پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا

اتوکشی هم قوانینی دارد


اتوکشی هم قوانینی دارد

اتو کردن نیز مانند هر کار دیگری دارای قوانین و نکاتی است که با رعایت آنها هم کار سریع تر انجام خواهد شد و هم نتیجه بهتری حاصل می‌شود. توصیه‌های زیر نیز در همین راستا ارائه شده …

اتو کردن نیز مانند هر کار دیگری دارای قوانین و نکاتی است که با رعایت آنها هم کار سریع تر انجام خواهد شد و هم نتیجه بهتری حاصل می‌شود. توصیه‌های زیر نیز در همین راستا ارائه شده اند:

- پیش از انجام اتوکشی، ابتدا به علائم بین‌المللی روی برچسب متصل به لباس مراجعه کرده و با توجه به آن، لباس موردنظر را اتو کنید. به طور کلی چهار نماد بین‌المللی برای نحوه اتوکشی وجود دارد که در کنار بقیه علائم بر روی برچسب کلیه لباس‌های با دوخت استاندارد دیده می‌شوند. این علائم در قالب طراحی نمادین از یک اتو است که با توجه به تعداد نقاط مشکی قرار گرفته در داخل آن، مفهوم خاصی را ایجاد می‌کند.

۱ ) طرح اتو با سه نقطه مشکی در داخل آن به معنای کاربرد اتوی داغ با درجه حرارت ۴۱۰ درجه فارنهایت یا ۲۱۰ درجه سانتیگراد است.

۲ ) طرح اتو با دو نقطه مشکی در داخل آن کاربرد اتوی گرم با درجه حرارت ۳۲۰ درجه فارنهایت یا ۱۶۰ درجه سانتیگراد را نشان می‌دهد.

۳) طرح اتو با یک نقطه مشکی، اشاره به کاربرد اتوی سرد با حرارت ۲۴۸ درجه فارنهایت یا ۱۲۰ درجه سانتیگراد دارد.

۴ ) چهارمین نماد نیز طراحی یک اتو با دو خط ضربدر مشکی روی آن است که با وجود چنین نمادی بر روی برچسب، اتو کشیدن آن لباس ممنوع است.

توضیح: البته بر روی اغلب اتوها، علاوه بر نقاط موجود در داخل نماد اتو، نام جنس پارچه نیز وجود دارد.

- میز اتوی مورد استفاده‌تان را در ارتفاعی تنظیم کنید که با قد شما متناسب باشد.

- با لایه‌ای از ورق فویل آلومینیوم، سطح روی میز اتو را به صورت صاف و با دقت بپوشانید. فویل گرما را به خود جذب کرده و در نتیجه هنگام اتوکشی گرما از قسمت زیر لباس نیز به آن منتقل می‌شود. به این ترتیب اتوکشی با سرعت بیشتر و نتیجه بهتری انجام می‌پذیرد. البته پوشش سطح فویل شده زیراتویی با پارچه‌ای ضخیم از جنس کتان و یا کاربرد روکش مخصوص میز اتو ضروری است. به طور کلی از آنجا که در اثر اتوکشی مداوم پوشش ثابت پارچه‌ای میز اتو کثیف و لکه دار می‌شود، کاربرد روکش‌های پارچه‌ای مخصوص الزامی‌است. با این کار شما می‌توانید در هنگام لزوم آن را بیرون آورده و جداگانه بشویید.

- همواره مخزن آب اتوی بخارتان را پس از پایان اتوکشی خالی کنید. باقی ماندن آب درون آن سبب ایجاد رسوباتی می‌شود که در نهایت سوراخ‌های بخار را مسدود می‌کند. در چنین شرایطی قسمت آب اتو را با نیمی‌ آب و نیمی ‌سرکه سفید پر کرده و مدت۲ الی ۳ دقیقه اتو را روشن نگه دارید سپس آن را خاموش کرده و برای مدت یک ساعت صبر کنید تا خنک شود و رسوبات کاملاً خیس بخورند سپس محفظه آب را خالی کرده و دوباره با آب سرد پر کنید. حال، اتو را روشن کرده و با زدن دکمه بخار، بخار را از سوراخ‌ها خارج سازید. در صورتی که اتوی بخار شما فاقد دکمه مخصوص بخار بود، کافی است آن را در حالت روشن به صورت افقی روی میله‌های میز اتو قرار دهید تا بخار به همراه آثار باقیمانده از سرکه به طور کامل خارج شوند. برای اطمینان بیشتر پس از مرحله تمیز کردن و رسوب‌زدایی با سرکه، ابتدا از اتو برای اتو کردن ملافه و یا پارچه‌ای کهنه استفاده کنید.

- معمولاً بر روی کف استیل اتوها، لکه‌های قهوه‌ای رنگی ایجاد می‌شوند که باقی ماندن آنها، سبب انتقال این لکه‌ها بر روی لباس می‌شود لذا می‌بایست آنها را با روشی تمیز کرد که به اتو صدمه وارد نشود. برای این منظور چند راهکار وجود دارد.

اول آنکه کف استیل اتو را با اسکاچی نرم که به سرکه سفید و یا الکل آغشته است، تمیز کنید.

دوم آنکه مقداری خمیر دندان را روی پارچه‌ای مالیده و سطح روی لکه را پوشش دهید. مدتی صبر کنید تا لایه خمیر دندان خشک شود سپس با یک پارچه نرم آن را پاک کنید.

روش سوم کاربرد خمیر حاصل از ترکیب جوش شیرین و آب به جای خمیردندان است. بقیه مراحل را نیز مانند همان انجام دهید.

- برای جلوگیری از برق افتادگی روی لباس‌های به خصوص تیره رنگ و از جنس‌های نخی، ابریشمی، رایون و مانند اینها دو راه وجود دارد:

۱) لباس را از قسمت داخلی اتوکشی کنید.

۲) از تکه پارچه‌ای نخی و نمدار استفاده کنید، به این ترتیب که هنگامی‌که از صاف قرار گرفتن لباس بر روی میز اتو مطمئن شدید، تکه پارچه نمدار را روی آن پهن کرده و اتوکشی را بر روی سطح آن پارچه انجام دهید. حال اگر باز هم مشکل برق‌افتادگی به خصوص بر روی درزها با تمام این تمهیدات ایجاد شد تکه پارچه‌ای را خیس کرده و بر روی سطح برق افتاده بمالید در ضمن بقیه قسمت‌های لباس را با کمک پارچه‌ای ضخیم‌تر اتو کنید.

- اگر بی‌دقتی شما سبب ایجاد سوختگی جزئی روی لباس شد، به سرعت آن را در آب سرد فرو برده و چند ساعت بخیسانید. یا اینکه با پارچه‌ای ضخیم و زبر که به آب سرد آغشته شده باشد، روی لکه را به آرامی ‌بمالید. برخی‌ها کاربرد آب اکسیژنه را به جای آب پیشنهاد می‌کنند و بعضی از قدیمی‌ترها نیز معتقدند هنگام ایجاد لکه زرد حاصل از سوختگی به خصوص روی پارچه‌های کتانی، پیازی را به دو نیم کرده و نیمه آن را بر روی لکه مالش دهید سپس آن را در آب سرد خیس کرده و به این ترتیب لکه را از بین ببرید.