سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
پیام آور ستارگان
یکی از موضوعهایی که احتمال وجود هوشمندان فرازمینی را نزد عامه مردم تقویت کرده است، ظهور گاه و بیگاه پدیدهای است که کارشناسان آن را یوفو (UFO) مینامند. تاکنون افراد بسیاری مدعی شدهاند چنین یوفوهایی را دیدهاند و رسانههای جمعی مانند روزنامهها و رادیو، تلویزیون نیز به آنها بسیار پرداختهاند. کلمه یوفو خلاصه عبارت «Unidentified Flying object» به معنای «آشیان ناشناخته پرنده» است که در فارسی به آن «آشناپ» نیز میگویند. به باور برخی از مردم، رویت چنین پدیدهای نشانه سفرهای همیشگی هوشمندان فرازمینی به زمین یا تلاش آنها برای برقراری ارتباط با مردم زمینی است. هرچند مشاهده این پدیده (که مردم عادی آن را با نام بشقابپرنده میشناسند) در چند دهه اخیر و به ویژه پس از آغاز عصر پرواز و عصر فضا آغاز شده است، اما برخی اصرار دارند نشانههایی از چنین پدیدههایی در کتابهای قدیمی یا سنگنگارهها و دیوارنوشتهها موجود است و همه اینها نشان میدهد هوشمندان فرازمینی از مدتها پیش به زمین رفت و آمد داشتند.
حتی بسیاری پا را از این هم فراتر میگذارند و مدعی میشوند بشر ۴۵۷ سال پیش به آن درجه از رشد در مهندسی، علم و تکنولوژی نرسیده بود که بتواند بنایی همچون اهرام مصر را بسازد و در حقیقت این هوشمندان فرازمینی بودند که با بشقابپرنده به زمین سفر کردهاند و شیوه ساخت اهرام را به مصریان باستان آموختند. اما از اولین مواردی که موضوع بشقابپرندهها را سر زبانها انداخت باید به ۱۴ ژوئن ۱۹۴۷ اشاره کرد. در چنین روزی برای نخستین بار پس از جنگ جهانی دوم گزارشی از مشاهده بشقابپرنده در مطبوعات امریکا چاپ شد و از این پس افسانه بشقابپرنده بین مردم تقویت شد. اما گفته میشود بیشترین مشاهده بشقابپرنده در کشورهای مختلف در سال ۱۹۵۷ گزارش شد. به همین سبب برخی سال ۱۹۵۷ را سال طلایی بشقابپرنده میشناسند.
اما در مورد ماهیت واقعی بشقابپرنده باید تاکید کرد در بیشتر موارد آن چیزی که مردم به عنوان بشقابپرنده میشناسند و معرفی میکنند، پدیدههای معمولی و شناختهشدهای هستند. از مشهورترین این پدیدهها میتوان به این موارد اشاره کرد: موشکهای پرتابشده توسط هواپیماها، ماهوارهها، شهابها و قطعههای شهابسنگها که با انعکاس نور خورشید روشن دیده میشوند، بازتاب نور خورشید از ابرهای نزدیک سطح زمین، مراحل مختلف موشکها که از بدنه اصلی موشک جدا میشود، نورهایی با رنگهای مختلف که از سوختن اجسام در جو زمین حاصل میشود، گلولههای جنگی منور، هواپیماهایی که نزدیک سطح زمین پرواز میکنند و چراغهای زیر بالهایشان روشن است، بالنهای هواشناسی و علمی، دنباله گاز و بخار هواپیماها، هاله نورانی اطراف خطوط سیمهای انتقال برق فشار قوی در زمستان، سیارهها، ستارههای درخشان یا دنبالهدارها و... از آنجا که بسیاری از مردم با ماهیت واقعی آن آشنا نیستند، آنها را بشقابپرنده میپندارند. اما از میان اشیا و پدیدههای معمول هیچ کدام را به اندازه سیاره «زهره» با بشقابپرنده اشتباه نگرفتند.
شکل ظاهری، قطر زاویهای، تغییر شکل ظاهری و رنگ به ویژه هنگام مشاهده با تلسکوپ، دوربینهای دوچشمی یا دوربینهای فیلمبرداری خانگی باعث میشود آن را به شکل پدیدهای غیرطبیعی همانند یک بشقابپرنده مشاهده کنیم. پس میتوان گفت پدیدههای بسیاری توهم مشاهده بشقابپرنده را در ما تقویت میکنند. به اینها اضافه کنید فعالیت برخی شیادان را که از فریفتن دیگران لذت میبرند. از قدیم برخی با دستکاری در عکسهای معمولی، لکههایی را پدید میآوردند و مدعی میشدند از یک بشقابپرنده واقعی عکاسی کردهاند. البته امروزه با فراوانی کامپیوترها و عرضه نرمافزارهایی مانند «فتوشاپ» یا «کورل» انجام چنین شیادیهایی به مراتب آسانتر شده است. انتشار اخبار غیرموثق اینچنین نیز در فضای مجازی (که نظارتی بر آن نیست) سهلتر از همیشه است.
افزایش فیلمهای علمی- تخیلی که در آنها پدیدههایی مثل سفر در زمان و ارتباط با بیگانگان مطرح میشود، پیشزمینههای ذهنی را برای پذیرش ادعاهای مربوط به بشقابپرندهها تقویت کرده است. علاوه بر این وقوع جنگ سرد بین دو ابرقدرت (که اسرار نظامیشان را از یکدیگر مخفی نگه میداشتند) باعث شده است مردم تکذیب مشاهده چنین پدیدههایی را جدی تلقی نکنند و این تکذیبها را هم در راستای بازیهای سیاسی و نظامی بپندارند. البته هر چند کارشناسان تاکید میکنند منشأ و ماهیت واقعی برخی از این یوفوها هنوز به درستی شناخته نشده است اما احتمال ارتباط این پدیدهها با هوشمندان فرازمینی نیز بسیار کم است.
رقیه علینژاد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست