دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
محبوبیت ناگهانی یک ایرانی در دنیای مجازی
فرود موفقیتآمیز کاوشگر ناسا بر مریخ نه تنها این سازمان را به دستاوردی مهم در زمینه فنآوری رساند، بلکه چهرهای کاملا جدید و غیرمتداول به ناسا بخشید و دانشمندان مسئول این پروژه را نیز تبدیل به ستارگان دنیای مدرن کرد.
بابک فردوسی، مهندس پرواز ایرانی-آمریکائی ناسا در جریان فرود آوردن کاوشگر ناسا به نام "کنجکاوی" (Curiosity) به مریخ توجه بسیاری را به خود جلب کرد. شهرت فردوسی نه تنها به دلیل سهیم بودن او در این موفقیت علمی، بلکه مدل موی غیرمتداولش بوده است.
موهای او که در دو سمت سرش با طرح چند ستاره تراشیده شده با رگههای آبی و قرمز در وسط سرش، حدس زدن در مورد شغل او را کمی سخت می کند.
بابک فردوسی ۳۲ سال دارد و فارغالتحصیل دانشگاه واشنگتن و موسسه فنآوری پرآوازه ماساچوست (MIT) است. او متعلق به گروه معدودی از مهندسان نخبه است که در دهه اخیر پروازهای فضایی ناسا را هدایت میکنند.
بابک فردوسی در کنار سهیم بودن در موفقیت فرود آوردن "کنجکاوی" توانسته به سازمان فضانوردی آمریکا نیز حال و هوای تازهای ببخشد و کلیشههای موجود در مورد کارمندان ناسا را عوض کند.
تا به حال کارمندان ناسا به این شهرت داشتند که تنها در رشته تخصصی خود تبحر دارند و در دیگر زمینهها، از جمله روابط اجتماعی بسیار ناتوان و یکبعدی هستند. پس از پخش زنده فرود آوردن کاوشگر ناسا از مرکز کنترل ناسا، این تصویر کلیشهای ناگهان تغییر کرد.
اینبار تنها متخصصان و دانشمندان نبودند که به مناسبت این موفقیت در تاریخ بشر شادی کردند. حدود ۹۱۰ هزار کاربر اینترنتی خبرهای مربوط به "کنجکاوی" را در توئیتر دنبال میکنند. ۲۵۰ هزار نیز در فیسبوک به گروه طرفداران این مریخنورد پیوستهاند.
به شهرت رسیدن بابک فردوسی نیز مانند "کنجکاوی" سریع و غافلگیرکننده بود. دنبالکنندگان او در توئیتر در مدتی کوتاه از ۲۰۰ نفر به ۴۶ هزار نفر رسیدند.
او خود نیز از این استقبال وسیع در اینترنت تعجب کرده و در گفتگویی با روزنامه "لوسآنجلس تایمز" میگوید: «هیچوقت فکر نمیکردم که مدل مو بتواند برای فضانوردی اینقدر مفید باشد.
اما اینکه موهای من باعث میشود که جوانان تصور جذابتری نسبت به علم داشته باشند، مرا خوشحال میکند.»
موفقیت یک ایرانی در پروژه مهم سازمان فضایی ناسا علاوه بر جهانیان ایرانیان را به وجد آورد و با یک جستجوی کوتاه در موتور های جستجو مشخص است که ایرانیان چقدر این خبر و این موفقیت علمی را پیگیری کرده و همچنین به ایرانی بودن بابک فردوسی افتخار کرده اند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست