با آهن و اسیدفولیک اقدام نموده است. در این راستا آرد جرعه نیز واحد تولید خود را به تجهیزات لازم برای این مهم مجهز کرده و بهرهبرداری از آن را آغاز نموده است.
● به نظر شما راههای جلوگیری و کاهش ضایعات نان چه میباشد؟
برای جلوگیری از ضایعات نان اقدامات بسیار زیادی باید صورت پذیرد که برخی از آنها را میتوان بهشرح زیر برشمرد:
۱) اختصاص انواع آرد متناسب با نوع نان تولیدی
۲) رعایت اصول ولید نان از نظر تجهیز، حرارت غیرمستقیم و ...
۳) افزایش ماندگاری نان
۴) افزایش آگاهی و دانش عمومی مردم در زمینه نگاهداری و مصرف بهینه نان
۵) تبلیغات از رسانهظهای گروهی نظیر صدا و سیما در مورد ارزش اقتصادی و اجتماعی نان
۶) اصلاح فرهنگ مصرف و نگرش جدید علمی نسبت به ارزش موادغذائی
● راههای اصلاح و تغییر الگوی مصرف نان در جامعه و اینکه در صورت لزوم حاضر به همکاری با دولت در این زمینه میباشید یا خیر چیست؟
الگوی مصرف نان بهنوبه خود به عوامل بسیار زیادی وابسته است.
مثلاً میتوان به ارتباط نان با سایر موادغذائی مصرفی خانوادهها اشاره کرد. از طرف دیگر رواج انواع نان در مناطق مختلف جهان تا حدودی به تنوع گندم آن مناطق وابسته است.
بنابراین در تغییر الگوی مصرف این دو عامل باید موردتوجه قرار بگیرند.
در عین حال بهنظر میرسد ارتقاء دانش و آگاهی مردم از طریق رسانههای گروهی در مورد ویژگیهای انواع نان، آنها را در انتخاب نوع مصرف بهینه یاری میدهد اما کارخانه آرد جرعه همواره این آمادگی را دارد تا آرد مورد نیاز هر نوع نان را تولید و ارائه نماید.
● به نظر جنابعالی توقع صنعت آردسازی از دولت در رابطه با تقویت و افزایش راندمان کارخانجات آرد چیست؟
در گذشتههای دور، کارخانهها گندم خود را از زارعین و یا کسانیکه شغل آنها خرید و فروش (غلات) گندم بود تهیه میکردند با شروع انحصار در بازار گندم این افراد که رابط بین کارخانه و زارعین بودند عموماً شغل خود را تعویض نمودهاند و در نهایت عوامل دولتی جایگزین آنها شدهاند بنابراین چنانچه مقرر شود که خرید گندم توسط بخش خصوصی صورت گیرد باید این امر بهصورت تدریجی و از مقدار کم شروع شود تا بهتدریج تأسیسات و نهادهای لازم برای این امر فراهم گردد از طرف دیگر مشکل نقدینگی برای خرید گندم وجود دارد که برای آن نیز باید راهحل مناسبتری در نظر گرفت در حال حاضر گندم فقط با معیرهای کمی خریداری میگردد چنانچه معیارهای کیفی نیز در خرید گندم لحاظ گردد میتواند کمک قابل ملاحظهای در بهبود کیفیت آرد و نان داشته باشد.
● در پایان اگر صحبتی دارید بفرمائید؟
من معتقدم مسئولان محترم کشوری و استانی باید در گردش عملیاتی تولید گندم (کاشت، داشت و برداشت) تجدیدنظر اساسی نمایند تا با تولید آرد مرغوب و در نتیجه پخت نان مناسب کمترین ضایعات را داشته باشیم. همانطور که میدانید سازمان بهداشت جهانی غنیسازی آرد یعنی افزودن پرمیکس به آرد را اجباری کرده بر این اساس هم در اصفهان کمیته غنیسازی آرد استان تشکیل شده که نسبت به مطالعه و اجراء طرح غنیسازی آرد اقدام مناسب انجام نمایند. بهنظر من این امر یک حرکت بسیار مهم در جهت افزایش سلامت عمومی جامعه میباشد در خاتمه از تمامی مسئولین محترم استانداری اصفهان، محیطزیست، سازمان مسکن و شهرسازی، فرمانداری بر خوار و میمه، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و مرکز غذای دارو، شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۱۰ و سایر ارگانهای ذیربط تشکر و قدردانی میکنم.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست