جمعه, ۱۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 7 February, 2025
مجله ویستا

چرا پلاسما همچنان بهترین انتخاب است


چرا پلاسما همچنان بهترین انتخاب است

در حالی که شرکت های سازنده به سمت نمایشگر های OLED کوچ کرده اند هنوز هم بسیاری بر این باورند که پلاسما بهترین انتخاب برای سالن پذیرایی شما خواهد بود

در حالی که شرکت‌های سازنده‌ به سمت نمایشگر‌های OLED کوچ کرده‌اند؛ هنوز هم بسیاری بر این باورند که پلاسما بهترین انتخاب برای سالن پذیرایی شما خواهد بود

بحث بر سر این موضوع هیچ وقت جذابیت خود را از دست نمی‌دهد. شرکت‌های سازنده هر کدام مدعی هستند محصولات‌شان بهترین کیفیت را دارند، اما اگر بخواهیم از طریق فناوری به جواب مورد نظر دست پیدا کنیم با یک نتیجه از قبل تعیین شده روبه‌رو خواهیم شد؛ پلاسما. نمایشگرهایی که با وجود قیمت بالا و یکسری مشکلات همیشه بهترین کیفیت را ارائه می‌کنند. با این وجود در بازار رقابتی همیشه کمیت به کیفیت برتری داشته و‌LED وLCD ‌ها به دلیل قیمت نازل‌شان و تعداد حامیان از طرفداران بیشتری برخوردارند. تمامی‌اینها باعث می‌شود که همچنان رقابت بین نمایشگرها داغ باشد.

● پلاسما هنوز هم نفس می‌کشد

«بگذارید راحت بگویم. شاید بازار پلاسما طرفداران پر شماری نداشته باشد، اما این نمایشگر‌ها هنوز هم بهترین انتخاب برای دیدن برنامه‌های ورزشی و فیلم‌های سینمایی محسوب می‌شود.» اینها گوشه‌ای از حرف‌های فبریس استرونل است. مدیر بخش انگلستان شرکت پاناسونیک که طی سال‌ها همواره به عنوان بزرگ‌ترین تولید کننده تلویزیون‌های پلاسما شناخته می‌شود. دیگر شرکت‌های بزرگ از جمله سونی، سامسونگ و ال‌جی هم بخش مخصوص تولید پلاسما دارند، اما هیچ کدام از آنها به اندازه پاناسونیک روی بازار پلاسما متمرکز نیستند. استرونل قبول دارد که‌LEDها به دلیل روشنایی‌شان طرفداران زیادی دارند، اما پلاسما را به دلیل نوع فناوری استفاده شده بهترین انتخاب می‌داند؛ مخصوصا زمانی که پای طرفداران سینما در میان باشد.

● LED یا پلاسما؟

تفاوت بین پلاسما و نمایشگر‌های LED , LCD مبحثی بسیار تخصصی محسوب می‌شود، اما به صورت خلاصه می‌توان گفت که در پلاسما هر پیکسل یا نقطه روی صفحه به صورت حباب شیشه‌ای با پوشش فسفر بسیار ریز همراه با یکسری گاز همچون زئون پر شده. در دو مدل دیگر هر پیکسل از سه سلول با رنگ‌های اصلی و از جنس کریستال مایع تشکیل شده است. تفاوت این دو در اصل با نور پس زمینه معنی پیدا می‌کند. در نمایشگر‌های نمونه دوم وجود صفحه‌های نورانی در پشت پنل و برای پلاریزه شدن کریستال مایع و در نهایت تشکیل شدن تصویر الزامی ‌است.

این در حالی‌ست که خبری از این صفحه‌ها در پنل‌های پلاسما وجود ندارد. این موضوع خود تفاوت‌های بسیاری را به وجود می‌آورد. به همین دلیل است که کیفیت رنگ‌ها، بخش مشکلی تصاویر و تضاد نوری در پلاسماها بسیار بهتر از دو مدل دیگر است. البته نباید اینها را با روشنایی تصاویر اشتباه بگیریم زیرا در این بخش LED و‌LCDها انتخاب بهتری هستند. اگر توجه کرده باشید پلاسماها برای نمایش بهتر در محیط‌های تاریک‌تر قرار می‌گیرند. این یک حقیقت است که محیط‌های پر نور برای پلاسماها همچون سم می‌مانند.

● بهترین سطح مشکلی ممکن

در نمایشگاه CES سال ۲۰۰۸ میلادی شرکت پاینیور که در آن زمان هنوز به عنوان یک بازیکن بزرگ در میدان پلاسما‌ها بازی می‌کرد، یک فناوری انقلابی برای نمایشگر‌های پلاسما را به نمایش در آورد. در آن زمان طرح اولیه پلاسماهای این شرکت بهترین سطح مشکلی ممکن را به مخاطب ارائه می‌کردند. در نمایش نام برده نمونه اولیه به اندازه‌ای در سطح مشکلی خود پیشرفت کرده بود که حتی کوچک‌ترین لبه‌ای در تصاویر مشاهده نمی‌شد. طرح اولیه‌این نمایشگرها به دلیل قیمت بالا هیچ وقت به تولید انبوه نرسیدند، هر چند پاناسونیک بخش عمده‌ای از مهندسان آن طرح را به شرکت خودش آورد و توانست بخشی از آن فناوری را در محصولات سال اخیرش استفاده کند.

استرونل معتقد است استفاده از این فناوری در نهایت به نفع پنل‌های پلاسما تمام خواهد شد. یکی از مشکلات پلاسما وجود آن در سایزهای بالاست که‌این موضوع خود باعث از بین رفتن بخش مهمی‌از بازار می‌شود. نمایشگرهای پلاسما به دلیل شرایط خاص و قیمت‌های بالا هیچ گاه نتوانستند به شهرت پنل‌های دیگر برسند، اما غول ژاپنی بر این باور است که با پیشرفت فناوری در نهایت این نمایشگرها هم سهم مشخصی از بازار را در انحصار خود در می‌آورند.